De boekenplank van Deugenieten

De boekenplank van Deugenieten

20 januari 2023 0 Door Deugenieten

Ben jij ook zo’n boekenfan? Elke maand komen er wel een aantal nieuwe exemplaren bij op de boekenplank van Deugenieten. We beginnen het jaar alvast met een inzicht in het leven van Arno, het jaaroverzicht van Marec en een mooi puzzelboek. Vervolgens verdiepen we ons in het Bierfietsboek België en gaan we leren om nog betere video’s te maken voor onze sociale media.

Vive ma liberté

Arno Hintjens is een van de meest authentieke artiesten die België tot nog toe heeft voortgebracht. Velen kennen hem als een clown, wat hij ook wel kon zijn, maar Arno was veel meer. Arno was vooral een rasperformer die elk concert speelde alsof er nooit nog een volgende zou komen. Voor Arno was leven een kunst op zich. Hij had lak aan conventies en sloot nooit compromissen.

150 uur gesprekken

Journalist Bart Steenhaut was meer dan vijfentwintig jaar goed bevriend met de zanger, en gaandeweg ontstond het idee voor dit boek, waaraan de zanger zijn volledige medewerking verleende. Tijdens tientallen gesprekken en meer dan 150 uur materiaal leerde Steenhaut Arno uiterst goed kennen en kwam hij alles over het rijke leven van de topartiest.

Arno in zijn eigen woorden

Vive ma liberté laat zien wat Arno echt bezighield: het leven, de nood aan rock-’n-roll, passie, politiek, kunst en liefde. Geen onderwerp bleef onbesproken. Ook zijn ziekte niet die de zanger fataal werd op 23 april 2022. Het resultaat is een persoonlijk portret waar de Lonesome Zorro zich ook van een andere kant laat zien. Vive ma liberté is geen boek óver Arno, het is een boek vàn Arno. Arno zoals hij écht was.

Vive ma Liberté is te vinden in de boekhandel en kan je hier online bestellen.

De invallen van Marec

2022 was mooi begonnen, want het Rijk van de Vrijheid lag als een vakantiebrochure wijd voor ons open. De omikronvariant probeerde nog wat roet in het eten te gooien maar kon de strijd niet winnen. Wisten we veel dat er een andere oorlog zat aan te komen, eentje waarbij Poetin het jaar zou annexeren. Maar er werd in 2022 ook gevierd: Arno zong ‘Je veux vivre’ en de Queen beleefde haar Platinum Jubilee. Tot plots alles in de tomatensoep begon te lopen.

Van Arno tot Zelenski

Als huiscartoonist van Het Nieuwsblad en De Gentenaar brengt Marec elke dag wat lichtheid in het bestaan. En elk jaar verblijdt hij ons met een bundeling van zijn beste cartoons. Tijdens het selecteren van die cartoons schreef hij zijn persoonlijke gedachten neer. Onderwerpen die 2022 beheersten waren onder meer de malaise in het Verenigd Koninkrijk met dank aan Boris Johnson, het afscheid van Belgisch icoon Arno en uiteraard de politieke perikelen die ook dit jaar uit de actualiteit niet weg te slaan waren.

Jaaroverzicht in cartoons

De invallen van Marec zijn een mooie bundeling van cartoons die de soms pijnlijke realiteit uit 2022 op een soms grappige, soms ironische manier weet vast te leggen.

De invallen van Marec liggen nu in de boekhandel en je kan ze hier online bestellen.

Knooppunter Bierfietsboek België

Fietsen is (deu)genieten en dat weten ze bij Knooppunter als geen ander. Hoe leuk het fietsen langs prachtige omgevingen ook is, onderweg wil je als fietser best wel wat zien.

Langs abdijen en brouwerijen

In Bierfietsboek België vind je 30 originele fietsroutes die je langs abdijen en brouwerijen leiden. Deze kant-en-klare routes brengen je langs fietsknooppunten met start- of stopplaats in of rond een abdij of brouwerij. Handig om na je fietstocht even uit te blazen en te genieten van het lokale gerstenat.

