‘Mijn gewicht in evenwicht’: Een eetplan voor levensgenieters waarbij zondigen nog steeds mag

‘Mijn gewicht in evenwicht’: Een eetplan voor levensgenieters waarbij zondigen nog steeds mag

30 oktober 2021 1 Door Deugenieten

Genieten van lekker eten en drinken en toch je gewicht in evenwicht houden? Dat kan perfect volgens Ilse D’Hooge. Zij werkte het 80/20-eetpatroon uit waarbij je 20 procent mag zondigen. Voor de resterende 80 procent bedacht ze 50 heerlijke en gezonde recepten die in niets aan diëten doen denken.

Er bestaan reeds heel wat boeken die inspelen op een gezonde manier van koken of die zich specifiek richten op een dieet. ‘Mijn gewicht in evenwicht‘ van Ilse D’Hooge behoort tot geen van beide categorieën. Met het boek wil Ilse lekkere gerechten voorstellen waarvan je heerlijk kan genieten en die tegelijk een positief effect hebben op je gewicht.

Ilse weet waarover ze spreekt: Ze werd onlangs 50 jaar en merkte dat het op gewicht blijven steeds moeilijker werd. Eens die leeftijdsgrens voorbij verandert er bij de vrouw heel wat in de hormoonhuishouding maar ook in de verbranding waardoor de kilootjes er makkelijker bijkomen. Ilse wilde echter niet toegeven aan crashdiëten waarbij ze enkel nog sapjes of slaatjes mocht eten. Ze wilde immers blijven genieten van lekker eten en drinken, zonder te moeten inboeten aan lekkere gerechten. Dus ging Ilse op zoek naar evenwichtige maaltijden die ze kon integreren in haar week-eetplannen.

Zondigen mag!

In ‘Mijn gewicht in evenwicht’ toont Ilse D’Hooge hoe je door bepaalde voedingsmiddelen te beperken en soms te vervangen, kunt blijven genieten van een heerlijke muffin, lekkere dressing of een goed gevulde ovenschotel. Noem haar boek dus vooral geen dieetboek, want diëten dat houden de meesten onder ons toch niet lang vol waardoor de extra kilootjes er snel weer bijkomen. Ilse kiest bewust ook niet voor slaatjes want iedereen weet ondertussen dat die gezond zijn. Ze legt in haar boek de nadruk op recepten waarvan je niet zou verwachten dat ze je slank zullen houden. Daarvoor werkt Ilse het 80/20-patroon uit: 20 procent zondigen geeft meteen ook de moed om 80 procent gezond eten vol te houden. Voor dat ‘gezond eten’ bedacht ze 50 smaakvolle recepten die in niets aan diëten doen denken.

Ilse werd in 2006 door Knack Weekend verkozen tot Hobbykok van het Jaar. Daarnaast is ze al meer dan 15 jaar culinair redacteur voor onder meer Libelle en Libelle Lekker. Ilse weet dan ook als geen ander hoe je snel en makkelijk een lekkere maaltijd moet klaarmaken. Met ‘Mijn gewicht in evenwicht’ is Ilse trouwens niet aan haar proefstuk toe. Zo stelde ze in ‘Ilse kookt puur en met passie‘ haar 81 favoriete recepten voor. Deze omvatten naast soepen en stoofpotten eveneens een reeks heerlijke vlees-, vis- en veggiegerechten. Daarnaast bevat het boek ook een aantal heerlijke verwennerijen voor een tuinfeest of buffet en heerlijk zoete afsluiters. In 2018 verscheen ‘Easy@home met Ilse‘, een boek vol heerlijke inspiratie voor doordeweekse dagen én voor het weekend, wanneer het allemaal wat trager en uitgebreider mag. In 2019 volgde ‘Easy@home – Back to basic met Ilse‘. Hierin gaf ze naast nieuwe recepten ook de basis van het koken mee. Met haar nieuwste boek biedt Ilse ons een haalbaar eetplan voor levensgenieters. ‘Mijn gewicht in evenwicht’ houden is dan ook een boek naar het hart van Deugenieten!

‘Mijn gewicht in evenwicht’ van Ilse D’Hooge is beschikbaar in de boekhandel en je kan het makkelijk hier online bestellen.

Lees ook: Wild Cooking: verrassende gerechten met plukverse groenten en fruit op een bordje van keramiek

Volg ons op sociale media of contacteer ons