CADEAUTIP – 6 topcadeaus voor grote en kleine Kampioenen

CADEAUTIP – 6 topcadeaus voor grote en kleine Kampioenen

29 november 2022 0 Door Deugenieten

Al meer dan 30 jaar weten de spelers van F.C. De Kampioenen, de slechtst presterende voetbalploeg van België, ons te verbazen. De laatste aflevering mag dan al meer dan 10 jaar geleden uitgezonden zijn, toch weten Boma, Pascalleke, Bieke, Markske, Carmen en Xavier ons nog steeds te amuseren met hun fratsen.

Zal ’t gaan, ja?

De populariteit van F.C. De Kampioenen werd vorig jaar met de kerstspecial nog maar eens bevestigd. Meer dan 2,3 miljoen Vlamingen waren getuige van de allerlaatste aflevering van Vlaanderens meest populaire televisieserie ooit.

Wie maar niet genoeg kan krijgen van de stuntelige avonturen van De Kampioenen kan Vlaanderens populairste caféploeg in huis halen. Zo is er ondertussen een volledige stripreeks (meer dan 120 titels), vier langspeelfilms en talrijke andere leuke merchandise. Om het eindejaar alvast goed in te zetten selecteerden wij onze 6 favoriete topcadeaus voor grote en kleine Kampioenen.

F.C. De Kampioenen Scheurkalender 2023

Ook in 2023 zullen De Kampioenen elke ochtend je dag opfleuren met hun scheurkalender. Je beleeft 365 dagen plezier met een raadsel, spelletje of mop van je favoriete voetbalploeg. Zo kan je iedere dag lachen met de fratsen van Markske en de gekke uitspraken van Carmen, spelletjes oplossen met Boma en Doortje helpen om allerlei zoekopdrachten tot een goed einde te brengen. Als het van De Kampioenen afhangt wordt 2023 een jaar om nooit meer te vergeten!

De kalender van F.C. De Kampioenen is erg gevarieerd en bevat zoekplaten, weetjes, raadsels en spelletjes gelinkt aan de meest bekende caféploeg van het land. De kleurrijke kampioenenkalender is ideaal voor de jonge fans én voor hen die met plezier terugdenken aan hun eigen prestaties op het lokale voetbalveld.

F.C. De Kampioenen puzzel – Brocantiek F. Costermans

Dat babysitten niet zo eenvoudig is als het lijkt, daar weet Markske ondertussen alles van. In zijn geheel eigen en typische stijl verliest hij Paulientje per ongeluk uit het oog in de antiekwinkel van Fernand en dat resulteert in rommel. Nog meer rommel dan er al aanwezig was in de mislukte schatkamer. Benieuwd hoe het interieur van Brocantiek F. Costermans eruit ziet na de doortocht van vader en dochter Vertongen? Leg dan als de weerwind alle 1000 stukjes van de F.C. De Kampioenen puzzel – Brocantiek F. Costermans op de juiste plek.

Met deze grappige puzzel beleef je gegarandeerd uren plezier en bovendien zullen de gepuzzelde stukken je lachspieren aan het werk zetten als je ontdekt welke ravage Markske deze keer veroorzaakt heeft. Eén ding staat vast: wanneer je deze puzzel helemaal hebt opgelost, heb je een warme chocomelk verdiend!

F.C. De Kampioenen puzzel – Het cafe

Heb je zin in nog meer puzzelplezier, en een tournée générale, dan is de F.C. De Kampioenen puzzel – Het cafe een absolute aanrader. Zoals altijd is het weer gezellig in het clubcafé van de populairste voetbalploeg van ’t land! En zoals gebruikelijk loopt er weer een heleboel mis en maken De Kampioenen er een bende van. Met deze superleuke puzzel kan jij volop meegenieten van de gezellige chaos in het café van Pascalleke. En als je alle 1000 stukjes van de puzzel netjes in elkaar gelegd hebt, kan je afsluiten met de woorden van Balthasar Boma: tournée générale!

F.C. De Kampioenen gezelschapsspel

Alle spelers naar het veld, de match gaat beginnen! Maar F.C. De Kampioenen zou F.C. De Kampioenen niet zijn als er hen geen stokken in de wielen worden gestoken. De Schellekens willen koste wat het kost onze geliefde Kampioenen verslaan. En ze hebben een trouwe bondgenoot gevonden in DDT die maar al te graag meewerkt aan hun snode plannen.

In het F.C. De Kampioenen gezelschapsspel is het aan jou om DDT’s sabotagepogingen te omzeilen en het elftal tijdig op het veld te krijgen. Dat doe je door je tegenspelers te verbazen met je kennis over F.C. De Kampioenen of door te gekke doe-opdrachten tot een goed einde te brengen. Versla jij DDT en leid je de Kampioenen naar de zege in dit baldadige spel? De winnaar krijgt een dagschotel!

F.C. De Kampioenen Monopoly

Kampioen zijn is plezant en de populairste en plezantste café-voetbalploeg van Vlaanderen heeft dan ook zijn eigen F.C. De Kampioenen Monopoly-spel.

In De Kampioenen-versie van het wereldberoemde gezelschapsspel ontdek je alle iconische locaties uit de reeks. Eindelijk kan je het duivenkot van Fernand of de krantenwinkel van Carmen kopen. En wie weet word jij wel de nieuwe eigenaar van het voetbalveld van De Kampioenen.

Maar pas op want heb je te hard gesjot tegen de bal en is er weer een ruit gesneuveld? Da’s dan 100M boete.
En heb je de hondenshow met Nero gewonnen? Verwacht je dan maar aan een tournée générale waarbij je elke andere speler 50M cadeau mag doen.

Bouwplezier met F.C. De Kampioenen

Na het originele Monopoly-bord hebben De Kampioenen nu ook hun eigen bouwset, die compatibel is met Lego. Met de ‘kleine’ bouwset van F.C. De Kampioenen bouw je zelf de tribune van de caféploeg na en moedig je jouw favoriete voetbalploeg aan. De set bevat 130 stukjes en 4 minifigs. Met de ‘grote’ bouwset van F.C. De Kampioenen kan je het voetbalveld nabouwen. De set bevat 368 stukjes en 8 minifigs (waaronder 4 Kampioenen en 4 Schellekens, de notoire tegenstanders van De Kampioenen. Deze set is echt speelbaar want je kan de keeper met een staafje bewegen en zo beletten dat de Schellekens een goal maken. De beide sets vormen een mooi geheel en laten je toe als trainer van F.C. De Kampioenen de ploeg naar de overwinning te helpen.

Lees ook: Guy De Pré verzamelt de 100 beste platen in De Pré Selectie

Volg ons op sociale media of contacteer ons