Lego- en puzzelboeken op de boekenplank van Deugenieten

Lego- en puzzelboeken op de boekenplank van Deugenieten

24 mei 2024 0 Door Deugenieten

Deze keer een boekenplank voor creatieve breinen. Ben je op zoek naar uitdagende puzzelboeken? Er zijn enkele erg leuk gethematiseerde puzzelboeken uitgebracht waar je vele spannende uren zoet mee bent. Liever creatief met LEGO? Haal dan alvast je dozen met steentjes maar boven want je leert hoe je spectaculaire auto’s, huizen en ruimtestations kan bouwen.

Creatief puzzelen

Mr. Brein – Sherlock Holmes’ onopgeloste zaken

Wie houdt van speurwerk en mysterie zal zijn gading vinden in het nieuwe puzzelboek van Mr. Brein – Sherlock Holmes onopgeloste zaken. In dit puzzelboek test je namelijk je speurskills tegen de bekendste detective van de wereld.

In 25 unieke puzzels test je je oplossend vermogen om de zaken die Sherlock nog niet heeft opgelost af te ronden. Elke zaak geeft je alle ingrediënten om de mysteries op te lossen, mits je de juiste aanpak weet te kiezen. Van het ontcijferen van codes tot geheugenspelletjes en van logische vraagstukken tot pittige breinkrakers, dit puzzelboek heeft het allemaal. Zorg dat je speurpet goed zit en hou je vergrootglas bij de hand voor dit zinderende avontuur met de bekendste detective van de wereld.

Wil jij je ook meten met de grootste detective ter wereld? Denk je jij net zo slim als Sherlock Holmes en de 25 cryptische puzzels met de vingers in de neus op te lossen? Speur dan alvast naar je dichtstbijzijnde boekhandel of speur naar de webwinkel op zoek naar Mr. Brein – Sherlock Holmes’ onopgeloste zaken. Wil je het iets makkelijker dan kan je het puzzelboek ook gewoon hier bestellen.

Pandemic escaperoom puzzelboek

Duik dieper in de wereld van Pandemic in dit zinderend spannende puzzelboek!

Dit officiële puzzelboek is gebaseerd op het populaire bordspel en stelt je probleemoplossende vaardigheden op de proef met uitdagende puzzels en spannende uitdagingen. Het lot van de wereld ligt in jouw handen terwijl je de talenten van een gespecialiseerd ziektebestrijdingsteam leidt, aanwijzingen opspoort om vaccins te vinden en de raadsels van dodelijke uitbraken oplost, voordat het te laat is.

Met meer dan vijftig duivels moeilijke scenario’s waar zelfs de scherpste puzzelaars even van moeten slikken, is Pandemic escaperoom puzzelboek alvast een nieuwe manier om je puzzeloplossende vaardigheden te testen. Je kan het puzzelboek hier online bestellen.

Filmpuzzelboek

Filmkenner Ian Smith en puzzelkoning Gareth Moore nemen je mee op een ware filmreis en stellen je puzzelvaardigheden flink op de proef in hun Filmpuzzelboek. Je ontdekt er 130 jaar cinema, van scripts tot het filmdoek. Je vergroot je filmkennis met fascinerende informatie over alles van filmlegendes en cultregisseurs tot iconische oneliners en verbluffende kostuums. Afwisselend vermaak je je met de uitdagende puzzels en triviavragen in het filmthema.

Je filmkennis wordt getest aan de hand van meer dan 80 puzzels. Zo moet je anagrammen ontrafelen om namen van bekende acteurs te onthullen. Of probeer je te ontsnappen uit een Inception geïnspireerd labyrinth. Of probeer de juiste Scorsese-film te raden aan de hand van een freeze frame.

Het Filmpuzzelboek omvat alle filmgenres, van horror tot sci-fi en van superheldenfilms tot nouvelle vague, en is perfect voor zowel filmliefhebbers als iedereen die gewoon weleens van een Hollywood-kaskraker geniet. Ben je er klaar om jouw filmkennis op de proef te stellen? Haal Filmpuzzelboek dan snel in huis door het hier te bestellen.

Aan de slag met LEGO

Supercoole LEGO ideeën uit de ruimte

Misschien heb je er zelf nog nooit aan gedacht maar met LEGO steentjes maak je de meest spectaculaire ruimtebouwsels. Supercoole LEGO ideeën uit de ruimte laat zien welke eindeloze, ongelooflijke sterrenstelsels, ruimtevaartschepen en raketten je kan bouwen met je collectie steentjes. Bovendien kan je de creaties uit het boek een eigen draai geven door bijvoorbeeld nieuwe motoren aan je snelle spaceshuttle of raket toe te voegen. Of maak je eigen aliens en verander de kleuren van de maanwagen.

Bij elk voorgesteld LEGO project vind je een handige onderdelenlijst, duidelijke afbeeldingen en een uitleg in stappen. Zo kun je thuis meteen aan de slag met de steentjes die je hebt. Duik met je nieuwe ontwerpen uit Supercoole LEGO ideeën uit de ruimte in de magische en wondere wereld van het universum en vlieg door de ruimte. Ready for take-off!? Bestel Supercoole LEGO ideeën uit de ruimte hier online.

Hoe bouw je LEGO huizen

Hoe bouw je LEGO huizen laat zien hoe je allerlei huizen bouwt met je collectie steentjes: van een gezellig vakantiehuisje of een imposante villa tot een spookhuis met griezelige details. Je leert er ook meer over bouwtechnieken van deuren, ramen, daken,… Het boek bevat 30 voorbeelden om na te bouwen.

Of je nu een beginnende LEGO bouwer of al een ervaren bouwer bent, het boek biedt waardevolle tips en technieken voor elk niveau: van het ontwerpen van de fundering tot het bouwen van muren, daken en details. Het boek bevat inspirerende ideeën voor het inrichten van elke kamer, van de woonkamer tot de slaapkamer en de badkamer. De duidelijke instructies en handige illustraties maken het zelfs voor de kleinsten een fluitje van een cent om hun eigen LEGO huizen te bouwen.

Hoe bouw je LEGO huizen is meer dan alleen een boek over het bouwen van huizen. Het is een bron van inspiratie, creativiteit en plezier voor LEGO bouwers van alle leeftijden. Je kan het boek hier online bestellen.

Hoe bouw je LEGO auto’s

Of je nu een fan bent van stoere racewagens, coole sportwagens of krachtige vrachtwagens, Hoe bouw je LEGO auto’s heeft alles wat je nodig hebt om je eigen LEGO droomwagen te creëren. Met duidelijke instructies en handige tips leer je de kneepjes van het vak, van het ontwerpen van het chassis tot het toevoegen van de finishing touches.

Hoe bouw je Lego auto’s is geschikt voor LEGO bouwers van alle leeftijden en niveaus. Of je nu een beginnende bouwer bent of al een ervaren LEGO technicus, in dit boek ontdek je gegarandeerd nieuwe dingen. De eenvoudige stappenplannen en duidelijke illustraties maken het zelfs voor de kleinsten een fluitje van een cent om hun eigen auto’s te bouwen.

Laat je creativiteit de vrije loop met de talloze inspirerende modellen in het boek. Van klassieke auto’s tot futuristische voertuigen, er is voor elk wat wils. En met de handige tips en trucs uit Hoe bouw je LEGO auto’s kun je je eigen unieke creaties ontwerpen. Klaar om je eigen bolide in elkaar te knutselen? Je kan Hoe bouw je LEGO auto’s hier online bestellen.

Lees ook: Kunst en design op de boekenplank van Deugenieten

Volg ons op sociale media of contacteer ons