Deep Bridge brengt feelgood musical Hairspray naar Vlaanderen

Deep Bridge brengt feelgood musical Hairspray naar Vlaanderen

8 februari 2023 0 Door Deugenieten

Deep Bridge heeft z’n opvolger te pakken voor musicalfeestje MAMMA MIA! en dat is er ééntje waar al lang om geroepen wordt. Op zondag 17 maart 2024 gaat in Stadsschouwburg Antwerpen de eerste, professionele Vlaamse versie van de Broadwaymusical Hairspray in première!

Hoewel Hairspray gewoon dikke fun is en boordevol dans, kleur, wild uitgedoste personages, vrolijkheid en heerlijke muziek zit, worden ook maatschappijkritische en nog steeds helaas brandend actuele thema’s zoals racisme en bodyshaming niet uit de weg gegaan. Het is die felgesmaakte mix van tegenstellingen die van Hairspray een generatie-overschrijdend fenomeen in de film- en musicalwereld maakt.

In Hairspray droomt het tienermeisje Tracy Turnblad ervan in de populaire dansshow The Corny Collins Show te staan. Ze wordt op de auditie echter afgewezen door producer Velma omdat ze zwaarlijvig is. Presentator Corny Collins geeft haar toch een kans en van de ene dag op de andere dag is Tracy beroemd. Nu zij haar plekje in de show te pakken heeft, wil Tracy graag haar zwarte vrienden er mee in krijgen. Vraag is maar of haar nieuwe status hoog genoeg is om de heersende raciale verschillen te overbruggen of dat ze zich hiermee enkel maar in de problemen werkt.

De musical Hairspray, gebaseerd op de gelijknamige film uit 1988, ging in 2002 in Seattle in première en verhuisde later dat jaar naar Broadway. In 2003 won Hairspray acht Tony Awards, waaronder die voor Beste Musical. De musical sloot op 4 januari 2009 af na 2.642 uitvoeringen. De West End-versie werd op zijn beurt genomineerd voor maar liefst elf Olivier Awards waarvan er vier werden gewonnen, waaronder die voor Beste Nieuwe Musical.

Bij het grote publiek verwierf Hairspray een echte cultstatus na de release van de musicalverfilming in 2007. In een sterrencast met onder andere Michelle Pfeiffer, Christopher Walken, Zac Efron en Queen Latifah schitterde ook John Travolta als de extraverte Edna Turnblad.

Na Mamma Mia maakt Deep Bridge een eigen, Vlaamse versie van de feelgood musical Hairspray. Zoals steeds in de gekende stijl van het huis: met de nodige creatieve krullen, lak aan platgetreden paden, maar met respect voor het originele verhaal én de muziek. Geef toe, is er iemand die kan blijven stilzitten op hits zoals Welcome To The 60’s, Good Morning Baltimore en uiteraard You Can’t Stop The Beat?

Hairspray, de hilarische, vrolijke en steengoede feelgood musical waar iedereen nood aan heeft, is van 15 maart tot 14 april 2024 opeenvolgend te zien in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Meer info en tickets via deepbridge.be.

Lees ook: Familiemusical Charlie and the Chocolate Factory komt in 2024 terug naar Antwerpen

Volg ons op sociale media of contacteer ons