Mijn Eerste 18 Jaar: een tijdreis langs nostalgische weetjes uit je jeugd

Mijn Eerste 18 Jaar: een tijdreis langs nostalgische weetjes uit je jeugd

10 april 2023 3 Door Deugenieten

‘Mijn Eerste 18 Jaar’ is een boekenreeks die je meeneemt naar uiteenlopende gebeurtenissen uit je jeugd. Het is een verzameling van nieuwtjes en weetjes uit je eerste 18 levensjaren die ongetwijfeld nostalgische herinneringen oproepen.

Mijn Eerste 18 Jaar is een reeks van 36 boeken, vanaf het geboortejaar 1948 tot en met 1983, samengesteld door schrijver Eric Verdonck en muziekexpert Jan Delvaux. Elk boek staat vol nostalgische weetjes en biedt in 182 rijkelijk geïllustreerde pagina’s een overzicht van de kleine en grote Belgische geschiedenis in verschillende rubrieken: sport, binnen- en buitenlands nieuws, politiek, entertainment en muziek. Op elke bladzijde heb je wel een moment van herkenning. Zo herbeleef je de hippietijd van de jaren ’60, de tourzeges van Eddy Merckx of de wonderjaren van The Beatles.

Boeiende weetjes

Per jaar komen memorabele sportmomenten en -helden weer in beeld. Je herbeleeft het binnen- en buitenlands nieuws, de politiek maar ook de trends en de mode, en je herontdekt de typische voorwerpen van toen. Verder brengt Mijn Eerste 18 Jaar per jaar de filmhits, de spraakmakende reclames, de iconische tv-sterren en populaire televisieseries. Tenslotte is er de jaarlijkse Delvaux top 10-lijst met de grootste hits van toen.

Wie bijvoorbeeld geboren werd in 1960, reist in het boek terug naar zijn of haar eerste 18 jaar, tot 1978. De makers mikken ook op de kleine momenten, vergeten verhalen, figuren en rages die al jaren uit ons geheugen gewist zijn. Mijn Eerste 18 Jaar is bovendien een interactief boek. Door met je smartphone verschillende codes in het boek te scannen herontdek je een aantal van de grootste muziekhits van toen.

Nostalgische herinneringen

Schrijver Erik Verdonck die zorgde voor het nieuws en de foto’s, licht toe wat zijn grootste uitdagingen waren tijdens het schrijven van de boekenreeks: “Het was voor elk boek zoeken naar een goede balans tussen de verschillende thema’s en het soort van gebeurtenissen. De drang naar volledigheid moest ik leren loslaten. Zeker vanaf expo 1958, wanneer de moderne consumptiemaatschappij ontstond, werd ik gedwongen om harde keuzes te maken: wat neem je wel en niet op in het boek? Een andere grote uitdaging was de selectie van beelden. Je wil op elke pagina een passend beeld en dat was een hele zoektocht.” 

Belpopkenner Jan Delvaux, een wandelende encyclopedie wat betreft de Belgische popmuziek, selecteerde de muziek. Bij elk jaar hoort een lijst van de meest populaire songs die de muziekgeschiedenis voor goed hebben veranderd. Dankzij het scannen van de code kan je meteen luisteren naar de iconische muziek en meebrullen met je favoriete artiesten.

Ideaal geschenk

De boeken van Mijn Eerste 18 Jaar zijn een ware tijdreis langs de hoogtepunten van je jeugd. Ze zijn een waar beleefboek die jong en oud weten te bekoren, een teletijdmachine die je terugbrengt naar je jeugd. Bovendien zijn de boeken een origineel geschenk voor ouders, grootouders en vrienden. Meer info vind je op mijneerste18jaar.be.

GIVEAWAY – Deugenieten geeft 5 exemplaren weg van Mijn Eerste 18 Jaar

Deze giveaway is helaas afgelopen. Volg Deugenieten op Instagram en Facebook en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe acties.

BoekenBoeken

Lees ook: De boekenplank van Deugenieten

Volg ons op sociale media of contacteer ons