Misdaad op de boekenplank van Deugenieten

Misdaad op de boekenplank van Deugenieten

3 april 2024 0 Door Deugenieten

Er wordt weer heel wat gemoord in boekenland. De daders staan op scherp, de speurders nog meer. En geen milieu blijft gespaard van het onheil: noch de culinaire, noch de culturele wereld ontsnappen eraan. Spanning alom, van Coppers Roofdier tot J.D. Robbs Belofte. Zet je schrap, want het gaat er megaspannend aan toe!

Roofdier

In het verre Lapland viert Tom, een filmstudent, midzomernacht met enkele meisjes die hij ontmoette op het ‘Grote Berenpad’. Vrolijk en dronken dansen ze rond het kampvuur. Ook al gaat de zon die nacht niet onder, toch blijken er duistere krachten in het spel want de volgende ochtend worden de meisjes alleen wakker. Toms rugzak en telefoon liggen naast het gedoofde vuur. Hijzelf is spoorloos. De zoektocht levert niets op en de radeloze ouders vragen privédetective Alex Berger om hulp. Tom is namelijk niet zomaar een jongen op reis: hij heeft meer dan één reden om naar het Hoge Noorden te trekken. In het hypnotiserende landschap van berken, meren en stilte wordt Alex geconfronteerd met een onmogelijke opdracht: hoe vind je een jongen terug in die laatste wildernis van Europa? Dan ontdekt de lokale politie een lichaam. Zwaar verminkt, maar het is Tom niet. Is er een moordenaar aan het werk of dwaalt er een ongrijpbaar roofdier rond in die bevreemdende natuur? Een nieuwe moord, dit keer in België, trekt Alex Berger en zijn dierbaren steeds dieper in een moeras van angst…

Benieuwd naar Roofdier en andere verhalen rond de eigenaardige privédetective Alex Berger? Je vind hier meer werk van Toni Coppers, Vlaanderen favoriete misdaadauteur.

Je kan Roofdier hier online bestellen.

De laatste duivel die sterft

Tijdens de kerstdagen zou je het eigenlijk rustig aan moeten doen, maar dat geldt niet voor de bejaarde leden van De moordclub (op donderdag). Vooral niet als op tweede kerstdag een uiterst waardevol, maar ook zeer illegaal, pakketje door Engeland wordt gesmokkeld en in de buurt van het seniorencomplex in Coopers Chase vermist raakt.

Het pakketje is zo ontzettend veel geld waard dat er chaos en paniek uitbreekt, en al snel vallen er slachtoffers – zelfs iemand die heel dicht bij de groep oude speurneuzen staat. Elizabeth, Ron, Joyce en Ibrahim worden tegen wil en dank betrokken bij de zoektocht, en krijgen te maken met hun meest angstaanjagende tegenstander ooit. Een moordenaar is op weg naar hen, en alles draait om de vraag: wie is de laatste duivel die sterft?

Benieuwd naar meer verwezenlijkingen van De moordclub? Neem alvast een kijkje naar het werk van Richard Osman.

Je kan De laatste duivel die sterft hier online bestellen.

De vloek van Aida

De werelden van opera en klassieke muziek zijn de achtergrond van de misdaadromans van Wim Belaen, zelf een professioneel klarinettist en dirigent. In De vloek van Aida onderzoekt een dirigent verdachte sterfgevallen rond een productie van Aida.

Lukas Lang, een uitzonderlijk getalenteerd dirigent, krijgt de kans van zijn leven. Hij mag de iconische opera Aida dirigeren in de Arena van Verona. Maar er rommelt iets in Verona. Een kostuumontwerper van de opera wordt het slachtoffer van een gruwelijk ongeluk. Een dirigent pleegt zelfmoord, kort nadat zijn MeToo-achtige vergrijpen openbaar dreigen te worden. Het kantoor van de intendante wordt afgeluisterd. Lukas kan het vermoeden niet van zich afschudden dat er een brutale moordenaar aan het werk is. Terwijl de door het verleden getekende dirigent helderheid probeert te scheppen, vraagt hij zich af wie hij kan vertrouwen. Anna Bechstein, de intelligente intendante? Theo, de zoon van een befaamde mezzosopraan en man met minstens twee gezichten?

