De boekenplank van Deugenieten

De boekenplank van Deugenieten

6 februari 2023 0 Door Deugenieten

Ben jij ook zo’n boekenfan? Elke maand komen er wel een aantal nieuwe exemplaren bij op de boekenplank van Deugenieten. In een van onze nieuwste aanwinsten vertelt Matthew Perry alles over het succes van de serie Friends en zijn verslaving, houden we ons brein scherp met een puzzelboek en fileert Lectrr het afgelopen jaar in cartoons. Daarnaast pronkt er een knappe strip met educatieve waarde over het dagboek van Anne Frank, en voor wie nog geen reisplannen heeft gaan wij alvast snuisteren in een reisgids boordevol ideeën voor een vakantie in Frankrijk.

Friends, lovers en het grote, verschrikkelijke ding

Wie was er in de jaren 90 geen fan van Friends, de populaire Amerikaanse sitcom over 6 vrienden uit Manhattan. Een van de publiekslievelingen was Chandler Bing, de humoristische good-looking kerel vertolkt door acteur Matthew Perry.

Succes en verslaving

In Friends, lovers en het grote verschrikkelijke ding neemt Perry ons mee achter de schermen van de succesvolle sitcom en vertelt hij over zijn worsteling met verslaving.

Op een oprechte, hilarische en herkenbare manier beschrijft Perry de gebroken familie waarin hij opgroeide, het verlangen naar erkenning en de leegte die hij vanbinnen voelde, maar die zelfs zijn grootste dromen niet konden vullen.

Onthullende memoires

In een buitengewoon verhaal dat alleen door hem verteld kon worden, deelt hij ook de rust die hij ondertussen heeft gevonden sinds hij nuchter is. Hij legt uit wat het onverminderde succes van Friends voor hem betekent en hij haalt verhalen op over zijn seriegenoten en andere sterren die hij door de jaren heen heeft ontmoet.

Friends, lovers en het grote, verschrikkelijke ding zit boordevol openhartige, grappige en onthullende memoires met een krachtige boodschap van hoop en volharding. Dit is een boek waarop fans al lang hebben gewacht!

Je kan Friends, lovers en het grote, verschrikkelijke ding vinden in de boekhandel of je kan het boek hier online bestellen.

Met het hele gezin naar Frankrijk

Met het hele gezin naar Frankrijk van Michelin is een praktisch reisgids voor jonge gezinnen die Frankrijk willen bezoeken. De kids-vriendelijke gids biedt een schat aan informatie om de ideale gezinsvakantie te plannen.

Op maat van kinderen

De praktische gids is verdeeld in verschillende regio’s van Frankrijk, waardoor het gemakkelijk is om informatie over een specifieke locatie te vinden. 52 boeiende reisplannen zorgen ervoor dat je zorgeloos met jonge kinderen door Frankrijk kan reizen. In totaal bevat het boek zo’n 1000 originele en gevarieerde ideeën voor een vakantie op maat van kinderen. Zo vind je er een uitgekiende selectie van bestemmingen en activiteiten, kindvriendelijke logeeradressen, avontuurlijke suggesties om eropuit te trekken en gouden tips om heerlijk te ontspannen met het hele gezin.

Praktische tips

De gids is zeer informatief en gedetailleerd, dankzij de vele kaartjes, en biedt veel waardevolle tips, zoals openingstijden en duurtijden, voor gezinnen die Frankrijk willen bezoeken. Geen dwingende of strakke reisprogramma’s, maar suggesties die bij de kids ongetwijfeld in de smaak vallen.

Zin om je volgende gezinsvakantie naar Frankrijk te plannen? Je vindt Met het hele gezin naar Frankrijk in de lokale boekhandel of je kan hem hier makkelijk bestellen.

Waar is het dagboek van Anne Frank

Het dagboek van het Joodse meisje Anne Frank dat zich tijdens de Tweede Wereldoorlog schuil moest houden voor de nazi’s, verscheen in 1947 als Het Achterhuis. Zeventig jaar later verscheen voor het eerst een getekende versie van het wereldberoemde boek van de hand van Ari Folman. Het Achterhuis werd een wereldwijd succes. In Waar is het dagboek van Anne Frank vertelt Folman het verhaal van Kitty, de denkbeeldige vriendin tot wie Anne zich in haar dagboek richt.

Kitty, de denkbeeldige vriendin

Waar is het dagboek van Anne Frank is een avonturenverhaal waarin we Kitty volgen in haar zoektocht naar Anne. We zien en lezen door Kitty’s ogen het verhaal over het leven van Anne, haar familie en het dagboek. We zijn getuige van Annes laatste weken, ontdekken wat er gebeurde na de Holocaust en hoe belangrijk het dagboek tot op de dag van vandaag is.

Aangrijpend stripboek

Dit boeiende en informatieve stripboek is gebaseerd op Folmans animatiefilm Where Is Anne Frank. Samen met illustrator Lena Guberman bewerkte Folman de film tot deze schitterende strip, in een tekenstijl die jong en oud aanspreekt.

Waar is het dagboek van Anne Frank ligt in de boekhandel en is hier online te bestellen.

Lectrr nucleair

Al zijn hele leven lacht Lectrr, pseudoniem van Steven Degryse, met de wereld en de mensen. Als huiscartoonist doet hij dat al meer dan tien jaar lang elke dag op de pagina’s van De Standaard. En elk jaar opnieuw blikt hij terug op de afgelopen twaalf maanden.

Spitse humor

Lectrr nucleair is een jaaroverzicht dat bestaat uit zijn beste cartoons van 2022. Ze zijn gebaseerd op gebeurtenissen en kwesties van afgelopen jaar, zoals de oorlog van Poetin, de energiecrisis, de stoelendans bij het premierschap in het Verenigd Koninkrijk,… Geen onderwerp gaat Lectrr uit de weg. Zo houdt hij zijn medemensen een spiegel voor en plaatst vraagtekens bij de waan van de dag. Dankzij de spitse humor en satire van Lectrr zijn de cartoons bijzonder grappig.

Lectrr nucleair is te vinden in de lokale boekhandel en online te bestellen via deze link.

Mr. Brein – Geheugenpaleis puzzelboek

Heb jij soms ook wel eens gaten in je geheugen? Wanneer je gaat winkelen zonder boodschappenlijstje vergeet je gegarandeerd die essentiële aankopen of vergeet je iemands naam nadat diegene zich net heeft voorgesteld. Neen, het ligt helemaal niet aan je leeftijd! Mr. Brein Geheugenpaleis puzzelboek helpt je aan de hand van puzzels om je geheugen en observatievermogen te trainen.

Geheugenpuzzels

Visualiseren, opschrijven en herhalen zijn bekende manieren die je helpen om zaken te onthouden. Dit boek zit niet alleen boordevol prikkelende puzzels die je geheugen trainen, maar bevat ook nog eens een heldere uitleg van hoe het geheugen functioneert.

Langetermijngeheugen

In dit nieuwe puzzelboek wordt haarfijn uitgelegd hoe informatie efficiënt kan worden opgenomen en bewaard in het langetermijngeheugen. Na een serie geheugenpuzzels eindigt dit boek met het beroemde geheugenpaleis, een techniek die al millennia wordt gebruikt om dingen te onthouden.

Mr. Brein Geheugenpaleis puzzelboek is te vinden in de boekhandel en je kan het hier online bestellen.

Zin in meer leesplezier? Ontdek de boekenplank van Deugenieten.

Volg ons op sociale media of contacteer ons