Guy De Pré verzamelt de 100 beste platen in De Pré Selectie

Guy De Pré verzamelt de 100 beste platen in De Pré Selectie

27 november 2022 0 Door Deugenieten

Zo om de dertig jaar schrijft Guy De Pré een boek. Na de Pré Historie pleziert de iconische radiopresentator muziekminnend Vlaanderen nu met een overzicht van de 100 beste platen uit zijn eigen collectie in De Pré Selectie.

Guy De Pré presenteert al sinds 1984 De Pré Historie op Radio 2. Nog steeds luisteren honderdduizenden mensen elke zondagochtend naar dit langstlopende radioprogramma met dezelfde presentator. In de jaren negentig kreeg het programma ook een televisieversie. Jarenlang toerde Guy als dj rond met De Pré Historie Live. Maar ook als schrijver weet De Pré mensen te boeien én te entertainen.

Zo verscheen in 1991 De Pré Historie, het boek van het gelijknamige iconische radioprogramma. En nu, 30 jaar later, heeft de onnavolgbare radiopresentator eindelijk zijn tweede boek voorgesteld: De Pré Selectie.

guy de pre selectie

Voor De Pré Selectie, het boek van het gelijknamige televisieprogramma op TV PLUS, selecteerde Guy de 100 beste platen uit zijn eigen platencollectie. Bij elke plaat vertelt hij een pittig verhaal gekruid met z’n typische fijne humor, historische feiten, persoonlijke bedenkingen, en leuke wist-je-datjes.

Dankzij De Pré Selectie komen we eindelijk te weten wat het eerste singletje was dat Guy als jongetje van 12 met zijn spaarcentjes kocht, hoe hij bijna niet meer bijkwam van het lachen toen zijn copain Walter Grootaers hem in de wandelgangen van de toenmalige BRT vertelde dat zijn popgroepje ‘De Kreuners’ zou heten, én dat hij Walters vrouw leuker vond dan dat groepje. Ook Sade wist hem te bekoren. Toen ze in 1984 haar superhit Your Love is King kwam zingen in het casino van Oostende, was Guy behoorlijk van zijn sokken geblazen. ‘Sade was zo’n stijlvolle verschijning dat ik er vier decennia later nog altijd niet helemaal van bekomen ben’, geeft hij nu toe.

De Pré Selectie, het tweede boek van Guy De Pré, is een must-have voor elke muziekliefhebber. Het boek heeft een leuke seventies look en kreeg het formaat van een klassieke single. Naast tal van leuke verhalen en anekdotes van de master himself vind je bij elke plaat ook een QR-code waarmee je makkelijk de bijhorende videoclip kan afspelen. Kortom, een superleuke verzameling platen die in geen enkele collectie mag ontbreken.

De Pré selectie van Guy De Pré is verkrijgbaar in de boekhandel of je kan het hier online bestellen.

Lees ook: Liefhebber van film, muziek, taal of kunstobjecten? Er schuilt een kunstkenner in elk van ons!

Volg ons op sociale media of contacteer ons