Kurios van Cirque du Soleil beleeft spectaculaire première in Knokke-Heist

Kurios van Cirque du Soleil beleeft spectaculaire première in Knokke-Heist

28 juli 2023 0 Door Deugenieten

Cirque du Soleil heeft in Knokke-Heist zijn tenten opgeslagen en brengt er nog de hele zomer de spectaculaire voorstelling Kurios. Het indrukwekkende steampunkspektakel komt daarmee voor het eerst naar België en trekt na de betoverende voorstellingen in Knokke-Heist richting Brussel.

Tijdens een betoverende avondvoorstelling ging op 27 juli in Knokke-Heist Kurios van Cirque du Soleil in première. Dat gebeurde in de Grand Chapiteau, de gekende typische tent van Cirque du Soleil. Kurios, Cabinet of Curiosities is een verbluffend spektakel dat een feestelijk, op steampunk geïnspireerd universum onthult en waar het onverwachte achter elke hoek schuilt. De voorstelling is een magisch spektakel dat bol staat van creativiteit en buitengewone acrobatiek waarbij je wordt meegenomen op een reis naar een parallelle wereld vol ongelooflijke wonderen.

Duizelingwekkende ontsnapping aan de realiteit

Kurios, Cabinet of Curiosities neemt het publiek mee op een ontdekkingsreis naar het einde van de 19de eeuw, waar de grens tussen realiteit en fantasie vervaagt. Het verhaal draait rond een excentrieke uitvinder die ervan overtuigd is dat er een verborgen wereld bestaat, een plaats waar de gekste ideeën en de grootste dromen wachten. Wanneer hij die surrealistische wereld van wonderen weet te openen, komen de mysterieuze wezens in zijn curiosakast één voor één tot leven, elk met hun eigen verhaal en bovennatuurlijke eigenschappen. Als toeschouwer word je ondergedompeld in een wereld vol verwondering en verbluffende acts, waar de realiteit wordt uitgedaagd en de verbeelding vrij spel krijgt.

Unieke acts

Zoals we van Cirque du Soleil gewend zijn heeft Kurios een uitzonderlijk getalenteerde cast van internationale artiesten. Acrobatiek, luchtacts, theater, muziek en visuele effecten smelten samen tot een oogverblindende en adembenemende show. Van luchtige trapeze-acts tot adembenemende slangenmensen over opwindende jongleerkunst tot virtuoze muzikale begeleiding, elke act verrast met zijn perfectie en originaliteit.

Ook het creatieve en indrukwekkende decor vormen onderdeel van de magische beleving omdat het de fantasiewereld van de show tot leven brengt. Met een mix van Steampunk en Victoriaanse esthetiek, gecombineerd met een futuristische twist, ademt het decor een unieke en betoverende sfeer uit. Doe daarbij nog de meeslepende muziek en verfijnde choreografie en je wordt als toeschouwer getrakteerd op een zintuiglijk spektakel.

Vlaming in internationale cast

Wat de voorstelling misschien nog wel meer bijzonder maakt, is dat een van de artiesten een Belg is. Ex-gymnast Tomas Thys uit Sint-Niklaas vervoegde in 2018 de cast van Kurios en speelt sindsdien mee in deze wervelende show. Je kan hem zien in de acro-net discipline waarbij hij door acrobatische toeren op een megagroot net de lucht wordt gekatapulteerd.

Met Kurios, Cabinet of Curiosities biedt Knokke-Heist deze zomer een attractie van wereldklasse aan. Het is de ideale combinatie met een uitstap naar de charmante badplaats waar je naast zon, zee en gezellige strandbars ook kan genieten van de vele leuke winkeltjes en lekkere eetgelegenheden.

Wil je zelf ook meegenomen worden op een reis vol verwondering en verbeelding? Zin om ondergedompeld worden in een magische wereld van curiosa en verbazingwekkende acts? Kurios kan je nog tot en met 27 augustus in Knokke-Heist beleven. Daarna verhuist de sfeervolle Grand Chapiteau naar Brussels Expo en kan je het het curiosakabinet van Cirque du Soleil bewonderen van 7 september tot en met 8 oktober. Meer info en tickets op cirquedusoleil.com.

Lees ook: 5 niet te missen zomeruitjes voor het hele gezin

Volg ons op sociale media of contacteer ons