Vintense SOBER, de alcoholvrije wijn voor een perfecte zomer

Vintense SOBER, de alcoholvrije wijn voor een perfecte zomer

1 mei 2024 0 Door Deugenieten

Vintense introduceert de allereerste bag-in-box met alcoholvrije wijn in België. Het is de ideale drank gedurende de warme zomerdagen of tijdens een gezellig avondje barbecue met vrienden.

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun alcoholconsumptie te beperken. De ene doet het vanwege gezondheidsredenen, de andere om persoonlijke overtuigingen. Vintense wil deze mensen tegemoetkomen en heeft daarom besloten om zijn assortiment uit te breiden. Het Belgische bedrijf introduceert SOBER, de allereerste bag-in-box met alcoholvrije wijn in België.

Must-have voor de zomer

Naast het bekende assortiment gebottelde wijnen zoals Bio Organic, Cépage, O°rigin, Fines Bulles en Prestige verrast Vintense de Belgische markt met een gloednieuw product: SOBER, de eerste bag-in-box met alcoholvrije wijn. Dankzij de luchtdichte en lichtbestendige verpakking blijft de optimale kwaliteit tot wel 30 dagen na opening behouden.

De witte en roséwijnen SOBER zijn verkrijgbaar in handige bag-in-boxen van 2 liter. Met de zomer in het vooruitzicht is dit product ideaal voor barbecues, picknicks en gezellige avonden met vrienden en familie.

Familiegeschiedenis sinds 1895

Achter deze innovatie staat de gepassioneerde Belgische familie Stassen die al sinds 1895 wijnproducten ontwikkelt in het hart van de Aubelvallei. In de late jaren ’80 nam de familie een gedurfde beslissing om zich te specialiseren in alcoholvrije dranken. Ze werden pioniers in Europa op het gebied van de-alcoholisatie van dranken. Zo ontstond Vintense, het eerste alcoholvrije wijnmerk in België, lang voordat alcoholvrije dranken de populariteit bereikten die ze vandaag genieten. Anne Stassen, COO Neobulles: “We hebben niet alleen de smaak voor hoogwaardige producten geërfd van onze voorouders, maar ook hun passie voor kwaliteit en het plezier van het delen. Vintense is uitgegroeid tot dé referentie voor alcoholvrije wijnen, en we blijven ons merk voortdurend ontwikkelen om deze positie te behouden.”

Zorgvuldige druivenselectie

Bij Vintense ligt de nadruk op de zorgvuldige selectie van druivensoorten. De oenologen van Vintense kiezen druiven die hun unieke eigenschappen behouden, zelfs na het de-alcoholisatieproces. Het is de uitmuntendheid van deze druiven die de reputatie van de 0° cuvées van Vintense bepaalt. Thierry Cowez, oenoloog voor Neobulles: “Onze uitdaging bij Vintense is om wijnen te selecteren waarbij het de-alcoholisatieproces de natuurlijke kwaliteit niet aantast, waardoor toevoeging van suikers of andere vervangers tot een minimum wordt beperkt. Alcohol kan zwakheden verhullen, maar bij de-alcoholisatie is er geen ruimte voor compromissen.”

Bekroonde wijnen, wereldwijde distributie

Dankzij de expertise en de ongeëvenaarde kwaliteit van hun producten heeft Vintense een reputatie van uitmuntendheid opgebouwd en al meer dan 20 prijzen gewonnen. Onlangs heeft Vintense zelfs een Grand Gold-medaille ontvangen voor hun Prestige Rosé op de Oenologues de France-wedstrijd (Vinalies Internationales). Het 100% Belgische merk wordt momenteel verdeeld in meer dan 40 landen. Meer info vind je op de website van Vintense.

Lees ook: Op ontdekking naar Noord-Europa met Holland America Line

Volg ons op sociale media of contacteer ons