Brussels Airlines hervat vluchten met een netwerk van 59 bestemmingen

Brussels Airlines hervat vluchten met een netwerk van 59 bestemmingen

25 mei 2020 0 Door Deugenieten

Brussels Airlines kondigde vorige week aan op 15 juni opnieuw op te starten vanuit haar hub op Brussels Airport. De luchtvaartmaatschappij zal een aangepaste en afgeslankte zomerdienstregeling aanbieden. Hierbij zal ongeveer 30% van het oorspronkelijk geplande zomeraanbod in Europa en 40% van het langeafstandsprogramma uitgevoerd worden.

Op 15 juni zal Brussels Airlines haar vluchten opnieuw opstarten na een onderbreking van 12 weken. Op basis van de marktvraag en de geldende reisrestricties heeft de maatschappij een beperkt netwerk uitgetekend voor het zomerseizoen.

Het aanbod zal geleidelijk worden opgebouwd om tegen augustus 240 wekelijkse vluchten te bereiken. Dit komt neer op 30% van het oorspronkelijk geplande zomeraanbod in Europa en 40% van het langeafstandsprogramma.

“We beginnen klein deze zomer om de marktvraag te volgen, maar plannen om vanaf september ons netwerk verder uit te breiden naargelang de vraag opnieuw stijgt en restricties verder worden versoepeld. Tegen het einde van dit jaar hopen we opnieuw 50% aan te bieden van het vluchtschema zoals het gepland stond voor deze ongeziene crisis uitbrak.” zei Dieter Vranckx, CEO Brussels Airlines

In Europa zullen in totaal 45 bestemmingen worden aangevlogen in 20 landen. Spanje, Portugal, Griekenland, Italië, Frankrijk en Denemarken zullen één van de eerste bestemmingen zijn. Op haar langeafstandsnetwerk zal de luchtvaartmaatschappij 13 Afrikaanse bestemmingen bedienen. In de VS zal New York JFK weer aangevlogen worden. Montreal (Canada), een nieuwe bestemming die gepland was om in maart 2020 te worden ingehuldigd, zal in de loop van volgend jaar aan het netwerk toegevoegd worden.

Brussels Airlines verwacht vooral vakantiegangers en passagiers die familie en vrienden willen bezoeken in het buitenland na de lange lock-downperiode. Daarnaast biedt de maatschappij ook enkele belangrijke zakenbestemmingen aan zoals Berlijn, Genève en Londen. Het volledige netwerk kan je hier raadplegen.

Sinds de tijdelijke stopzetting van haar vluchten staan de vliegtuigen geparkeerd op Brussels Airport en verliest de maatschappij een miljoen euro per dag. De directie van Brussels Airlines heeft op 12 mei een plan voorgesteld om de huidige crisis, die de financiën van Brussels Airlines zwaar heeft getroffen, te doorstaan.

Flexibel en in volle gemoedsrust reizen

Brussels Airlines biedt nog steeds flexibele reservaties aan om gemoedsrust te kunnen bieden aan haar klanten. Klanten die al een vlucht hadden gereserveerd, kunnen deze nog steeds omboeken naar een andere datum en/of bestemming zonder wijzigingskosten. Alle reizen kunnen uitgesteld worden tot 31 december 2021. Meer informatie over alle opties is te vinden op brusselsairlines.com.

Om de geplande herstart voor te bereiden neemt Brussels Airlines maatregelen om haar klanten en personeel tijdens hun reis te beschermen, zoals extra ontsmetting van het vliegtuig en het verplicht gebruik van mondmaskers. Verschillende andere maatregelen worden samen met de autoriteiten en luchtvaartdeskundigen geëvalueerd.


Volg ons op sociale media of contacteer ons