Verrassende cast voor Vlaamse musicalversie A Christmas Carol

Verrassende cast voor Vlaamse musicalversie A Christmas Carol

20 september 2023 0 Door Deugenieten

De wereldberoemde kerstklassieker A Christmas Carol van Charles Dickens krijgt een Vlaamse musicalversie die geschreven en geregisseerd wordt door de getalenteerde Stany Crets. De voorstelling zal te zien zijn in Antwerpen, Gent en Hasselt.

Dit najaar kan je in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt gaan genieten van een volledig nieuwe Vlaamse musical gebaseerd op het legendarische kerstverhaal A Christmas Carol van Charles Dickens. Met de onnavolgbare Lucas Van den Eynde als verbitterde Ebenezer Scrooge heeft de musical een topacteur in de hoofdrol.

Regisseur en schrijver Stany Crets wist nog heel wat meer klasse en talent te strikken als cast voor deze kerstklassieker. Zo pakt de 13-jarige Matthijs Vochten uit Antwerpen de rol van Tiny Tim. Matthijs schitterde afgelopen seizoen als Oompa Loompa in de Deep Bridge-productie Charlie and The Chocolate Factory en zal afwisselend met supertalent Mauro Degroote uit Deerlijk deze iconische kinderhoofdrol vertolken.

Meesterwerk van Charles Dickens

Het wereldberoemde kerstverhaal A Christmas Carol Van Charles Dickens is uiterst geschikt om rond de kerstperiode als musical op de Vlaamse planken te brengen. Voor bankier en wisselaar Ebenezer Scrooge draait zijn hele leven alleen maar om geld. Liefde, familie en vriendschap lijkt hij te verafschuwen. Op kerstavond stemt Scrooge onwillig in met een vrije dag voor zijn boekhouder Bob Cratchit, zodat Bob Kerstmis kan vieren met zijn gezin. Scrooge krijgt diezelfde avond het bezoek van de geest van zijn vroegere zakenpartner Jacob Marley. Die waarschuwt hem voor zijn lot als rusteloos, ronddwalend spook, indien hij zijn leven niet verandert. Ook de Geesten van Voorbije Kerstmis, Kerstmis Nu en Toekomstig Kerstmis passeren nog de revue bij Scrooge. Zij brengen hem tot nieuwe inzichten en hij verandert zijn leven drastisch. Scrooge wordt weer de zachtaardige en ja, zelfs vrijgevige man die hij was voor de dood van zijn geliefde Emily. 

Na 22 jaar terug op de musicalplanken

Aan de ijzersterke cast van deze kerstklassieker wordt een toch wel verrassende naam toegevoegd met acteur en zanger Hans Van Cauwenberghe. Hij vertolkt de rol van de toegewijde werknemer van Scrooge en vriendelijke familieman Bob Cratchit.

Voor Hans, die bij het grote publiek vooral bekend werd door zijn rollen in tv-series als Familie, Spoed Flikken en Stille Waters, betekent deze rol in A Christmas Carol een terugkeer op de musicalplanken na 22 jaar. In 2001 vertolkte hij bij het NTGent de rol van Riff Raff in The Rocky Horror Show. Leuk detail: Regisseur van dienst destijds was Stany Crets, (niet) toevallig ook regisseur en schrijver van deze Vlaamse versie van A Christmas Carol.

Andere namen die de cast vervoegen zijn Steve De Schepper die als Geest van het verleden ronddwaalt,  Jervin Weckx als de Geest van het heden en Isabelle Heremans die het geestige trio compleet maakt als Geest van de toekomst. Saïn Vantomme kruipt in de huid van de liefdevolle Mrs. Cratchit en Eveline Maes is de mooie Belle, ex-verloofde van Scrooge en het meisje dat zijn jonge hart brak. Jens Broes vindt in joviale koopman Fezziwig dan weer een kolfje naar zijn hand.

Het ensemble, bestaande uit Daan Keisse, Rani De Deken, Thomas Servranckx, Indra Van Impe en Pieter Vreys, krijgt versterking met aanstormend talent Jozefien Grossen, die vanaf maart 2024 als Tracy Turnblad mag schitteren in Hairspray.

A Christmas Carol is vanaf 16 november 2023 te zien in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Tickets & info via de website van Deep Bridge.

Lees ook: Deep Bridge brengt feelgood musical Hairspray naar Vlaanderen

Volg ons op sociale media of contacteer ons