Thrillers op de boekenplank van Deugenieten

Thrillers op de boekenplank van Deugenieten

17 april 2023 0 Door Deugenieten

Ben jij ook een boekenfan die houdt van spannende verhalen? Dan staan er ongetwijfeld heel wat thrillers in je kast, net als op de boekenplank van Deugenieten. The Vandiesel Company viert zijn tiende verjaardag met een tiende boek in de reeks rond het Brusselse team. De Amerikaanse J.D. Robb voegt een 25ste en 26ste deel toe aan haar succesvolle misdaadreeks rond Eve Dallas. En Toni Coppers weet de spanning op te bouwen met nieuwe boeken in zijn reeks rond de Antwerpse commissaris Liese Meerhout én die rond privédetective Alex Berger.

The Vandiesel Company

Het verborgen decennium van Dirk Vanderlinden en Beatrijs Vermaercke is het tiende boek over The Vandiesel Company, een team dat door overheden ingehuurd kan worden wanneer er geen leger- of politie-eenheid kan of mag worden ingezet. De vrouwen en mannen van het team delen hun gemeenschappelijke zin voor avontuur, onverschrokkenheid en inventiviteit maar ook hun humor.

Voor The Vandiesel Company is het een jubileumjaar. Het team bestrijdt 10 jaar de misdaad vanuit de Brusselse Marollen en dat moet gevierd worden. Alleen moeten ze nog overeenkomen hoe dat zal gebeuren en dat zorgt voor de nodige spanning. Intussen maakt de Londense Goldsmiths Universiteit zich klaar voor de proclamatie van de laatstejaarsstudenten. Een stoet van professoren, met de rector op kop, trekt naar de grote aula. Rector Nick Bishop loopt er echter bijzonder gespannen bij. Zijn verleden, dat hij lang verborgen kon houden, lijkt hem nu plots in te halen. Hij staat voor een aartsmoeilijk dilemma dat zijn academische carrière kan maken of kraken.

Het verborgen decennium is te koop in de boekhandel en kan je hier online bestellen.

‘Eve Dallas’-serie

J.D. Robb, pseudoniem van Nora Roberts, is een Amerikaanse schrijfster die reeds meer dan 200 romans, voornamelijk liefdesromans, op haar naam heeft staan. J.D. Robb kwam ter wereld in het voorjaar van 1995, toen Nora Roberts haar eerste misdaadroman uit de ‘In Death’-serie uitbracht. Niet enkel de Engelstalige maar ook de boeken in Nederlandse vertaling, bij ons bekend bekend als de ‘Eve Dallas’-serie, zijn erg populair. De ijzersterke combinatie van politieroman en liefdesverhaal verklaart het wereldwijde succes van de boekenreeks. Inmiddels heeft de reeks rond Eve Dallas een immens aantal fans waardoor zowel de boeken van Nora Roberts als die van haar pseudoniem geregeld hoog in de bestsellerlijsten schitteren.

Deel 25 en 26 uit de Eve Dallas-serie zijn net verschenen. Maar wie is die Eve Dallas vraag je je af? Wanneer een meisje van acht zwaar getraumatiseerd wordt gevonden in een steegje, herinnert ze zich niets meer en krijgt ze een nieuwe naam: Eve Dallas. Vijfentwintig jaar later is Eve een zeer getalenteerde inspecteur bij de New Yorkse politie, maar haar verleden blijft haar achtervolgen.

Elk boek in de serie draait rond het oplossen van een misdaad, maar ook de ontwikkelingen in de liefdesrelatie van Eve en haar man Rourke zijn een constante doorheen de populaire misdaadreeks.

Wederhelft is het 25ste deel in de misdaadreeks van J.D. Robb. Het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in East River Park. Haar ledematen zijn kunstig gepositioneerd en vertonen tekenen van een lange en pijnlijke marteling. Bij het zien van het lichaam herinnert Eve Dallas zich een even lugubere zaak van negen jaar geleden. Ze vraagt zich af of dezelfde persoon dit gedaan zou kunnen hebben en gaat op onderzoek.

Fluweel is de titel van het 26ste deel uit de populaire reeks. Sommige moorden krijgen meer aandacht dan andere, vooral wanneer het slachtoffer een vooraanstaande zakenman is, gevonden in zijn appartement, vastgebonden aan het bed en gewurgd met koorden van zwart fluweel. Al snel klopt Eve Dallas op alle deuren van het appartementencomplex – en trapt ze soms in – om de antwoorden te krijgen die ze nodig heeft.

Wederhelft en Fluweel zijn beschikbaar in de boekhandel en je kan ze online bestellen bij bol.com.

Toni Coppers

De boeken van Toni Coppers staan bekend om hun ingenieuze en spannende plots. De personages zijn mensen van vlees en bloed die tot leven komen dankzij de uitgewerkte psychologische karaktertekeningen. Net die combinatie van spanning, schoonheid en menselijke diepgang maakt dat je meegesleept wordt in het verhaal. De thrillers van Toni Coppers zijn dan ook een graag geziene gast op de boekenplank van Deugenieten.

In Jacht trekken we opnieuw met Liese Meerhout op pad. ’s Nachts is de haven van Antwerpen het terrein van de ‘uithalers’, kleine garnalen die voor de drugskartels het vuile werk opknappen en rondsjouwen met sporttassen vol cocaïne. Wanneer een man vrijkomt uit de gevangenis en er aan het hoofd van een maffiafamilie een machtswissel optreedt, worden gewone mensen meegezogen in een draaikolk van wraak en geweld. Of zijn die gewone mensen toch niet zo gewoon? Commissaris Liese Meerhout en hoofdinspecteur Michel Masson ontdekken de gruwel van de drugslogica en moeten vechten om overeind te blijven en hun dierbaren te redden.

Offer is het nieuwste boek in de reeks rond Alex Berger, ex-commissaris en een wat bijzondere privédetective. Tijdens een retraite in de Italiaanse Alpen gaat Alex op zoek naar zichzelf en, om de lokale natuurvereniging blij te maken, ook op zoek naar een wolf.

In de Ardennen, in het oude Woud van Anlier, vindt een boswachter het lichaam van een jonge vrouw. Ze ligt naakt op een boomstronk, misbruikt en gewurgd. De plaats delict roept lugubere herinneringen op aan een cold case. Het onderzoek concentreert zich rond Suxy, een dorpje van niks midden in het woud, afgesloten van de wereld. Het is een dorp van oudjes, maar ook van zonderlingen en mensen die je ’s nachts liever niet tegen het lijf loopt.

Sara Cavani van Interpol roept de hulp in van haar goede vriend. Alex Berger laat zijn wolf achter om mee te jagen op een veel gevaarlijker roofdier dat zich schuilhoudt in de bossen rond Suxy. Hij duikt onder in het enorme woud en wordt er geconfronteerd met zijn eigen angsten en demonen. Maar Alex is niet alleen… Ook de moordenaar zwerft er rond op zoek naar een volgende prooi.

Offer van Toni Coppers is te verkrijgen in de boekhandel en online te bestellen via deze link.

Lees ook: De boekenplank van Deugenieten

BoekenBoeken

Volg ons op sociale media of contacteer ons