Raadsels, puzzels en codekrakers op de boekenplank van Deugenieten

Raadsels, puzzels en codekrakers op de boekenplank van Deugenieten

5 juli 2023 0 Door Deugenieten

Met de vakantie voor de deur hebben de meesten van ons eindelijk de mogelijkheid om wat rust te nemen en lekker languit te ontspannen thuis of op vakantie. En daar hoort uiteraard een goed en spannend boek bij. En waarom geen boek en spel in één? Op de boekenplank van Deugenieten liggen enkele puzzelboeken boordevol spannende raadsels, puzzels en denkoefeningen.

Toetanchamon en de puzzels van het oude Egypte

De beschaving van het oude Egypte, een van de grootste in de geschiedenis, fascineert ons als geen ander. Veel van haar wonderen gaan onze stoutste verbeelding te boven. Samen met Howard Carter, de befaamde archeoloog die tot de triomfantelijke ontdekking van het graf van de jonge koning Toetanchamon in 1922 kwam, stap je nu deze ontzagwekkende wereld binnen.

In Toetanchamon en de puzzels van het oude Egypte reis je samen met Carter door de mysteries van de oude wereld terwijl je vreemde coderingen op de muren van ongerepte tombes ontcijfert, verhalen samenstelt uit fragmenten delicaat papyrus, boodschappen onthult die verborgen zijn op eeuwenoude boekrollen, raadsels oplost die werden bedacht door filosofen en tests en trucs doorstaat van goden en koningen. Dompel je onder in het mysterie en de grootsheid van de wereld van het oude Egypte en gebruik al je sluwheid en logica om de raadsels op te lossen.

Het boek is verhalend geschreven en bestaat uit korte vertellingen die leiden naar een geheimzinnig raadsel of verrassende puzzels. Nieuwsgierig? Toetanchamon en de puzzels van het oude Egypte vind je in de lokale boekhandel en kan je hier online bestellen.

Ontsnap uit de tombe

Dat Egypte een dankbaar thema is om escaperoom- en andere puzzelboeken rond te maken, mag blijken in het puzzelboek Ontsnap uit de tombe dat eveneens draait rond het oude Egypte en zijn mysterieuze farao’s.

Het is 1300 v.C. in de Vallei der Koningen en je bent in de schacht van een langvergeten tombe gevallen. Egyptische goden bewaken een belangrijke gemummificeerde farao. De tombe is omgeven door magie en mysterie en wordt beschermd door valstrikken en vloeken. Blijf kalm, gebruik je verstand en raadpleeg het Oog van Horus-wiel op de voorkant van dit boek. Als je de juiste keuzes maakt, zal het alziend oog je de weg wijzen naar de juiste opdracht. Pas wanneer je die allemaal correct weet uit te voeren zal je kunnen ontsnappen.

Ontsnap uit de tombe is een escaperoom in boekvorm en staat vol fun & facts. Het bezorgt je ongetwijfeld uren plezier, of je nu alleen of in groep op zoek gaat naar de juiste ontsnappingsroute. Ontsnap uit de tombe vind je in de boekhandel om de hoek en online via deze link.

Mr. Brein Undercoveragent puzzelboek

Altijd al een speurneus gehad voor vreemde zaken? Ooit gedroomd om een spion te zijn? Dan is dit Mr. Brein Undercoveragent puzzelboek alvast iets om je tanden in te zetten. De regels zijn eenvoudig: los elk van de acht casussen op in minder dan een uur… óf je dekmantel wordt onthuld.

Dit interactieve boek neemt je mee over de hele wereld om acht escaperoomscenario’s op te lossen. Maak je klaar om ’s werelds ruigste bendes te infiltreren en je probleemoplossend vermogen te testen terwijl je de aanwijzingen ontdekt die ze achterlaten. Kun jij de zaken oplossen voordat ze je ware identiteit ontdekken? Je moet je wel haasten want de tijd dringt…

Dit ultieme puzzelboek is zowel voor beginnende als doorgewinterde puzzelaars en bevat taal- en beeldpuzzels, codekrakers, cryptogrammen, sudoku’s en nog veel meer.

Op zoek naar meer Mr. Brein puzzelplezier? Dan is Mr. Brein Geheugenpaleis absoluut iets voor jou. Het Mr. Brein Undercoveragent puzzelboek is te vinden in de boekhandel en je kan het hier online bestellen.

Doeboek voor kids

Voor kids is de zomer de tijd bij uitstek om uit te rusten en plezier te maken. De beste manier om te relaxen én tegelijk fun te beleven is door je brein in beweging te houden (en niet uit te laten drogen in de zon) terwijl je ook nog eens verbazingwekkend leuke dingen ontdekt. Met het Doeboek voor kids kan dat alvast niet misgaan.

Dat de makers van dit boek weten hoe ze originele en leuke puzzels en raadsels moeten maken, bewezen ze al eerder met het Doeboek voor volwassenen. Nu kunnen ook de kids aan de slag door de uitweg te zoeken in doolhoven, kruiswoordpuzzels op te lossen, woorden te zoeken in de lettersoep, raadsels en logische problemen op te lossen. De thema’s zijn erg uiteenlopend en gaan over dieren, sterrenkunde, natuur, films,… zowat alles waarvan kinderen houden.

Het Doeboek voor Kids is ideaal voor thuis maar ook op het strand, in het park, aan het zwembad. Ideaal doe-plezier met klasgenoten, met familie of gewoon gezellig in je eentje.

Zoek dus maar een mooi plekje, thuis of op het strand, in de zon of in de schaduw, pak een potlood en ga aan de slag. Veel puzzelplezier met het Doeboek voor kids!

Kaïns kaakbot

Zes moorden, exact honderd pagina’s en miljoenen mogelijke combinaties maar slechts één volgorde is de juiste en zal de correcte oplossing van het moordmysterie in Kaïns kaakbot onthullen.

In 1934 schreef Edward Powys Mathers, de cryptische kruiswoordbedenker van The Observer, de oudste zondagskrant ter wereld, een ongewone roman. De titel die verwijst naar het vermeende eerste moordwapen, werd gepubliceerd onder het pseudoniem Torquemada.

Kaïns kaakbot niet zomaar een verhaal, het is de moeilijkste literaire puzzel ooit geschreven. De pagina’s van de roman zijn in een lukrake volgorde in het boek geplaatst, maar het is mogelijk – door logica en intelligent lezen – de juiste volgorde te achterhalen en zo zes slachtoffers en hun respectievelijke moordenaars te ontmaskeren.

Maar opgelet: deze puzzel is extreem moeilijk en niet voor doetjes. Wie de juiste volgorde van de pagina’s weet te achterhalen, krijgt een officiële oorkonde en treedt toe tot het illustere gezelschap van Kaïns Kaakbot-winnaars. Slechts drie puzzelaars ooit hebben het geheim weten op te lossen. Ga jij de uitdaging aan om je bij hen aan te sluiten?

Stap 1: Rep je naar de boekhandel en haal het aartsmoeilijke literaire moordmysterie Kaïns kaakbot in huis.

Lees ook: Reisinspiratie op de boekenplank van Deugenieten

Volg ons op sociale media of contacteer ons