Wim Belaen publiceerde bij Houtekiet drie misdaadromans die samen een trilogie vormden: Het Venetiaans Concerto, Het Londens Kwartet en Parijse Rapsodie. Met De vloek van Aida neemt hij, met Lukas Lang als held, een nieuwe start.

Je kan De vloek van Aida hier online bestellen.

Belofte

Als Amaryllis Coltraine, een collega van Eve Dallas, voor haar deur wordt vermoord met haar eigen dienstwapen, weet Eve direct dat er meer aan de hand is dan een uit de hand gelopen handtasroof. Een paar dagen later krijgt Eve per post een doos met daarin Coltraines wapens, haar badge en een briefje: “Hier heb je alles terug. Misschien stuur ik heel binnenkort jouw bezittingen naar iemand ­anders.” Maar Eve zou Eve niet zijn als een persoonlijk dreigement haar niet alleen maar koppiger zou maken…

Verlossing

Pater Miguel Flores wordt tijdens een begrafenisdienst voor het oog van zijn gemeente vergiftigd. Als bij de autopsie op zijn lichaam opvallend veel littekens en een verwijderde tatoeage worden aangetroffen, begint Eve te vermoeden dat er meer achter de eerzame geestelijke schuilging dan je op het eerste gezicht zou zeggen. Als er een nog schokkendere tweede moord wordt gepleegd, blijkt er een web van wraak, gestolen identiteit en verraad te bestaan waarin Eve al snel het overzicht verliest.

Verlossing en Belofte zijn de nieuwe verhalen uit de Eve Dallas-serie van misdaadauteur J.D. Robb. Je kan de boeken hier online bestellen.

Moord aan tafel

Voormalig sterrenchef Xavier Kieffer heeft afstand gedaan van de haute cuisine en runt een klein restaurant in de hoofdstad van Luxemburg, waar hij zijn gasten Huesenziwwi, Bouneschlupp en Rieslingpaschtéit serveert. Maar dan stort op een dag een gerenommeerde Parijse gastro-criticus dood neer in zijn restaurant en plotseling wordt Kieffer verdacht van moord.

In een poging zijn onschuld te bewijzen, gaat Kieffer zelf op onderzoek uit. Daarbij stuit hij op een mysterieus, buitengewoon lekker fruit, gewetenloze voedingsbedrijven en egoïstische tv-koks. Kieffer duikt steeds dieper in de gastronomische scene, die wordt gedomineerd door concurrentie en kwaliteitsdruk.

Tom Hillenbrand schrijft non-fictie en thrillers, waarvoor hij diverse prijzen won. Moord aan tafel is het eerste boek uit de serie Moord op het menu waarmee hij zijn lezers een smakelijke cosy-crimereeks voorschotelt.

Je kan Moord aan tafel hier online bestellen.

Het eerste avontuur van Sherlock Holmes – Een studie in rood

Maak kennis met Sherlock Holmes, de eigenzinnige detective met een fantastisch gevoel voor observatie en deductie. En uiteraard ook met zijn assistent Dr. Watson.

Sherlock Holmes – Een studie in rood is opgedeeld in twee delen. In het eerste deel maken we kennis met Holmes en Watson en leren we meer over de ontmoeting tussen beide heren. Ook hun eerste onderzoek naar een moord van een onbekende in een leegstaand huis volgen we op de voet.

In het tweede deel, dat zich twintig jaar eerder afspeelt, ontrafelen we de achtergrond van de vermoorde persoon en de gebeurtenissen die tot de moord hebben geleid.

Het eerste avontuur van Sherlock Holmes – Een studie in rood is een grote klassieker uit de literatuur die wordt uitgegeven in een prachtig geïllustreerde versie. Met illustraties in pen en waterverf brengt Vincent Mallié de avonturen van de beroemde detective opnieuw tot leven.

Sir Arthur Conan Doyle toverde het personage al in 1887 uit zijn pen. Maar het personage is nog steeds wereldberoemd en duikt geregeld op in nieuwe boeken en films. Het eerste avontuur van Sherlock Holmes – Een studie in rood is nu verkrijgbaar in een prachtige hardcover met zwarte band, vergulde letters en een leeslint.

Je kan Sherlock Holmes – Een studie in rood hier online bestellen.

Lees ook: Reisideeën op de boekenplank van Deugenieten

Volg ons op sociale media of contacteer ons