Originele puzzelavonturen die de zomer van 2022 extra spannend maken

Originele puzzelavonturen die de zomer van 2022 extra spannend maken

15 juni 2022 0 Door Deugenieten

De zomer komt eraan en dat betekent dat ook Deugenieten uitkijken naar relaxmomenten in de zon. Geen zorgen, enkel chillen. Wij kozen alvast twee puzzelboeken die ons tijdens de vakantie uren puzzelplezier zullen opleveren: ‘Doeboek voor volwassenen’ en ‘Museum Escape’.

Doeboek voor volwassenen

In Spanje verschijnt het ‘Doeboek voor volwassenen‘ al 10 jaar onder de naam ‘Cuaderno’ en is daar een waar succes. En nu is het ook bij ons te verkrijgen. Het boek barst uit zijn voegen door een verscheidenheid aan activiteiten die niet alleen dienen om de tijd te doden, maar ook om er iets van op te steken terwijl je jezelf vermaakt. Het is je ideale gezelschap bijvoorbeeld op vakantie, maar ook daarna in je vrije tijd.

Het ‘Doeboek voor volwassenen’ bevat puzzels, opdrachten en raadsels in verschillende grote thema’s waarvan de belangrijkste overeenkomst de diversiteit ervan is. Zo zijn er opdrachten over klassieke vakgebieden zoals wetenschap, literatuur en geschiedenis, maar ook actualiteiten uit sport, film en muziek komen aan bod. Je kunt in elk geval heel veel leren over van alles.

Het jaarlijkse ‘Doeboek voor Volwassenen’ is gemaakt door journalist en quizkampioen Daniel López Valle. Gerenommeerd illustrator Cristóbal Fortúnez zorgt voor de grappige en speelse illustraties en tekeningen. Een potlood en een brein, meer heb je niet nodig voor een duik in de speelse en boeiende raadsels en puzzels. Of toch, het boek is ideaal om samen met anderen op te lossen. Samen met je partner, familie of vrienden: het ‘Doeboek voor volwassenen’ brengt iedereen samen en zorgt voor verrassingen en vertier op elke pagina!

Museum Escape

Museum Escape‘ ziet eruit als een gewoon leesboek maar is veel meer dan dat. Het boek neemt je aan de hand van het verhaal mee in een meeslepende escaperoomervaring en biedt je zo een breinbrekend puzzelavontuur.

Het verhaal draait, zoals de titel reeds doet vermoeden, rond een spannend avontuur in een museum. Als lezer neem je de rol aan van Adam Peterszoon. Hij is een onverschrokken journalist die onlangs werd aangenomen door het tijdreisbedrijf Wexell Corporation. Je bent uitgenodigd in een ongewone galerie, gevuld met historische artefacten en kunstwerken die geschonken werden door een mysterieuze figuur. Naarmate de tijd verstrijkt, wordt het duidelijk dat je de mysteries van het museum zal moeten ontrafelen om de wereld te redden.

Met zes cryptische kamers om te verkennen, reis je in dit boek van het oude Egypte, via het Victoriaanse Engeland, naar het oude Griekenland en Mexico. Het wordt een spannende reis via een reeks verbluffende puzzels om op te lossen.

‘Museum Escape’ is niet alleen spannend en leuk, het boek is bovendien mooi vormgegeven dankzij de vele illustraties en tekeningen die je nog meer het avontuur laten beleven. De puzzels en opdrachten zijn best pittig, wat het zoeken plezant maakt. Loop je vast bij een puzzel of lijkt de opdracht je net iets te ingewikkeld, dan zijn er achterin het boek nog de hints die je ongetwijfeld op het juiste spoor brengen. Omdat ze niet meteen alles prijs zouden geven, zijn de hints onderverdeeld in moeilijk, medium of makkelijk. Je kiest zelf in hoeverre je wil geholpen worden. Maar dat je brein aan het werk zal worden gezet is zeker!

Ben je na het lezen en puzzelen van ‘Museum escape’ helemaal in de ban geraakt van dit soort puzzelboeken, dan zijn de vorige boeken van James Hamer-Morton, ‘Escaperoom Puzzels‘ en ‘Sherlock Holmes Escape Room Puzzels‘, zeker iets voor jou! Trek je liever al speurend per trein op reis? Neem dan zeker eens een kijkje naar dit spannende ‘Ticket to Ride Puzzelboek‘. (Brein)plezier gegarandeerd!

Lees ook: ‘Renske ontdekt – Nog meer (te) gekke slaapplekken’ voor bijzondere weekendjes weg

Volg ons op sociale media of contacteer ons