Heerlijk smullen van vierkante pizza bij Mamma Roma

Heerlijk smullen van vierkante pizza bij Mamma Roma

17 juli 2023 0 Door Deugenieten

Wie denkt aan Italiaanse pizza, denkt automatisch aan de heerlijke geur van basilicum en de volle smaak van rijpe tomaten. Precies zoals ze gemaakt worden bij Mamma Roma, de Belgische restaurantketen gespecialiseerd in pizza al taglio. Wij gingen proeven van haar vierkante pizza’s en werden getrakteerd op een heerlijke zomerse signature cocktail.

Ben jij net als Deugenieten ook zo’n fan van Italië met zijn vriendelijke inwoners, gemoedelijke sfeer en overheerlijke pizza? Daarvoor hoef je alvast geen trip naar het zuiden meer te maken. Wie bij Mamma Roma binnenstapt, kan er in een ontspannen sfeer genieten van heerlijke stukjes pizza.

Vierkante pizza

Wie bij Mamma Roma aan tafel aanschuift, moet zich niet verwachten aan de gekende ronde vorm van een Napolitaanse pizza. Hier serveren ze vierkante stukjes pizza die in Italië gekend zijn als pizza al taglio. Gesneden pizza, zeg maar. Die stukjes komen van de typisch Romeinse pizza die te herkennen is aan zijn rechthoekige vorm en knapperige bodem. Dankzij een rijstijd van 72 uur krijgt het deeg tijdens het bakken een luchtige structuur wat resulteert in een krokante bodem die de pizzabeleving naar een ander niveau tilt.

Het fijne aan partjes pizza is dat je geen ganse pizza van eenzelfde smaak hoeft te eten. Je kan meerdere stukjes pizza van verschillende smaken proeven wat een fijne afwisseling geeft aan je maaltijd. Een blik op de menukaart doet ons spontaan honger krijgen. Omdat er met verse producten wordt gewerkt, heb je keuze uit zo’n tiental verschillende pizza’s.

Op het menu

Wij willen graag pizza’s met verschillende smaken proeven en bestellen ‘prosciutto cotto’ met gerookte ham en mozarella; ‘patate al tartufo’ van aardappelschijfjes en truffel; ‘funghi al tartufo’ met champignons, truffel en mozarella; en ‘diavola’ met ventricina, parmigiano, tomatensaus en mozarella voor de pikante toets. Alle stukjes pizza worden samen geserveerd op een grote houten plank. Zowat bij elke hap dromen we weg naar het zonnige Italië. Kan haast niet anders als je weet dat 95% van de gebruikte producten afkomstig zijn van het moederland. Voor de levering van haar ingrediënten werkt Mamma Roma dan ook zo veel mogelijk samen met Italiaanse leveranciers.

Door de handige porties en de originele manier van presenteren lenen de pizza’s zich erg goed tot foodsharing. En dat merk je ook op de menukaart. Zo kan je een sharing plate met de naar het ontstaan van Rome verwijzende namen Roma, Romulus, Remus of Lupo bestellen met respectievelijk 2, 3, 4 of 6 stukken pizza. De geserveerde houten plank kan in het midden van de tafel en het smullen kan beginnen. Ideaal om samen met je partner, vrienden of collega’s te lunchen of om gezellig met het hele gezin te dineren.

Italië in een glas

Omdat het warme weer er zich helemaal toe leent, nemen we een heerlijke cocktail bij onze maaltijd. Op de menukaart staan alvast enkele klassiekers zoals Aperol Spritz en Campari Orange maar ons oog valt op de Basil Smash: “Alle heerlijke smaken van Italië in een glas”. Voor deze signature cocktail liet Mamma Roma haar eigen jenever ontwikkelen, geïnspireerd op kenmerkende smaken van Italië. Een jenever met pizza-ingrediënten dus. Denk daarbij aan oregano, verse tomaat, basilicum, daslook, rozemarijn, paprika en olijfolie. Deze bijzondere combinatie van distillaten die in deze jenever gebruikt wordt, is niet voor de hand liggend maar toch weet ze perfect te blenden tot een smaakvolle pizzajenever. De Mamma Roma Basil Smash is dan ook een erg verfrissende cocktail die perfect matcht met de unieke smakencombinaties en klassiekers die bij Mamma Roma op de kaart staan. Pizza eten én drinken, het is eens iets anders!

Wie na het eten van de vierkante pizza’s nog een plaatsje heeft voor een afsluiter, of wie zoals ons niet kan weerstaan aan de smekende desserts in de toonbank, kan zich tegoed doen aan een traditioneel Italiaanse dolce. Wij gaan voor een ’tiramisu savoiardi’, gemaakt met luchtige Italiaanse lange vingers; en een ‘cannolo Siciliano’, een van de bekendste gerechten uit de Siciliaanse keuken.

Mamma Roma Basil Smash: het recept

Mamma Roma was zo vriendelijk om het recept van haar signature cocktail met Deugenieten te delen. Dit is wat je nodig hebt om samen met je partner, bestie, collega,… te genieten van een Mamma Roma Basil Smash:

Recept voor twee cocktails:
Ingrediënten:

 • 90 ml Mamma Roma Pizza Gin
 • 50 ml limoensap
 • 16 basilicumblaadjes
 • 26 ml rietsuiker
 • Basilicumblaadjes voor afwerking
 • IJsblokjes

Werkwijze:

 • Stamp de basilicumblaadjes fijn in een shaker
 • Voeg de Mamma Roma pizzajenever toe
 • Voeg rietsuiker toe
 • Meng het limoensap onder de blaadjes
 • Vul het glas met ijsblokjes
 • Verdeel de Basil Smash over de glazen
 • Werk af met een blaadje basilicum en een schijfje limoen

Heb je liever de gezellige sfeer van Mamma Roma erbij? Dan kan je in een van de vier vestigingen in Brussel of in de twee in Gent genieten van een Basil Smash voor €8,99. Een shot pizzajenever kost €3. De beleving van de pizzajenever thuis opnieuw beleven? Een fles kost €45 en is te koop in alle vestigingen van Mamma Roma. Meer info vind je op mammaroma.com.

Lees ook: Viage, food en entertainment hotspot in hartje Brussel

Volg ons op sociale media of contacteer ons