Bak zelf de meest heerlijke cakes, koekjes en taarten met ‘Julie bakt hartig en zoet’

Bak zelf de meest heerlijke cakes, koekjes en taarten met ‘Julie bakt hartig en zoet’

16 november 2021 1 Door Deugenieten

De winter staat voor de deur dus blijven we al eens vaker lekker gezellig thuis. Meteen het ideale moment om zelf aan het bakken te slaan en een heerlijke cake of taart te maken. ‘Bake Off Vlaanderen’-winnares Julie Van den Driesschen geeft alvast voldoende inspiratie in ‘Julie bakt hartig en zoet’.

Julie Van den Driesschen bracht onlangs een erg smaakvol boek uit boordevol inspiratie voor heerlijke bakmomenten. In ‘Julie bakt hartig en zoet‘ vind je de lekkerste taarten, cakes, koekjes, mousses en broodjes, maar net zo goed hartig vis- en vleesgebak. Het is een bakboek met alleen maar haalbare recepten die je maar al te graag opnieuw wilt maken.

Passie voor het bakken

Julie Van den Driesschen is niet aan haar proefstuk toe. Ze is een thuisbakker die zichzelf alles heeft geleerd en de passie voor bakken en koken erfde van haar familie, in het bijzonder van haar grootmoeder. In 2018 won ze ‘Bake Off Vlaanderen‘ en in 2020 werkte ze achter de schermen als foodproducer voor het vierde seizoen van het bekende bakprogramma. Julie is daarnaast ook tv-chef op njam!, schrijft recepten voor partners en geeft bakdemo’s.

Samen met Denise Kuppens bracht Julie in 2019 haar eerste bakboek uit: ‘Dubbel zo lekker‘. Terwijl Julie een klassieke bakster is en trouw blijft aan haar geliefde eieren, boter en melk, is Denise een vegan bakwonder dat een lekker alternatief presenteert. In ‘Dubbel zo lekker’ vind je dan ook een heerlijke inspiratiemix voor zowel een klassiek als vegan ontbijt, brunch, cakes, koekjes en taarten.

Tijdens haar boekvoorstelling konden we alvast deugenieten van een uitgebreid dessertenbuffet bestaande uit heerlijke cakes en gebakjes door Julie bereid. Ze had er, naast de geboorte van haar nieuwe boek, nog meer fijn nieuws te melden. Begin volgend jaar start Julie met haar eigen YouTube-kanaal. Daarop zullen heel wat video’s te vinden zijn waarop Julie eigenhandig aan het bakken slaat. Met de instructies van Julie wordt het heerlijk bakken van zoet en hartig wel erg makkelijk.

Heerlijke en makkelijke gerechten

De kunst van de eenvoudige patisserie, boordevol smaak, zonder stress in de keuken, dat is waar Julie voor staat: ‘In mijn boek gaat het niet over de perfecte afwerking, moeilijke technieken of het aantal calorieën. Het gaat over het herbeleven van mijn herinneringen aan lekker eten, en dan in het bijzonder aan eenvoudige, zoete baksels uit mijn jeugd’.

‘Ik wil je graag mijn passie voor het bakken in zijn eenvoud en het plezier in de keuken laten (her)ontdekken. Focussen op de smaak en de afwerking nonchalant houden, dat is de kunst. De recepten zijn gebaseerd op smaken uit mijn kindertijd, notities uit het receptenboekje van mijn grootmoeder en nieuwe baksels die ik in de loop der jaren ontdekte. Allemaal recepten waar ik zelf op terugval, afhankelijk van het goestingske of de gelegenheid,’ zegt Julie.

Zin om te ontdekken wat voor lekkers Julie voorstelt of wil je een vriend of vriendin plezier doen met een leuk bakboek? ‘Julie bakt hartig en zoet’ is een perfect eindejaarscadeau. Je kan het nieuwe boek van Julie makkelijk bestellen in deze online winkel.

Lees ook: Wild Cooking: verrassende gerechten met plukverse groenten en fruit op een bordje van keramiek

Volg ons op sociale media of contacteer ons