Lucas Van den Eynde wordt Scrooge in musical A Christmas Carol

Lucas Van den Eynde wordt Scrooge in musical A Christmas Carol

29 december 2022 0 Door Deugenieten

Terwijl Charlie and the Chocolate Factory nog volop de harten van Vlaanderen laat smelten zal Ebenezer Scrooge volgend jaar de fakkel van Willy Wonka overnemen. Met de gloednieuwe familiemusical A Christmas Carol zorgt Deep Bridge in 2023 opnieuw voor een hartverwarmende kerst.

Nog tot en met eind januari zorgt Charlie and the Chocolate Factory met zijn spectaculair decor, kleurrijke kostuums en ontroerende verhaal voor de nodige warmte, kleur en gezelligheid. Voor wie de lekkerste musical van Vlaanderen nog niet gezien heeft, hebben we één tip: ga kijken en genieten! Er zijn nog een aantal tickets beschikbaar voor de voorstellingen in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Meer info en tickets via de website van Deep Bridge.

A Christmas Carol, nieuwe versie van klassiek kerstverhaal

Voor wie nu al uitkijkt naar eind volgend jaar heeft Deep Bridge alvast goed nieuws. In het najaar van 2023 pakken ze in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt uit met een volledig nieuwe, Vlaamse musical gebaseerd op A Christmas Carol van Charles Dickens. Het wordt een voorstelling zoals het publiek ondertussen gewend is: hedendaags, maar met respect voor het oorspronkelijke verhaal, de nodige humor en een vleugje romantiek. Stany Crets schrijft een nieuw script en regisseert, er komt nieuwe muziek en een volledig nieuwe set design. De cast, een combinatie van jong talent en gevestigde waarden, zal integraal van Vlaamse makelij zijn. 

Een legendarisch kerstverhaal vraagt natuurlijk om een hoofdrolspeler van uitzonderlijke klasse. En daar heeft Deep Bridge een acteur van formaat voor gezocht en gevonden in de persoon van niemand minder dan Lucas Van den Eynde. Na gelauwerde hoofdrollen in gevierde televisieseries (In De Gloria, Het Eiland, Van Vlees en Bloed, De Ronde,…) en musicals als Daens en Fiddler on the Roof zal Lucas in de huid kruipen van de verbitterde vrek Ebenezer Scrooge.

Lucas zelf heeft geen seconde getwijfeld toen Deep Bridge hem contacteerde: “A Christmas Carol staat zeer hoog in mijn lijstje van favoriete kerstverhalen en Scrooge is een tot de verbeelding sprekend personage. Een karakter waarin je als acteur bovendien veel verschillende facetten kan tonen.”

Voor bankier en wisselaar Ebenezer Scrooge draait zijn hele leven alleen maar om geld. Liefde, familie en vriendschap lijkt hij te verafschuwen. Op kerstavond stemt Scrooge onwillig in met een vrije dag voor zijn boekhouder Bob Cratchit, zodat Bob Kerstmis kan vieren met zijn gezin. Scrooge krijgt diezelfde avond het bezoek van de geest van zijn vroegere zakenpartner Jacob Marley. Die waarschuwt hem voor zijn lot als rusteloos, ronddwalend spook, indien hij zijn leven niet verandert. Ook de Geesten van Voorbije Kerstmis, Kerstmis Nu en Toekomstig Kerstmis komen langs bij Scrooge. Zij brengen hem tot nieuwe inzichten en hij verandert zijn leven drastisch. Scrooge wordt weer de zachtaardige en ja, zelfs vrijgevige man die hij was voor de dood van zijn geliefde Emily.

De musical A Christmas Carol speelt vanaf 16 november 2023 in Stadsschouwburg Antwerpen (try-outs), Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Tickets kan je nu al boeken op de website van Deep Bridge. En wie voor 6 januari tickets boekt geniet van 15% lanceringskorting!

Lees ook: 5 originele expo’s in Brussel waar je met het hele gezin van geniet

Volg ons op sociale media of contacteer ons