Leonidas viert haar 110de verjaardag met de nieuwe Manon Speculoos

Leonidas viert haar 110de verjaardag met de nieuwe Manon Speculoos

6 oktober 2023 6 Door Deugenieten

Dit jaar vier Leonidas, de producent van Belgische pralines, zijn 110de verjaardag met een nieuwe Manon en een metalen vintagedoos die een echt collector’s item zal worden.

Voor Leonidas is 2023 een heel bijzonder jaar. De onderneming viert dit jaar immers haar 110de verjaardag. Wat in 1913 begon als één winkel waar pralines op de vensterbank tentoongesteld werden, groeide ondertussen uit tot een merkbeleving met wereldwijd meer dan 1300 winkels. Leonidas is echter altijd de waarden van zijn oprichter trouw gebleven, die chocolade betaalbaar wilde maken en geluksmomenten wilde creëren voor iedereen.

Om deze speciale gelegenheid te vieren creëerden de Meester-Chocolatiers van Leonidas enkele limited editions van hun iconische Manon. Zo zijn er momenteel van Leonidas’ beroemdste praline reeds drie heerlijk creaties in limited edition:

Manon Ruby: rubychocolade, frambozen-botercrème, praliné en stukjes framboos.
Manon Caramel blond: blonde chocolade, karamel-botercrème, praliné en een vleugje zout.
Manon Café serré: witte chocolade, koffieroom-botercrème met intense 100% arabicakoffie, praliné met een parel van pure chocolade met daarin een echte koffieboon.

Recent kwam daar nog een vierde limited edition bij, een Manon-versie die België nog meer in de kijker zet. De talentrijke Meester-Chocolatiers hebben hun creativiteit namelijk de vrije loop gelaten met de Manon Speculoos.

De Manon Speculoos, 100% Belgisch

Liefhebbers van zoete lekkernijen vinden ongetwijfeld hun gading in twee Belgische toppers: krokante speculoos en de iconische Manon. Leonidas’ vaardige Meester-Chocolatiers hebben al hun knowhow uit de kast gehaald om beide smaken te combineren in de Manon Speculoos: een dun laagje praliné en roombotercrème met speculoos in een jasje van witte chocolade. Het doet elke chocolade- of speculoosliefhebber meteen watertanden.

De vier limited editions van Manon zullen gedurende heel 2023 beschikbaar zijn en vullen zo het klassieke assortiment aan dat bestaat uit de Manon, Manon Café wit, Manon Café puur en Manon Café melk.

Om zijn legendarische Manons nog meer in de schijnwerpers te plaatsen heeft Leonidas ook een luxueuze wikkel ontworpen. Daarnaast is er ook een nieuw langwerpig doosje geïntroduceerd met een strak design dat plaats biedt aan de zeven verschillende Manon-pralines.

Metalen vintagedoos als verpakking

Voor haar 110de verjaardag heeft Leonidas nog meer nieuwe verpakkingen gecreëerd met een feestelijke toets. Zo zitten de ballotins in een nieuw jasje en krijgen ze ook een feestelijk kaartje.

Daarnaast pakt Leonidas nu ook uit met een metalen vintagedoos waarin een ballotin met 500 g pralines past. De sublieme illustraties voeren je in een oogwenk mee naar het prille begin van Leonidas en de winkel met het beroemde guillotineraam. Dankzij deze originele en herbruikbare doos is het heel eenvoudig om een voorraadje van je favoriete pralines aan te leggen. En het maakt het geven, en krijgen, van een doosje Belgische pralines nog feestelijker.

Wil je jezelf verwennen of iemand verrassen met de feestelijke manons? Neem alvast een kijkje op de website van Leonidas of in je dichtstbijzijnde Leonidaswinkel.

GIVEAWAY – Verwen jezelf met een gevulde vintagedoos van Leonidas

Deze giveaway is helaas afgelopen. Volg Deugenieten op Instagram en Facebook en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe acties.

Lees ook: Vrolijke chocolade dierenbende doet zijn intrede bij Leonidas

Volg ons op sociale media of contacteer ons