Literatuur en romans op de boekenplank van Deugenieten

Literatuur en romans op de boekenplank van Deugenieten

15 mei 2024 0 Door Deugenieten

De afgelopen tijd werden alweer heel wat fijne romans uitgebracht. En maar al te vaak staat de liefde daarin centraal. We helpen jullie graag bij het kiezen uit het ruime aanbod en schenken je daarom een blik op de boeken die wij sinds kort op onze boekenplank hebben staan. Beginnen doen we met een aangrijpende literaire parel van Bart Moeyaert die een inkijk geeft in zijn jeugd.

Een ander leven

Bart Moeyaert kennen we vooral van zijn populaire kinderboeken, maar Moeyaert schrijft ook proza en poëzie voor zowel volwassenen als kinderen. Nu Moeyaert de 60 nadert, biedt hij ons in Een ander leven een inkijk in zijn jeugdjaren, in zijn fijne maar ook moeilijke momenten.

In januari 1996 verrast Bart Moeyaert zijn zeventigjarige moeder met een verjaardagscadeau. Ze gaan samen drie dagen naar Parijs. Met deze citytrip als leidraad schetst Moeyaert niet alleen een intiem portret van zijn moeder, hij stelt ook vast hoe verbazend vaak Parijs in zijn leven is opgedoken, en hoe weinig hij zijn ouders over zijn leven heeft verteld.

Aan de hand van brieven, foto’s, herinneringen en dagboekfragmenten vertelt hij openhartig over zijn late coming of age, de zoekende periode na zijn vroege schrijversdebuut. Hij probeert antwoorden te vinden, onder andere op de vragen die hij zijn moeder in Parijs niet heeft gesteld.

Je kan Een ander leven van Bart Moeyaert hier online bestellen.

Misdaad op leeftijd

In Misdaad op leeftijd maken we kennis met Penny en Josephine, twee Britse veteranen. Ondanks hun gezegende leeftijd bruisen ze nog steeds van het leven en zijn ze niet bang om buiten de lijntjes te kleuren.

Voor hun heldhaftige rol in het Franse verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog mogen ze naar Parijs voor de Légion d’Honneur. Maar de reis brengt echter onverwachte wendingen met zich mee.

Tijdens hun verblijf in de Franse hoofdstad komen Penny en Josephine erachter dat er kostbare sieraden, die toebehoorden aan hun overleden vriend August, op het punt staan geveild te worden. August speelde een belangrijke rol in hun verzetswerk en ze vermoeden dat hij destijds is verraden door iemand in hun omgeving, louter om de sieraden te bemachtigen.

Vastbesloten om de nagedachtenis aan hun vriend te eren en de rechtvaardigheid te laten zegevieren, besluiten Penny en Josephine het heft in eigen handen te nemen. Ondanks hun leeftijd zijn ze nog steeds scherp van geest en vastberaden om de waarheid te achterhalen.

Je kan het leuke Misdaad op leeftijd hier online bestellen.

Liefde in de sneeuw

Liefde in de sneeuw bevat twee romantische verhalen van de wereldberoemde schrijfster Nora Roberts. Twee verhalen die de temperaturen enkel doen stijgen.

Een eerste indruk
Shane Abbott gaat doen wat ze écht wil: een antiekzaak beginnen. Alles gaat prima, op de kennismaking met haar nieuwe buurman na. Hij doet ronduit onaardig tegen haar, en dat terwijl ze hem een klus voor het verbouwen van haar zaak wil aanbieden. Jammer, want behalve handig is hij ook nog eens heel aantrekkelijk…

Nachtschaduw
De duisternis brengt altijd gevaar met zich mee, weet rechercheur Althea Grayson. Maar nu ze de nacht met haar nieuwe werkpartner moet doorbrengen, vindt ze die helemaal riskant. Colt is behoorlijk rebels en houdt zich aan geen enkele regel. Het liefst zou ze zich niets van hem aantrekken, maar hoe negeer je een man die als een schaduw aan je zijde blijft?

Je kan de twee nieuwe hartverwarmende verhalen van Nora Roberts hier online bestellen.

My Own Worst Enemy

In My Own Worst Enemy maken we kennis met Emmy Clooney is net afgestudeerd aan de toneelschool en werkt hard aan haar carrière, ook al wordt ze vooral gecast voor kleine rollen als ‘kortharige lesbienne van midden twintig’. Nog voor haar doorbraak, die ongetwijfeld binnenkort gaat komen, ontmoet ze een andere rijzende ster: Mae Jones. Zij is ook een kortharige lesbienne van midden twintig, en dus Emmy’s grootste concurrent. Maar Mae is ook charismatisch, getalenteerd en waanzinnig knap. En helemaal Emmy’s type…

Emmy en Mae beginnen een felle strijd om de beste rollen, maar als ze in hetzelfde toneelstuk worden gecast, moeten ze toch gaan samenwerken. Zijn ze de ultieme rivalen? Of de ultieme match?

De geweldige queer romcom My Own Worst Enemy bestel je in de boekhandel of hier online.

De kleine baai in Kroatië – Romantic Escapes-serie

In de Romantic Escapes-serie neemt Julie Caplin ons mee naar de mooiste plekken voor heerlijke feelgoodverhalen. In haar recent uitgebrachte vijfde boek in het Nederlands brengt Caplin ons naar De kleine baai in Kroatië. Daarin staat een romantische liefde aan het azuurblauwe water centraal.

Wanneer Maddie een zomer lang kan gaan werken op een luxejacht in de Adriatische Zee, springt ze een gat in de lucht. Het is een geweldige kans, ook al bestaat het werk vooral uit wachten op de chique gasten. Die gasten kan ze wel aan, denkt ze. Tot ze een van hen herkent: Nick, de broer van haar beste vriendin, en wat haar betreft een eersteklas eikel.

Hoe kan het dan dat de vonken ervan afvliegen, elke keer dat ze elkaar tegenkomen? Op het moment dat ze voor anker gaan in een verborgen baai, ver weg van de bewoonde wereld, begint ze te beseffen dat Nick en zij misschien meer met elkaar gemeen hebben dan ze ooit voor mogelijk had gehouden…

Krijg je ook maar niet genoeg van deze meeslepende feelgoodserie,? Kruis alvast de maand juni aan in je agenda want dan komt de nieuwste Het kleine hotel onder het Noorderlicht van Julie Caplin uit!

Lees ook: Misdaad op de boekenplank van Deugenieten

Volg ons op sociale media of contacteer ons