Brussels Airlines gaat vanaf 15 juni weer de lucht in

Brussels Airlines gaat vanaf 15 juni weer de lucht in

14 mei 2020 0 Door Deugenieten

Na een tijdelijke vluchtopschorting van meer dan zeven weken plant Brussels Airlines haar activiteiten op 15 juni te hervatten. De Belgische maatschappij wil starten met een gereduceerd vluchtaanbod dat in fases zal worden opgebouwd in functie van de marktvraag en de reisbeperkingen.

Op 21 maart moest Brussels Airlines haar commerciële vluchtactiviteiten stopzetten als gevolg van de coronaviruscrisis. De luchtvaartmaatschappij heeft vandaag beslist om haar activiteiten gedeeltelijk te hervatten op 15 juni. Het bestemmingenportfolio en volledige aanbod zal in de komende dagen worden gecommuniceerd en zal afgestemd zijn op de behoeften van zowel de zakelijke als de vrijetijdsreizigers, met bestemmingen in o.a. Duitsland, Zwitserland, Griekenland, Portugal en Spanje.

In de komende maanden plant de luchtvaartmaatschappij een beperkt netwerk aan te bieden dat geleidelijk opnieuw zal worden uitgebouwd in functie van de evolutie van de vraag naar vliegtickets en de op dat moment geldende reisbeperkingen in de landen waarop Brussels Airlines actief is.

Om de geplande heropstart voor te bereiden neemt Brussels Airlines maatregelen om haar personeel en klanten tijdens de reis te beschermen, zoals extra ontsmetting van het vliegtuig en het gebruik van mondmaskers. Verschillende andere maatregelen worden samen met de autoriteiten geëvalueerd.

Sinds de tijdelijke stopzetting van haar vluchten staan de vliegtuigen geparkeerd op Brussels Airport en verliest de maatschappij een miljoen euro per dag. De directie van Brussels Airlines heeft op 12 mei een plan voorgesteld om de huidige crisis, die de financiën van Brussels Airlines zwaar heeft getroffen, te doorstaan.

Passagiers die over een ticket met vertrek voor 15 juni beschikken kunnen hier terecht voor meer informatie.

Volg ons op sociale media of contacteer ons