Zomerse inspiratie op de boekenplank van Deugenieten

Zomerse inspiratie op de boekenplank van Deugenieten

8 augustus 2023 0 Door Deugenieten

We kunnen niet wachten om er even tussenuit te knijpen en weg te dromen bij het lezen van een reisgids of roman. Deze keer staan de nieuwste thrillers van Karin Slaughter en Toni Coppers in de schijnwerpers. Maar ook de eigenzinnige reisgidsen van Ben Van Looy en cartoonist Marec trekken onze aandacht, net als de nieuwste Lannoo reisgidsen onder de noemer Simpelweg. Tenslotte gaan we al even nadenken wat we straks met al onze vakantiekiekjes het best kunnen aanvangen zodat onze digitale fotodatabank overzichtelijk blijft.

Mijn Amsterdam

Bent Van Looy is muzikant, schilder en heeft een heerlijke pen. Die vele talenten brengen hem op tal van plaatsen. Maar bovenal is hij een levensgenieter en weet hij steeds de beste plekjes te vinden om helemaal te genieten. Dat bewees hij al eerder in zijn razend populaire Mijn Parijs-gids. Deze keer brengt hij die andere luisterrijke stad in kaart, de hoofdstad van onze noorderburen, Amsterdam.

Als vertegenwoordiger van de goede smaak trekt Bent er opnieuw op uit om met een rijkelijk gevuld adressenboek terug te keren. Of je nu wil weten waar in Amsterdam de beste vaasjes geserveerd worden, welk kraam de beste haring verkoopt of wie de barbier van John Legend is, Bent toont je de weg in deze eigenzinnige gids boordevol originele plekjes.

De gids verdeelt Amsterdam in vijf regio’s waarbij de Jordaan in het centrum van de stad niet kan ontbreken. Van chique restaurants over karakteristieke boekhandels naar eeuwenoude antiekwinkeltjes,… Mijn Amsterdam is een reisgids vol inspiratie voor iedereen, geïllustreerd met prachtige foto’s van Bents goede vriend en Nederlands muzikant Tim Knol.

Benieuwd naar de favoriete plekjes van Bent? Je vindt Mijn Amsterdam in de boekhandel en kan de reisgids hier bestellen.

Na die nacht

Na die nacht is een topthriller van Amerikaans schrijfster en tevens Queen of Crime Karin Slaughter. De hoofdrollen in het boek zijn voor Sara Linton en Will Trent, gekende figuren uit haar vorige boeken.

Vijftien jaar geleden werd Sara Lintons leven volledig op zijn kop gezet toen een avondje uit in een gewelddadige aanval eindigde, die haar wereld uiteen deed spatten. Inmiddels is ze erin geslaagd haar leven weer op te bouwen. Ze is een succesvol arts, verloofd met Will Trent van wie ze zielsveel houdt en heeft het verleden achter zich gelaten.

Tot ze tijdens een nachtdienst op de spoed van het ziekenhuis de zwaargewonde Dani Cooper treft met een letsel dat akelig veel overeenkomsten vertoont met dat van haarzelf destijds. Terwijl Sara alles op alles zet om het leven van deze jonge vrouw te redden, beseft ze dat het verleden niet voor altijd begraven kan blijven.

Karin Slaughter weet met Na die nacht alweer een thriller van formaat neer te zetten met een erg meeslepende plot. De nieuwe thriller van de Queen of Crime is erg boeiend en spannend tot het einde. Benieuwd? Na die nacht ligt nu in de boekhandel en kan je hier online bestellen

Simpelweg Kroatië

Uitgeverij Lannoo lanceerde dit voorjaar een nieuwe reeks reisgidsen onder de naam Simpelweg. De gidsen onderscheiden zich in helderheid en eenvoud, zijn praktisch in gebruik en snel te raadplegen. Bovendien hebben ze een handig formaat zodat ze makkelijk in je tas of rugzak passen.

Simpelweg is voor wie niet houdt van overbodige details maar wel graag naar de essentie gaat: wat moet je zien en doen, waar vind je de beste adresjes. Elke gids is samengesteld door een team van onder meer locals die de bestemming door en door kennen en die de nodige praktische informatie, de beste routes en bestemmingen op een bondige, heldere
manier voorstellen. Ze suggereren verschillende rondritten, geven je tips voor uitstapjes en verklappen hun favoriete adressen. Dankzij de duidelijke kaarten en plattegronden weet je ze zonder stress te vinden.

Nu nog gauw een bestemming kiezen, door Simpelweg te bladeren en je bent klaar voor je volgende vakantie! Er zijn momenteel 10 Simpelweg reisgidsen met bestemmingen als Kroatië, IJsland, Portugal, Ierland en Corsica. De Simpelweg reisgidsen zijn te koop in de boekhandel en je kan ze hier online bestellen.

