De nieuwe cruiseschepen van 2022: van all inclusive boetiekschepen tot drijvende resorts

De nieuwe cruiseschepen van 2022: van all inclusive boetiekschepen tot drijvende resorts

3 januari 2022 5 Door Deugenieten

Wie in 2022 een cruise wil boeken heeft een zee van keuze aan nieuwe cruiseschepen. Er worden dit jaar meer dan 20 nieuwe schepen gelanceerd, van kleine boetiekschepen over luxueuze expeditieschepen tot gigantische mastodonten die meer dan 6000 passagiers meenemen voor een vakantie op zee.

cruise vakantie zeecruise cruisevakantie schip ship

2021 was een jaar vol uitdagingen, een jaar waarin allerlei restricties ervoor zorgden dat verre buitenlandse reizen maar beperkt mogelijk waren. Zelf trokken we de voorbije maanden gretig op ontdekking in eigen land, gingen we deugenieten bij de buren en daagden we onze zeemansbenen uit. Telkens konden we vaststellen dat veilig op reis gaan wel degelijk mogelijk is. En terwijl we de komende maanden nog meer leuke plekjes in eigen land gaan ontdekken durven we ook uitgebreid dromen van meer buitenlandse reizen. Een zonvakantie aan een tropisch strand, een citytrip kortbij of veraf en waarom niet een cruise of twee (of drie, vier,…).

Uit recent onderzoek naar de reisintenties van de Belgen konden we alvast de 7 reistrends van 2022 samenvatten. Als één van de belangrijkste trends werd aangegeven dat we vooral last minute op reis willen naar leuke plekken. Bovendien willen we steeds meer controle over onze reisplannen door zelf te boeken en vinden we flexibiliteit erg belangrijk. Dat Belgen in uiterste veiligheid op reis willen gaan staat buiten kijf.

Zorgeloos genieten van je cruisevakantie

Een van de veiligste manier om in alle comfort veel leuke plekken te ontdekken is per cruiseschip. MSC Cruises bijvoorbeeld lanceerde onlangs ‘Cruise met een gerust hart‘. Hiermee bevestigt de rederij dat haar gezondheids- & veiligheidsprotocol, duidelijk & flexibel boekingsbeleid en vaccinatie- & testvereisten van toepassing zullen zijn op alle afvaarten tot en met zomer 2022.

Een zee van keuze

Een vakantie op zee biedt natuurlijk tal van voordelen. Eén van de belangrijkste is dat je maar één keer je koffer hoeft uit te pakken want je hotel reist gewoon met je mee. Daarnaast ben je aan boord altijd gegarandeerd van lekker eten en een uitstekende service. Bovendien worden er de komende maanden een aantal nieuwe schepen in de vaart genomen die een cruisevakantie nog leuker maken. Zo lanceert Royal Caribbean het grootste cruiseschip ter wereld, viert Carnival zijn 50ste verjaardag met de lancering van Carnival Celebration en laat Celebrity Cruises ons kennismaken met het unieke design van Celebrity Beyond. Disneyfans zullen aan boord van Disney Wish al hun favoriete sprookjesfiguren kunnen ontmoeten.

Het nieuwe Discovery Princess zal reizigers naar de pracht van Alaska brengen terwijl Norwegian Prima haar gasten zal verbazen met nieuwe glijbanen, een racebaan en nachtleven in Vegas-stijl. Aan boord van Costa Toscana zal je het beste van Italië kunnen ontdekken. Het nieuwste schip van de Italiaanse rederij vaart op LNG, wat één van de milieuvriendelijkste brandstoffen is.

Wie in alle luxe wil genieten van de vele faciliteiten van een groot schip zal dat kunnen doen in de Yacht Club aan boord van MSC Seascape en MSC World Europa. Voor reizigers die liever op een adults-only-resort-style cruise willen lanceert Virgin Voyages twee schepen: Valiant Lady en Resilient Lady.

Wie liever aan boord wil stappen van een kleiner schip zal dat kunnen doen op het luxueuze Silver Dawn of Viking Mars en Viking Neptune. Wil je het liever wat intiemer dan kan je inschepen aan boord van bijvoorbeeld Emerald Azzurra, Ritz-Carlton Evrima en Seabourn Venture.

Zoals je ziet is er voor iedereen een geschikt cruiseschip. Voeg daar een brede waaier aan bestemmingen aan toe en je kan maar één ding besluiten: Er is een zee van keuze om op cruise te gaan!

Benieuwd om nieuwe bestemmingen te ontdekken, te genieten van een onberispelijke service en culinaire ervaringen tijdens een luxueuze all-inclusive cruise? Op cruizy.eu vind je gegarandeerd een cruise die bij jou past.

Lees ook: 5 reisboeken die je zin geven om de wereld te ontdekken

Volg ons op sociale media of contacteer ons