CADEAUTIP – 12 spellen die zorgen voor sfeer en gezelligheid

CADEAUTIP – 12 spellen die zorgen voor sfeer en gezelligheid

5 december 2022 0 Door Deugenieten

De winter is het ideale moment om gezellig samen spelletjes te spelen. Uit het ruime aanbod aan bordspellen, gezelschapsspellen en creatieve spellen is er ongetwijfeld een spel dat ook jou ligt. In de selectie van Deugenieten vind je spellen voor volwassenen en kids; ideaal om te spelen met vrienden, familie of het hele gezin. Deugenieten deed de proef op de som. Deze spellen kregen alvast een tien voor sfeer en gezelligheid!

GIVEAWAY – GIVEAWAY – GIVEAWAY – GIVEAWAY – GIVEAWAY

De eindejaarsperiode is een tijd van cadeautjes. Deugenieten geeft jou graag ideeën en tips voor leuke, originele en spannende geschenken. Wie cadeautjes geeft, ontvangt ze ook graag. En daar zorgt Deugenieten voor! We geven de komende weken immers heel wat leuke geschenken weg via onze giveaway. Volg Deugenieten op Instagram en Facebook en kom er als eerste alles over te weten!

Ticket to Ride Europe

Ticket to Ride Europe is een klassieker onder de bordspellen die je meeneemt op treinavontuur doorheen de grootste steden van Europa tijdens de eeuwwisseling. Van de steile rotsen van Edinburgh naar de zonverlichte dokken van Constantinopel, van de stoffige straatjes van Pamplona naar het winderige station van Berlijn.

Het doel van het spel is om de grootste treinmagnaat van Europa te worden. Dat kan onder meer door treintrajecten tussen Europese steden te claimen en zo punten te verzamelen. Daarvoor moet je soms door de donkere tunnels van Zwitserland of moet je aan boord van een veerboot over de Zwarte Zee. Door twee steden met elkaar te verbinden volgens de bestemmingskaarten, of door de langste routeverbinding te maken scoor je extra punten.

Ticket to Ride Europe is een familiespel dat door iedereen vanaf 8 jaar kan worden gespeeld. Je speelt het met 2 tot 5 spelers en een spelletje duurt tussen 30 en 60 minuten.

Je vindt Ticket to Ride Europe in de speelgoedwinkel en hier online.

Peaky Blinders – Under New Management

Het bordspel Peaky Blinders is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie die draait rond een beruchte misdaadbende in Birmingham net na de Eerste Wereldoorlog.

In het bordspel speel je een eigen rol in een spannende gangsteroorlog tussen verschillende groepen. Om je tegenstanders te verslaan en zo je missie te volbrengen, is het nodig om je persoonlijke kenmerken zoals charisma, kracht en intelligentie te versterken. Alleen zal je dat echter niet lukken. Je zal een netwerk van vrienden en vijanden moeten uitbouwen, investeringen in rum, auto-onderdelen, wapens of paardenraces doen en de strijd aangaan met je grootste rivalen. Enkel op die manier word je de meest gevreesde gangster van Birmingham en zal je erin slagen dit spel tot een goed einde te brengen.

Peaky Blinders – Under New Management is een strategisch spel dat gespeeld kan worden met 2 tot 4 spelers, vanaf de leeftijd van 12 jaar. Een spel duurt gemiddeld zo’n 90 minuten.

Peaky Blinders – Under New management is te koop in de winkel en hier online te bestellen.

Pandemic

In het coöperatief bordspel Pandemic ben je lid van een eliteteam dat ten strijde trekt tegen vier bijzonder dodelijke ziektes. Het team reist over de hele wereld om de vloedgolf van infecties in te dammen en om kennis en hulpbronnen op te doen om medicijnen te ontwikkelen. De vraag is: Lukt het jullie als team om de mensheid te redden?

Alle spelers vormen samen een team van professionals waarvan ieder zijn specialisatie heeft. Door samen te werken kunnen jullie geneesmiddelen ontwikkelen die de ziektes bestrijden en een pandemie tegengaan. Lukt het om voor alle 4 de infecties een medicijn te ontdekken voordat de pandemieën te ver zijn uitgebroken, dan slagen jullie erin de wereld te redden en winnen jullie samen het spel.

Dit strategisch spel is geschikt vanaf 8 jaar en kan gespeeld worden met 2 tot 4 spelers. De speelduur varieert van 30 minuten tot een uur.

Pandemic ligt in de winkelrekken van de speelgoedwinkel en je kan het hier online bestellen.

10 dagen door Europa

Hou je van reizen maar ook van een gezellige avond met vrienden een gezelschapsspel spelen? Dan is 10 dagen door Europa een ideaal spel voor je!

Europa bestaat uit zoveel leuke landen die je allemaal wil zien. Maar welke combineer je best? En welk transport neem je tussen verschillende plekken? Dat is waar dit strategische reisspel rond draait. Het doel is om een reis van tien dagen door Europa te maken, waarbij elke dag logisch moet aansluiten op de volgende. De eerste en laatste dag moeten een land bevatten, en op alle dagen daartussen moeten spelers landen- en transportkaarten gebruiken om een verbindende reis door Europa te maken. De eerste speler die een reis van tien dagen voltooit, waarbij elke dag logisch aansluit op de volgende dag, is de winnaar.