Onschuld

Het is lente, maar bij commissaris Liese Meerhout kriebelt er iets anders. Ze gedraagt zich vreemd en haar collega’s lijken niets in de gaten te hebben tot het te laat is, écht te laat is. Liese verbergt iets voor haar eigen team. Verdenkt ze een collega of wil ze juist iemand beschermen? Niemand die het weet en het is te laat om het te vragen. Wat volgt is een zoektocht die moeilijker blijkt dan ooit, want iemand lijkt commissaris Liese Meerhout en haar hoofdinspecteur Michel Masson uit elkaar te willen spelen. Het team wordt op de proef gesteld. Oude demonen duiken op. Paniek slaat toe. Overleven ze samen deze chaos of betaalt iemand de prijs voor de onschuld?

Toni Coppers schrijft al jaren spannende thrillers en weet met Onschuld de lat hoog te houden. Het is dan ook niet zomaar dat Coppers in 2022 bekroond werd met de Hercule Poirot Life Time award én de Max Gouden Vleermuis Oeuvreprijs. Al zijn voor Toni de vele publieksprijzen zoals de Hebban Thrillerprijs en verschillende Hercule Poirot publieksprijzen, die hem tot Vlaanderens favoriete thrillerauteur maken, veel belangrijker.

Je vindt Onschuld en de andere thrillers van Toni Coppers in de boekhandel en je kan ze hier bestellen.

De Provence

Lavendelvelden en wijngaarden, oude dorpjes en prachtige steden, de zee en de bergen. In de Provence is werkelijk alles aanwezig om een gelukkig mens te worden. Dat heeft ook cartoonist Marec begrepen die van de streek zijn tweede thuis maakte.

In zijn boek De Provence leidt Marec ons langs alle plaatsen waar de schoonheid en de kunsten hoogtij vieren en deelt hij met plezier zijn adressenboekje vol met plekjes die je niet mag missen. Naast zijn bijzonder sfeervolle schetsen en cartoons bevat deze kunstzinnige gids ook foto’s en fantastische verhalen over alle grootheden en mythische figuren zoals Edith Piaf, Coco Chanel en Le Corbusier die in De Provence neerstreken.

Marecs gids voor het zuiden is een boek waarmee je de Provence in je woonkamer brengt, maar die evengoed kan dienen als leidraad voor je eigen reis naar dit wonderlijke Franse paradijs. Wil je bij het lezen van het boek of bladeren door de cartoons de sfeer van de Provence oproepen, dan kan je op de achtergrond Marecs favoriete muzieklijst met overwegend Franse chansons spelen.

Je vindt De Provence van Marec in de boekhandel en kan het boek hier online bestellen.

Fotobeheer zonder stress

Kom jij net als Deugenieten na je reis, naast de vele leuke herinneringen, ook terug met een fototoestel vol vakantiekiekjes? Maar weet je niet precies wat ermee aan te vangen? Of weet je net als ons nooit die leuke foto’s van vroeger te vinden? Dan is Fotobeheer zonder stress ongetwijfeld een boek dat je helpt om orde te brengen in de vaak aanwezige fotochaos.

Zelf hebben we (virtuele) stapels foto’s, zowel in de kast als op onze computer. We houden ze bij omdat ze leuke herinneringen en emoties oproepen. Ook de oude filmfoto’s die onze ouders en grootouders maakten, koesteren we erg. Maar het bijhouden van die foto’s op laptop, geheugenkaarten en in de cloud maakt dat het lastig is om het overzichtelijk te houden waar welke foto’s staan. Laat staan dat ze veilig opgeslagen zijn, makkelijk vindbaar en deelbaar zijn met vrienden en familie.

Professioneel fotograaf Adam Pratt leert ons in Fotobeheer zonder stress zijn ongecompliceerde workflow waarmee je de volledige controle krijgt en orde creëert in je fotochaos. Eens je het systeem van verzamelen, bewaren, organiseren, delen en onderhouden van je fotoverzameling eenmaal onder de knie hebt, kunnen jij en toekomstige generaties van je foto’s blijven genieten.

Fotocollecties behoren vaak tot onze kostbaarste bezittingen. Zou het niet geweldig zijn om eindelijk al je foto’s georganiseerd, veilig, toegankelijk, vindbaar en deelbaar te hebben? Je kan Fotobeheer zonder stress hier online bestellen.

Lees ook: Heerlijk smullen van vierkante pizza bij Mamma Roma

Volg ons op sociale media of contacteer ons