Pauzeren op een terrasje

Elke routebeschrijving, die bestaat uit een lang en kort parcours, geeft aan wat er te zien en te beleven valt langs het traject: fotogenieke landschappen, bekende en minder bekende kastelen en authentieke dorpen die het verdienen om even bij halt te houden. Het zijn de ideale plaatsen om even op adem te komen en op een leuk terras te genieten van een prachtig uitzicht. Je verneemt er ook waar je op je eindlocatie een gezellig terras van een brasserie of eethuis vindt waar je volop kunt nagenieten van de tocht die je maakte.

De meest actuele Knooppunter-informatie en routekaartjes vind je op de website van knooppunter. Met je unieke code uit het boek download je eenvoudig overzichtelijke roadbooks waarop toffe stopplaatsen zoals authentieke cafeetjes en prachtige uitzichten worden aangegeven. Aan jou om dit alles te ontdekken!

Bierfietsboek België is te vinden de boekhandel en je kan het boek hier online bestellen.

Alice in Wonderland puzzels

Reis samen met Alice door het konijnenhol naar het fantastische Wonderland en help de buitengewone personages om ingewikkelde puzzels en raadsels op te lossen.

Wonderlandfans en puzzelliefhebbers

De curieuze collectie in Alice in Wonderland puzzels is gebaseerd op de werken van Lewis Caroll, en bevat passages uit zowel Alice in Wonderland als Alice in Spiegelland. Met de originele illustraties van Sir John Tenniel dompel je je helemaal onder in deze magische wereld waar je allerlei vreemde en geliefde wezens tegenkomt, onder wie de Gekke Hoedenmaker, de Kolderkat en het Witte Konijn.

In Alice in Wonderland puzzels kun je door handigheid de kaartenhand van Diedeldie afleiden, beslissen welke fles het groeidrankje bevat en de positie van de Witte Koningin op een schaakbord berekenen.

Denkpuzzels en woordraadsels

De collectie bevat rebussen, logische denkpuzzels, woordraadsels, zigzagpuzzels en nog veel meer. Met de verrukkelijke charme van de originele verhalen is Alice in Wonderland puzzels een briljant cadeau voor wonderlandliefhebbers of gewoon voor iedereen die van een goede puzzel houdt! Laat het avontuur beginnen!

Je kan Alice in Wonderland puzzels in je lokale boekhandel vinden of hier online bestellen.

Tiktologie

Keken we tot twee jaar geleden nog bijna geen video’s op onze smartphones, inmiddels bingen we minimaal 30 uur per maand TikToks, Instagram Reels en Youtube Shorts. Ook 30-plussers weten de weg te vinden naar de platforms met korte video. In het boek Tiktologie leer je van social media expert Kirsten Jassies hoe jij zelf korte video’s maakt waar mensen graag naar willen kijken en hoe je jezelf of je bedrijf op TikTok presenteert.

Veel ruimte voor experiment

In het boek staat precies uitgelegd waarom en hoe je korte video kunt maken. Hoe moet je beginnen, hoe bedenk, maak en publiceer je leuke content, hoe breid je je account uit, wat zijn handige strategieën. Tiktologie staat vol inspirerende voorbeelden en handige checklists. Belangrijk is te experimenteren met wat voor jou werkt. Er is heel veel ruimte voor creativiteit in korte video in combinatie met audio.

Ideeën om meteen mee aan de slag te gaan

In het boek staan naast theoretische informatie, ook talloze voorbeelden van accounts en interviews met creators. Plus tientallen ideeën om meteen mee aan de slag te gaan. Handig: alle genoemde accounts zijn supersnel te checken met QRcodes.

Over de auteur

Social media-expert Kirsten Jassies schreef eerder Instaproof, een inspirerende handleiding voor Instagram en Kick-ass content voor social media.

Tiktologie is te vinden in de boekhandel of je kan het hier online bestellen.

Lees ook: 10 boeken die je mentaal sterker maken

 

BoekenBoeken

Volg ons op sociale media of contacteer ons