Reisinspiratie op de boekenplank van Deugenieten

Reisinspiratie op de boekenplank van Deugenieten

15 mei 2023 0 Door Deugenieten

Naast de vele romans staan op de boekenplank van Deugenieten ook heel wat reisboeken. Zij zijn voor ons een inspiratiebron om nieuwe steden en verborgen plekken over de hele wereld te ontdekken. Bij het doorbladeren van de boeken en het zien van de prachtige foto’s krijgen we een instant vakantiegevoel. We geven jullie graag enkele tips van reisboeken die je meenemen naar de meest fantastische plekjes.

National Geographic – 500 wereldroadtrips

500 Wereldroadtrips van National Geographic staat boordevol onvergetelijke roadtrips op verschillende plekken in de wereld. Het adembenemende reiskoffietafelboek bevat een overvloed aan onvergetelijke ritten en routes op aarde. Van de legendarische Highway 1 in Californië tot de beroemde Irohazaka Winding Road in Japan. Van ontzagwekkende canyons en kloven tot Cuba’s schilderachtige zijwegen en geheime plekjes in de Toscaanse heuvels.

Met fullcolour kaarten die de weg wijzen, tips om het meeste uit de reis te halen en top 10-lijsten die ideeën bieden voor uitstapjes is 500 Wereldroadtrips een absolute must-have. Wie er graag op uit trekt met de wagen zal in dit fraaie boek van National Geographic alvast heel wat inspiratie vinden voor zijn volgende roadtrip.

500 Wereldroadtrips van National Geographic kan je vinden in de boekhandel of hier makkelijk online bestellen.

Lonely Planet – Wijnroutes

Met Lonely Planet – Wijnroutes ontdek je de mooiste routes door diverse wijnstreken in de wereld. Je vindt er inspiratie van de klassieke gebieden als de Bourgogne tot de relatief nieuwe wijngaarden in Marlbourough.

Lonely Planet – Wijnroutes bevat 52 gedetailleerde routes door de interessantste wijnstreken ter wereld. Deze gids voert je naar geheime pareltjes in bekende regio’s als Toscane en de Bourgogne, maar ook naar wijngaarden in bijvoorbeeld Georgië en Griekenland. Met beoordelingen van wijnexperts en praktische informatie over waar te verblijven in de streek kan je reis niet mislukken. De indrukwekkende foto’s maken het boek compleet. Lonely Planet – Wijnroutes is dan ook het ideale cadeau voor elke wijnliefhebber die van reizen houdt.

Lonely Planet – Wijnroutes vind je in de boekhandel en kan je hier online bestellen.

Lonely Planet – Wijnroutes Europa

Voor wie liever dichtbij huis blijft is Lonely Planet – Wijnroutes Europa een aanrader. Hier ontdek je 40 routes door prachtige Europese wijnstreken. Ze bevatten heel wat tips voor een bijzonder verblijf, boeiende activiteiten, smaakvol eten en uiteraard wijnproeven!

De Europese wijnroutes van Lonely Planet voeren je van Alentejo in Portugal naar Transsylvanië in Roemenië. In het boek maak je kennis met wijnmakers van de beste wijnhuizen in de verschillende regio’s en met hun streven om de lekkerste wijn te produceren. Zo leer je de plaats, de tradities en de mensen kennen aan de hand van de plaatselijke wijn. Met indrukwekkende foto’s, kaarten en tips waar je goed kunt overnachten, eten en natuurlijk wijn drinken, is Wijnroutes Europa van Lonely Planet een must-have voor iedere reis- en wijnliefhebber.

Lonely Planet – Wijnroutes Europa is te vinden in de boekhandel en je kan hem hier online bestellen.

Lonely Planet – Mooiste treinreizen

De trein is altijd een beetje reizen, en met Lonely Planet – Mooiste treinreizen ontdek je de mooiste reizen per spoor. Deze reisgids staat boordevol schitterende foto’s, praktische tips, interessante reisinformatie en advies voor het plannen van de reis, helemaal zoals we gewend zijn van Lonely Planet.

Lonely Planet – Mooiste treinreizen bevat 60 van ’s werelds mooiste en meest onvergetelijke treinavonturen. Van klassieke langeafstandsreizen, zoals The Rocky Mountaineer in Canada, The Ghan in Australië en de Rovos Rail in Zuid-Afrika, tot onbekende pareltjes op gewone woon-werkverkeertrajecten. Elke reis wordt vergezeld van praktische informatie – ticketopties, dienstregelingen en haltes – plus inspirerende foto’s en een geïllustreerde routekaart. Reizen met de trein: de wereld ligt aan je voeten.

Lonely Planet – Mooiste treinreizen kan je vinden in de boekhandel en hier makkelijk online bestellen.

Hidden Cities – Europa

Hidden Cities – Europa presenteert 70 charmante Europese steden waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Kufstein, Lugano en Wroclaw zijn slechts enkele van de steden die vermeld worden, maar bij de meesten onder ons geen belletje doen rinkelen. Toch zijn ze alle drie betoverend, uniek en een bezoek meer dan waard.

Wat te denken van een stad als Salerno met zijn middeleeuwse binnenstad, Paphos met zijn romantische stranden of de bloeiende havenstad Turku in Finland? Het zijn een voor een plaatsen die beschikken over een rijke geschiedenis en bijgevolg heel wat prachtige plekjes hebben die meer dan de moeite zijn om te gaan ontdekken.

Hidden Cities – Europa helpt je bij het kiezen van je volgende stedentrip, zonder je te verliezen in talrijke adressen en praktische informatie. Het boek is een inspiratievolle gids die je de meest boeiende informatie geeft over een stad, zodat je ongetwijfeld zin krijgt om deze steden een voor een te gaan ontdekken.

Hidden Cities – Europa is te vinden in de boekhandel en hier online te bestellen.

1000 plekken die je écht gezien moet hebben – Nederland

1000 plekken die je écht gezien moet hebben – Nederland is een fotografische ontdekkingsreis door Nederland. Behalve de onmiskenbare must-see bezienswaardigheden op het gebied van cultuur en natuur laat dit boek ook talloze verborgen parels zien. Van idyllische dorpjes en landschappen en musea met eeuwenoude erfstukken tot een zwevend fietspad en het grootste zoutwatermeer van Europa: deze monumentale fotogids, samengesteld door de ervaren reisjournalist Veerle Witte, is een uitnodiging om eropuit te trekken bij onze noorderburen. Ga mee op reis en en geniet van de bekende en minder bekende hoogtepunten van alle provincies van Nederland. Kortom dit is hét fotoboek voor iedereen die Nederland wil ontdekken!

1000 plekken die je écht gezien moet hebben – Nederland is te vinden in de boekhandel en kan je hier online bestellen.

BoekenBoeken

Lees ook: Thrillers op de boekenplank van Deugenieten

Volg ons op sociale media of contacteer ons