Tijdens het spel is het aan jou om je tegenstanders juist in te schatten en goed na te denken over je eigen acties. Soms zal je je plannen volledig overboord moeten gooien en een nieuwe strategie bedenken, om alsnog een perfecte reis van 10 dagen door Europa te kunnen maken.

10 dagen door Europa is te koop in de speelgoedwinkel of je kan het hier online bestellen.

Wedden dat je het kan?

Wedden dat je het kan? is een aanrader als je in bent voor een gezellig avondje gieren en brullen.

Met dit knotsgekke spel is het de bedoeling dat je de meest hilarische opdrachten uitvoert! Als je speelt, voer je een opdracht uit. De andere spelers wedden of je de opdracht al dan niet tot een goed einde zal brengen door speelgeld in te zetten. Als ze juist wedden, krijgen ze hun ingezette geld dubbel terug en krijgt de uitvoerende speler ook een beloning. Dit spel vol bizarre opdrachten is geweldig voor een leuke avond vol hilarische momenten. Dankzij het interactieve element en de grappige opdrachten is dit spel zowel bij kinderen als volwassenen een regelrechte hit.

Wedden dat je het kan? is te vinden in de speelgoedwinkel en hier online te bestellen.

Code van Coppens

Code van Coppens is een unieke escape game die is gebaseerd op het gelijknamige televisieprogramma waarin bekende Vlamingen zichzelf zo snel mogelijk uit een escape room proberen te bevrijden. Net als op tv begeleiden de broertjes Mathias en Staf Coppens je doorheen het ganse spel. Dat gebeurt aan de hand van een app op je smartphone.

Het spel zit vol spannende uitdagingen en pittige puzzels. Het ene raadsel is al makkelijker dan het andere. Via de app kan je steeds hints vragen indien je even vast komt te zitten. Kom je er na heel wat denk- en puzzelwerk nog altijd niet uit, dan kan je de oplossing vragen zodat je verder kan naar de volgende puzzel.

Deze escape game bevat 3 scenario’s. Aangezien je makkelijk 3 uur bezig bent om 1 scenario te ontcijferen, kan je dus heel wat uren plezier beleven aan dit spel. Code van Coppens is te spelen met 2 tot 6 spelers, van beginners tot doorgewinterde puzzelaars!

Benieuwd of je de Code van Coppens kan ontcijferen? Je vind het spel in de speelgoedwinkel en hier online.

Obscurio

Obscurio is een coöperatief spel waarin alle spelers gevangen zitten in een duistere bibliotheek. Als tovenaars zijn jullie tussen de vele schatten op zoek gegaan naar het magische handboek Grimoire. Het doel is om samen te ontsnappen aan de angstaanjagende Magiër door uit zes mogelijke deuren de juiste uitgang van de magische bibliotheek te kiezen.

Terwijl een speler de rol van Grimoire op zich neemt en aan de hand van illusiekaarten de tovenaars helpt te ontsnappen, zit er tussen de tovenaars eentje die reeds in de ban van de Magiër is. Die verrader zal er alles aan doen om de visioenen uit de Grimoire verkeerd te interpreteren om zo de gedachten van de andere tovenaars te beïnvloeden.

Het is dan ook zaak om goed samen te werken, goed te communiceren en de verrader te ontmaskeren om alsnog op tijd uit de bibliotheek te kunnen ontsnappen.

Dit strategische fantasyspel is geschikt voor vrienden en families met kinderen vanaf 10 jaar. Het spel kan worden gespeeld met 2 tot 8 personen en de speelduur varieert van 30 minuten tot een uur.

Obsurio is te koop in de betere speelgoedwinkel en je kan het hier online bestellen.

F.C. De Kampioenen

Alle spelers naar het veld, de match gaat beginnen! Maar F.C. De Kampioenen zou F.C. De Kampioenen niet zijn als er hen geen stokken in de wielen worden gestoken. De Schellekens willen koste wat het kost onze geliefde Kampioenen verslaan. En ze hebben een trouwe bondgenoot gevonden in DDT die maar al te graag meewerkt aan hun snode plannen.

In het F.C. De Kampioenen gezelschapsspel is het aan jou om DDT’s sabotagepogingen te omzeilen en het elftal tijdig op het veld te krijgen. Dat doe je door je tegenspelers te verbazen met je kennis over F.C. De Kampioenen of door te gekke doe-opdrachten tot een goed einde te brengen. Versla jij DDT en leid je de Kampioenen naar de zege in dit baldadige spel? De winnaar krijgt een dagschotel!

Voor wie maar niet genoeg kan krijgen van de stuntelige avonturen van De Kampioenen selecteerden wij alvast 6 topcadeaus voor grote en kleine Kampioenen.

Kampioen zijn is plezant! Rep je dus als de weerwind naar de speelgoedwinkel of bestel het F.C. De Kampioenen gezelschapsspel hier online.

