Wild Cooking: verrassende gerechten met plukverse groenten en fruit op een bordje van keramiek

Wild Cooking: verrassende gerechten met plukverse groenten en fruit op een bordje van keramiek

17 oktober 2021 0 Door Deugenieten

Gezond, lekker en duurzaam koken zijn de basisingrediënten van ‘Wild Cooking’, het nieuwe kookboek van Frank Fol en Ilse De Vis. Samen maakten ze een boek vol geweldige groenterecepten die mooi gepresenteerd worden op Wild Moon-keramiek.

Onlangs woonde Deugenieten in het kookatelier van BergHOFF de boekvoorstelling van ‘Wild Cooking‘ bij. Het kookboek van Frank Fol en Ilse De Vis draait om heerlijke gerechten die enkel bestaan uit groenten en fruit. De recepten zijn zorgvuldig samengesteld door groentekok Frank Fol, in het verleden topchef van het Leuvense Sire Pynnock en bekend geworden in Vlaanderen met het VRT-kookprogramma MondFol. De gerechten in het boek worden allemaal gepresenteerd op keramiek van Ilse De Vis. Onder de naam ‘Wild Moon‘ brengt Ilse haar eigen collectie keramiek uit, helemaal handgemaakt, vanuit de ziel. Het geheel werd op de gevoelige plaat vastgelegd door Soul Food Photographer Wim Demessemaekers.

Met het boek willen Frank en Ilse mensen inspireren om te koken met groenten en fruit en zo heerlijk verrassende gerechten op tafel toveren. Het boek gaat dan ook over meer dan alleen maar recepten. Naast het presenteren van smaakvolle gerechten hebben Frank en Ilse het ook over het gevoel dat de gerechten bij mensen creëren en over bewust koken met lokale en seizoensgebonden producten.

‘Wild Cooking’ is ingedeeld in vier hoofdstukken, gelijk aan de vier seizoenen. Zo heb je meteen gepaste gerechten met de bijhorende beschikbare groenten voor je zomersalade of voor een stevige winterse schotel. Er zijn recepten beschikbaar voor een heerlijk ontbijt, een lekkere lunch of diner, een zoete afsluiter en zelfs verfrissende drankjes. De benodigde ingrediënten staan mooi opgelijst en de bereiding is praktisch uitgewerkt. Uiteraard krijg je ook de bijhorende tips om al dit lekkers mooi te dresseren en te serveren.

Proeven, ruiken, voelen

Frank Fol bewees aan de hand van enkele ‘wilde’ creaties, zoals ze ook in ‘Wild Cooking’ te vinden zijn, welke verrassende en eenvoudige gerechten je met plukverse groenten en fruit kan klaarmaken. Zo proefden we geplette aardappel met kastanjepaddestoel, koolrabi-ravioli met truffel, salade van witte druiven en zoete aardappel, geplette aardbei met courgette. Een voor een zijn het gerechten die er niet alleen prachtig uitzien maar die bovendien ook erg verrassend smaakvol zijn.

De gerechten werden mooi gedresseerd in en op handgemaakte keramiek van Ilse De Vis. De pure groentegerechten op de aardse keramiek zijn dan ook een perfecte combinatie.

Om ook die voeling met het aardse karakter van keramiek te krijgen konden we, mits enige aansturing van Ilse, zelf aan de slag met een klomp klei. Het moet gezegd dat het boetseren erg ontspannend werkt. Na een tiental minuten is er uit die klomp een behoorlijke kop gemaakt die zeker gezien mag worden. We zijn er van overtuigd dat keramiek maken echt iets is om van te deugenieten!

Wie zelf aan de slag wil met de heerlijke recepten uit ‘Wild Cooking’, kan het prachtig geïllustreerde boek vanaf nu vinden in de boekhandel of online bestellen bij Lannoo en bol.com.

Lees ook: 4 lekkere gerechtjes met slechts 7 ingrediënten en ‘Klaar in 20 minuten’

Volg ons op sociale media of contacteer ons