Blendbrothers verzamelen 70 unieke, eenvoudige visrecepten in Eat this – Fish

Blendbrothers verzamelen 70 unieke, eenvoudige visrecepten in Eat this – Fish

8 februari 2022 0 Door Deugenieten

Een stralende winterzon, de zilte zeelucht en twee geweldige chef-koks die hun nieuw kookboek ‘Eat this – Fish’ presenteren. Meer heb je niet nodig om de week op een fantastische manier in te zetten.

Deze week waren we te gast bij de Oesterij in het Zeeuwse Yerseke. Het kleine vissersdorp aan de Oosterschelde is het mekka voor mossel- en oesterliefhebbers en de ideale plek om ‘Eat this – Fish‘, een nieuw kookboek met het beste uit de zee voor te stellen.

Hendrik Buysse, samen met zijn broer Kamiel beter gekend als een van de Blendbrothers, begon zijn cariere in Oud Sluis (***). Hij vervolgde zijn parcours als chef bij Edwin Vinke (Kromme Watergang **) en als sommelier bij De Jonkman (**). Kamiel werkte jarenlang in de cocktailbar van Pure C (**) en daarna als mixologist in The Upper Room Bar van The Jane (**). Nu reizen ze samen de wereld rond als foodadviseurs en cateraars.

Vis in de hoofdrol

Nadat ze eerder in ‘Eat this‘ bewezen dat groenten spannend, toegankelijk en allesbehalve saai zijn, kiezen ze deze keer voor het beste uit de zee. Een logische stap want de broers zijn geboren en opgegroeid in Zeeland. Hun voorliefde voor superoriginele, eenvoudige bereidingen en de meest pure ingrediënten uit de zee kregen ze dus van thuis uit mee.

In ‘Eat this – Fish’ vind je eenvoudige en creatieve vis-, schaal- en schelpdierbereidingen. Het zijn stuk voor stuk bereidingen en combinaties die Hendrik en Kamiel tijdens hun reizen hebben ontdekt, en die ze hebben aangepast met de vis die in de Noordzee te vinden is. Dit vertaalt zich in uitzinnige smaakcombinaties die je lekker snel zelf kunt bereiden. In het boek geven Blendbrothers hun geheime combinaties prijs waardoor je net dat tikkeltje extra smaak in je visgerecht tovert. En dat maar liefst 70 keer, want zo veel creatieve en gedurfde recepten staan er in het boek.

De gerechten in ‘Eat this – Fish’ zijn onderverdeeld in drie hoofdstukken. ‘Quick’ bevat gerechten die je in minder dan 20 minuten klaarmaakt. Voor de gerechten uit ‘In-Between’ heb je gemiddeld tussen de 20 en 35 minuten nodig. Om de gerechten uit ‘Take your Time’ op tafel te toveren ben je 35 minuten en langer bezig.

Onafhankelijk van hun bereidingstijd zijn alle gerechten eenvoudig te maken of om als inspiratie te gebruiken. De recepten bevatten bovendien geen ellenlange ingrediëntenlijsten of regeltjes. Alle gerechten kunnen perfect gecombineerd worden met de groentebereidingen uit hun vorige boek ‘Eat this’.

‘Eat this – Fish’ is uitgegeven bij Lannoo en nu te vinden in de boekhandel. Je kan het kookboek ook hier online bestellen.

Lees ook: Tournée Minérale! SodaStream zorgt voor een smaakvolle februari zonder alcohol

Volg ons op sociale media of contacteer ons