Kuddegedrag

Ben jij een echt kuddedier of heb je vaak een uitgesproken mening? Bij het spelen van dit spel val je beter maar niet te veel op!

Kuddegedrag is een gezelschapsspel met een simpel doel: denk zoals iedereen. Geef je dezelfde antwoorden als de meerderheid in je groep, dan ben je een echt kuddedier en verdien je punten. Het doel van het spel is om als eerste speler acht koefiches te verzamelen. Doe dit door als de kudde te denken en hetzelfde antwoord op te schrijven als alle andere spelers.

Ben je echter de enige speler die een antwoord dat niet overeenkwam met dat van iemand anders opschreef, dan ben je een vreemde eend in de bijt. Als straf moet je de Roze Koe aan jouw kudde toevoegen waardoor je kudde voorlopig waardeloos wordt. Probeer dus maar snel om de Roze Koe aan iemand anders door te geven, want wie die Roze Koe in zijn of haar bezit heeft, kan het spel niet winnen. Dit leuke spel is geschikt voor jong en oud, ideaal om boven te halen aan de feesttafel!

Kuddegedrag is te koop in de speelgoedwinkel en kan je hier online bestellen.

Mysterium

Durf de drempel van het Mysterium spooklandgoed over te stappen en begeef je in een wereld van mysterie. Kom rond de tafel zitten, open je geest en geef je zesde zintuig de vrije teugel voor een spirituele seance om een gestrande ziel tot rust te laten komen.

In dit coöperatieve spel speelt één speler de rol van geest terwijl de anderen proberen te ontdekken wat de waarheid is rond zijn dood. De geest kan niet spreken en probeert te communiceren door visioenen te sturen naar de andere spelers die de gebeurtenissen van die fatale avond proberen te reconstrueren. Samenwerking en verstandig gokwerk is nodig om deze uitdaging tot een goed einde te brengen.

Dit spel, dat gespeeld kan worden met 2 tot 7 spelers, is een ideaal familiespel waar kinderen vanaf 10 jaar kunnen aan deelnemen. Een spel duurt zo’n 30 minuten tot een uur. Voor nog meer speurwerk zijn er uitbreidingen van Mysterium. Die zorgen voor onder meer nieuwe visioenen, karakters, locaties en voorwerpen.

Los jij het mysterie van Mysterium op? Je vindt Mysterium in de speelgoedwinkel en hier online.

7 Wonders

Het populaire spel 7 Wonders zit in een nieuw jasje. Naast de visuele update zijn ook diverse spelonderdelen aangepast die zorgen voor nog meer spelplezier.

Nog steeds draait het spel rond de zeven wereldwonderen van de klassieke oudheid. Het doel is om jouw stad naar de grootste welvaart te leiden door ontwikkeling via wetenschappelijke ontdekkingen, militaire veroveringen, commerciële overeenkomsten en prestigieuze bouwwerken.

Het doel van dit strategische spel is om op het einde zoveel mogelijk overwinningspunten te hebben.

7 Wonders kan gespeeld worden met 3 tot 7 spelers. Dit strategische spel is ideaal om te spelen met vrienden maar is ook geschikt voor families met kinderen vanaf 10 jaar. Een spel duurt tussen 30 minuten en een uur. De verschillende uitbreidingen van 7 Wonders zorgen voor meer kaarten, meer mogelijkheden tot interactie en bijgevolg voor nog meer spanning en uitdagingen.

Je vindt 7 wonders en de uitbreidingssets in de winkel en je kan ze hier online bestellen.

Origami 3D

Origami is de Japanse vouwkunst waarbij papiertjes zo worden geplooid dat je er prachtige voorwerpen mee maakt. Selecta heeft in zijn aanbod een mooie collectie Origami 3D. De sierlijke pauw is er een van en werd onlangs door de Belgische vakjury bekroond tijdens de verkiezing van Toys & Games of the Year 2022.

Naast de prijswinnende pauw bestaat de reeks Origami 3D uit heel wat kleurrijke figuren die beschikbaar zijn in diverse uitvoeringen: een lief konijntje, een fantastische eenhoorn en een prachtig bloemstuk zijn er slechts enkele van.

De sets bevatten kant-en-klare snijvormen, met een duidelijk gemarkeerde buiglijn, die zelfs de richting waarin het papier gebogen moet worden aangeeft. Voor iedere creatie is een stappenplan in beeld gebracht, die je via de QR-code op de verpakking kunt bekijken. De zeer gedetailleerde instructies en stapsgewijze instructievideo’s helpen je tot een schitterend resultaat te komen. Je kunt echter ook je eigen fantasie de vrije loop laten en zelf een creatie maken. Een creatieve en uitdagende bezigheid voor klein en groot met een schitterend eindresultaat.

Zin om creatief aan de slag te gaan en de mooiste papiersculpturen te maken? Origami 3D is verkrijgbaar in de betere speelgoedwinkel en de verschillende sets zijn makkelijk hier online te bestellen.

Lees ook: Geef juiste antwoorden, sprokkel seconden en word De Slimste Mens ter Wereld

Volg ons op sociale media of contacteer ons