‘Low carb, lekker en snel’, een kookboek vol koolhydraatarme recepten voor meer energie

‘Low carb, lekker en snel’, een kookboek vol koolhydraatarme recepten voor meer energie

26 mei 2022 0 Door Deugenieten

In ‘Low carb, lekker en snel’, het nieuwste boek van Julie Van den Kerchove, staan 60 koolhydraatarme recepten en de nodige tips die ervoor zorgen dat je na een gezonde maaltijd meer energie hebt.

Julie Van den Kerchove is niet aan haar proefstuk toe als het aankomt op gezond eten. Ze heeft al sinds jaren een echte foodpassie en bracht eerder al de boeken ‘Het Keto Plan‘ en ‘Keto in 15 minuten‘ uit voor mensen die op zoek zijn naar lekkere maaltijden die passen binnen hun ketokuur. Met ‘Low carb, lekker en snel‘ wil Julie een breder publiek aantrekken. De gerechten in haar boek zijn niet enkel geschikt voor mensen die na een ketokuur op hun voeding willen letten, de gerechten zijn bijvoorbeeld ook geschikt voor diabetici en voor wie een proteïnedieet volgt. Ook mensen die meer energie uit hun voeding willen halen of enkele kilootjes kwijt willen, zullen geschikte gerechten vinden in het boek.

‘Low carb, lekker en snel’ bevat 60 snelle lowcarb-recepten en een 15-dagen-menuplanprogramma met tijdbesparende bereidingstips en boodschappenlijstjes. Alle recepten zijn glutenvrij, suikervrij, grotendeels lactosevrij en een combinatie van vegan, vegetarisch, vis en gevogelte. Alles om dankzij koolhydraatarme recepten meer energie te krijgen en een gezond natuurlijk gewicht. Daarnaast bevat het boek ook recepten voor kids-proof comfortfood zoals spaghetti bolognese, balletjes met frietjes en puree met witlofrolletjes voor de drukke weekdagen. Kortom, alles wat je nodig hebt om de lowcarb-levensstijl te proberen vind je in het boek.

Gezonde recepten en informatie

De gerechten in het boek zijn ingedeeld per maaltijd. Zo is er van ontbijt tot dessert keuze uit verschillende recepten. Die staan bovendien netjes uitgeschreven, met porties, eventuele opties die je aan het gerecht kan toevoegen en uiteraard de voedingswaarde die de maaltijd heeft. Wanneer je door de recepten bladert, valt al snel op dat er geen sprake is van brood of aardappelen bij de maaltijd. De snelle, geraffineerde suikers en koolhydraten worden vervangen door trage koolhydraten uit bijvoorbeeld knolgroenten of zoete aardappel.

Het boek is niet enkel een kookboek maar bevat ook heel wat nuttige informatie over onder meer koolhydraten en vezels. Er staan tips in het boek voor een vlottere vertering en een plattere buik. Ook intermittent fasting komt aan bod, net als 21 tips om een gewichtsplateau te doorbreken. Heel wat nuttige informatie die je bij de keuze en samenstelling van je gerechten kan benutten.

Zullen we vanaf nu zelf elke dag low carb eten? Waarschijnlijk niet. Dat laat onze drukke agenda niet toe. Maar niks weerhoudt ons ervan om rekening te houden met de adviezen en nuttige informatie die Julie meegeeft in haar boek. Er zitten zeker heel wat recepten bij waarmee we zelf aan de slag willen, zoals de chocolademoussetaart. Want low carb betekent niet dat eten niet meer lekker hoeft te zijn, integendeel. Ongezonde producten worden vervangen door koolhydraatarme producten waardoor je lichaam sneller de overstap zal maken naar vetverbranding. Dat maakt dat je je beter in je vel gaat voelen en meer energie zal hebben dan voorheen.

Wil je ook low carb ideetjes om een natuurlijk gezond gewicht te bereiken? Ook benieuwd naar een lekkere maaltijd met goede vetten en eiwitten? Of wil je van die suikerverslaving eindelijk afraken? Low carb, Lekker en Snel kan een ideale start zijn voor een gezonder en energieker lichaam.

‘Low carb, lekker en snel’ van Julie Van den Kerchove is uitgegeven bij Lannoo en je vindt het boek bij je fysieke of online boekhandel.

Lees ook: Blendbrothers verzamelen 70 unieke, eenvoudige visrecepten in Eat this – Fish

Volg ons op sociale media of contacteer ons