Zo gaan we volgend jaar op vakantie: de 7 reistrends van 2022

Zo gaan we volgend jaar op vakantie: de 7 reistrends van 2022

21 december 2021 0 Door Deugenieten

Het nieuwe jaar staat voor de deur en daarmee ook een verse lading aan goede voornemens. En als het van ons afhangt een reeks geweldige vakantieplannen in binnen- en buitenland. Glenaki Tourism Consultancy deed recent een onderzoek naar onze reisintenties. We vatten ze graag samen in ‘de 7 reistrends van 2022’.

1. Rechtstreeks boeken in de lift

Een vakantie in elkaar steken? Dat doen we alsmaar vaker zelf via allerlei online boekingsplatformen en rechtstreeks bij bijvoorbeeld hotels en cruiserederijen. Een van de grote voordelen is dat we zelf flexibel kunnen omboeken en vooral ook kunnen annuleren tot zelfs 24 uur op voorhand. Zo zien sommige bestemmingen dat terwijl voor de pandemie 70 procent boekte via een touroperator of reisagent dat cijfer nu omgekeerd is en nog slechts 30 procent boekt via een reiskantoor.

2. Flexibiliteit troef

We haalden het al aan: de pandemie deed ons nog flexibeler omspringen met onze vakanties. Wie nu een reservatie maakt wil die tot op het laatste moment kunnen wijzigen. En daar spelen organisaties handig op in. Zo lanceren bijvoorbeeld cruisemaatschappijen pakketten die de passagiers toelaten om hun reis gratis te annuleren wanneer ze besmet raken met COVID-19.

3. Nog meer last minute

Omwille van de onzekerheid over inreisbeperkingen en lokale sanitaire maatregelen kijken we nu nog langer de kat uit de boom alvorens een reis vast te leggen. Omdat we nog langer wachten om op die verleidelijke reservatieknop te drukken zien we dan ook hier en daar ultra-lastminutepromoties opduiken.

4. De singles willen op vakantie

Ook alleenstaande ouders en eenzame thuiswerkers hebben er soms even genoeg van en willen de pauzeknop indrukken en heerlijk ontspannen weg van alle drukte. Voor single parents geldt dat ze vooral alleen of met enkele vrienden op reis gaan. Als gevolg hiervan zagen zonnige reisbestemmingen deze winter de vraag naar single kamers al opmerkelijk stijgen. Ook cruiserederijen zien een toenemende interesse bij soloreizigers. Er worden dan ook steeds meer kajuiten voor singles aangeboden op cruiseschepen.

5. Weg van de massa

Populaire toeristische trekpleisters moeten steeds meer de duimen leggen voor kleinere, charmante bestemmingen. We kiezen in 2022 voor rust en authenticiteit. We boeken dan ook steeds meer unieke en authentieke boetiekhotels in de buurt van adembenemende landschappen.

6. Flinke boost voor skivakanties

De skivakanties zijn terug van nooit helemaal weggeweest. Want we mogen eindelijk weer op de latten staan of puur genieten van de après-ski. Ook hier speelt de trend om weg van de massa te gaan naar kleinere, charmante bestemmingen. Het zijn dan ook vooral de minder bekende skigebieden die de vraag zien toenemen.

7. Gezinnen boeken nu al massaal voor volgend jaar

De extralange kerstvakantie maakte het al duidelijk: heel wat gezinnen snakken naar quality time buitenshuis. Omdat het aanbod van grote vakantiewoningen en goede familiekamers beperkt is, kan je hier niet wachten op de last minutes. Daarom boeken families nu wel al volop hun reis voor volgend jaar. En daarbij is niet alleen de zomervakantie populair.

Heb jij al vakantieplannen voor volgend jaar? Ga je er met de wagen of het vliegtuig op uit of blijf je lekker deugenieten in eigen land? Laat ons gerust weten wat je plannen zijn.

Lees ookMSC Cruises zorgt met rechtstreekse chartervluchten voor een zorgeloze vakantie op de Middellandse Zee

Volg ons op sociale media of contacteer ons