5 redenen waarom je Charlie and the Chocolate Factory niet mag missen

5 redenen waarom je Charlie and the Chocolate Factory niet mag missen

12 december 2022 0 Door Deugenieten

Met een spectaculair decor, kleurrijke kostuums en een verhaal dat jong en oud ontroert is Charlie and the Chocolate Factory dé familiemusical die tijdens de eindejaarsperiode voor kleur en gezelligheid zorgt. Wij zetten alvast 5 redenen waarom je Charlie and the Chocolate Factory niet mag missen op een rijtje.

Deep Bridge heeft de Stadsschouwburg van Antwerpen omgetoverd in de heerlijke en kleurrijke chocoladefabriek van Willy Wonka voor de musical Charlie and the Chocolate Factory. Het populaire verhaal is gebaseerd op het boek Sjakie en de chocoladefabriek van Roald Dahl en betovert de wereld al meer dan 50 jaar. Het boek werd onder meer verfilmd met Gene Wilder en recenter Johnny Depp in de rol van Willy Wonka. 

Verrassende cast

Sopraan Astrid Stockman, Yemi Oduwale (Dertigers) en Sali Haidara (#LikeMe) spelen mee in een cast die barst van de musicaltoppers waaronder Nordin De Moor (als Willy Wonka), Koen Van Impe (als Bompa Jos), Hans Peter Janssens (als Mr. Salt) en Stijn Proesmans (als Mike Teevee) die onlangs nog schitterde in Rent.

Jong talent

In Charlie and the Chocolate Factory spelen kinderen een hoofdrol. Charlie wordt afwisselend gespeeld door de 9-jarige Viktor Kryeziu uit Kester (Gooik), de 12-jarige Mauro Degroote uit Deerlijk en de 14-jarige Senn Dauwe uit Zele. Die drie werden gekozen uit maar liefst meer dan 300 kinderen die deelnamen aan de zoektocht naar een ‘gouden ticket’. Daarnaast mogen 16 andere jonge sterren die net naast de hoofdrol grepen zich al zingend en dansend uitleven als de heerlijke Oompa-Loompas.  

Herkenbaar verhaal

Charlie and the Chocolate Factory is een verhaal over de kracht van verbeelding, over dromen en het besef dat er altijd een kans op geluk is, hoe klein die ook lijkt te zijn. Charlie Bucket is een arme goudeerlijke jongen die eindelijk het geluk aan zijn zijde krijgt en een gouden ticket kan bemachtigen. Hierdoor krijgt hij de kans om op een onvergetelijke reis in de mysterieuze chocoladefabriek van Willy Wonka te gaan.

Indrukwekkend decor

Deep Bridge staat erom gekend om geweldige musicals te brengen barstensvol muzikaal talent, met prachtige kostuums en tot de verbeelding sprekende decors. Voor Charlie and the Chocolate Factory heeft de musicalproducent opnieuw alle registers opengetrokken en word je ondergedompeld in de kleurrijke en magische wereld van Roald Dahl en Willy Wonka.

De ideale daguitstap

Wat is leuker dan een bezoek aan Charlie and the Chocolate Factory te combineren met een dagje kerstshoppen of een sfeervolle kerstmarkt? De musical is tijdens de kerstvakantie alvast te zien in Antwerpen. De nog beschikbare tickets voor die voorstellingen zijn beperkt. Vanaf 12 januari 2023 is Charlie te zien in Capitole Gent en vanaf 26 januari 2023 in Trixxo Theater Hasselt.

Tickets voor de lekkerste musical van het jaar kan je hier bestellen.

Deepbridge.be - Charlie and The Chocolate Factory

Lees ook: ‘Merlina en de parafix’ onthult het geheim achter de succesvolle jeugdreeks Merlina

Volg ons op sociale media of contacteer ons