Nieuwe Gault&Millau gids ‘A Taste of Knokke-Heist’ voorgesteld

Nieuwe Gault&Millau gids ‘A Taste of Knokke-Heist’ voorgesteld

3 oktober 2023 0 Door Deugenieten

In Knokke-Heist is de nieuwe culinaire gids Gault&Millau ‘A Taste of Knokke-Heist 2023-2024’ voorgesteld. Knokke-Heist heeft de voorbije jaren een bijzonder sterke culinaire reputatie opgebouwd en is absolute koploper op vlak van gastronomie.

Proeven van het leven nemen ze letterlijk in Knokke-Heist en daarom werd, net zoals twee jaar geleden, door samenwerking tussen het gemeentebestuur van Knokke-Heist en Gault&Millau een culinaire gids samengesteld. De nieuwe editie is groter dan voorheen en omvat een groot aantal extra illustraties om nog beter de sfeer van deze bruisende kustgemeente te schetsen. Nieuw dit jaar is de uitgave in drie talen. Door naast Nederlands en Frans ook Duitstalige teksten te voorzien wordt ingespeeld op een steeds belangrijker wordende toeristische markt. Andere nieuwigheid is de vernieuwde website atasteofknokkeheist.be. Op de website worden alle referenties uit de Knokke-Heist gids verzameld. Dankzij de handige zoekfunctie en module om online beschikbaarheden bij de restaurants te zoeken laat de site toe om meteen online te reserveren.

A taste of Knokke-Heist

De inspecteurs van Gault&Millau gingen de afgelopen maanden uitgebreid op pad in Knokke-Heist op zoek naar de lekkerste adressen uit de regio. Volledig onafhankelijk selecteerden ze meer dan 150 referenties verdeeld over 3 verschillende categorieën met meer dan 30 nieuwe referenties:

  • gastronomische selectie met Gault&Millau score en toekenning van de koksmutsen
  • Knokke-Heist Special Selection met diverse leuke extra adressen om te eten en drinken
  • selectie ambachten en winkels zoals bakkers, beenhouwers, traiteurs, vishandelaars, ijssalons en wijnwinkels

Er komen in de gids ook enkele extra thema’s aan bod zoals interviews met hospitality professionals, de markten, een redactioneel stuk over de gastronomische identiteit van de Zwinregio, de keuken van AZ Zeno en de beachbars.

In het hoofdstuk Knokke-Heist Special Selection ontdek je 53 bijkomende leuke adressen om lekker te eten en te drinken. Van ontbijtzaken, lunchadressen, themarestaurants, populaire hotspots by Gault&Millau, bistro’s, brasseries en koffiebars tot cocktailbars en enkele cafés.

Daarnaast selecteerde Gault&Millau maar liefst 58 ‘artisans’ en heerlijke winkels die vol passie voor hun product streven naar de allerbeste kwaliteit. Deze selectie bevat onder meer bakkers en patissiers, chocolatiers, traiteurzaken, groenten- en fruitwinkels, ijssalons, beenhouwerijen, vishandelaren, kaaswinkels en wijnwinkels.

Lees ook: nhow Rotterdam, slapen in Manhattan aan de Maas

Volg ons op sociale media of contacteer ons