5 niet te missen zomeruitjes voor het hele gezin

5 niet te missen zomeruitjes voor het hele gezin

10 juli 2023 0 Door Deugenieten

Wie deze zomer van vakantie in eigen land geniet, hoeft zich alvast niet te vervelen. Van de kust tot in het binnenland worden er tal van festivals, tentoonstellingen en evenementen georganiseerd. En dat voor groot en klein. Wij selecteren alvast 5 niet te missen zomeruitjes voor het hele gezin.

Zandsculpturenfestival – Middelkerke

“Moet er nog zand zijn?” Wat betreft het Zandsculpturenfestival in elk geval niet. Want daar is voor de bouw van alle zandsculpturen samen voor meer dan 6000 ton zand gebruikt.

Je betreedt het festival letterlijk via de grote kasteelpoort, waar een sprookjesprinses je hartelijk begroet. Eens binnen maken heel wat sprookjesfiguren hun opwachting. Meer dan twintig sprookjes en personages verrijzen over een oppervlakte van meer dan 5000 m² uit het zand: de gelaarsde kat, de kleine zeemeermin, klein duimpje, Sneeuwwitje, een grote vuurspuwende draak,… Bovendien wordt de sprookjeswereld ook bevolkt door echte tovenaars, prinsen en prinsessen waarmee je op de foto kan.

Voor de jonge bezoekers is er extra ruimte om te stoeien en te spelen op het springkasteel, in een zandbak of op leuke speeltuigen. Het Zandsculpturenfestival Middelkerke ter hoogte van het Arthur De Greefplein is alle dagen te bezoeken. Info op zandsculpturenfestival.com.


Jurassic Adventure – Antwerpen

Wie binnenstapt in de expo Jurassic Adventure gaat meteen enkele miljoenen jaren terug in de tijd. Je betreedt er de wereld van brullende dinosauriërs tijdens een educatief parcours vol speelplezier.

Laat je verrassen door meer dan 55 geanimeerde, levensgrote replica’s van dinosaurussen op maar liefst 5.000 m2 binnen- en buitenjungle. Tijdens je wandeling tussen de majestueuze uitgestorven dieren voel je hun indrukwekkende aanwezigheid.

Jurassic Adventure is een leuke, educatieve en adembenemende ervaring die je zintuigen prikkelt en je meeneemt naar de unieke en geweldige wereld van dinosaurussen. Een onvergetelijke ontdekking voor het hele gezin.

Jurassic Adventure kan je alle dagen bezoeken in de Waagnatie in Antwerpen. Meer info op JurassicAdventure.be.


Great Art for Great Kids – Knokke-Heist

Great Art for Great Kids, zeg maar Grote Kunst voor Kleine Kenners, laat kinderen op een originele manier kennismaken met de allergrootste kunstwerken. Daarbij staan dieren centraal en nemen ze voor één keer de rollen over van de figuren van beroemde schilders.

Aan de hand van de bijzondere kunstwerken van de Belgische illustratrice en schrijfster Thais Vanderheyden maken kinderen op een verrassend leuke wijze kennis met de grootste kunstwerken door de eeuwen heen. Panda’s, biggetjes, ijsberen, nijlpaarden, … een complete zoo staat in de spotlights bij de expo Great Art for Great Kids in Knokke-Heist.

De expo is alle dagen, behalve op maandag, open en vind je ik de Visserijschool, Kursaalstraat 55 in Knokke-Heist. Meer info op de website van Great Art for Great Kids.


KURIOS Cirque du Soleil – Knokke-Heist & Brussel

KURIOS – Cabinet of Curiosities is een duizelingwekkende ontsnapping aan de werkelijkheid, gecreëerd door de ingenieuze breinen achter Cirque du Soleil en zijn acrobatische topartiesten.

KURIOS is een verbluffend spektakel dat zich afspeelt in een alternatief verleden, in het mechanische lab van een onderzoeker die ervan overtuigd is dat er een verborgen, onzichtbare wereld bestaat – een plaats waar de gekste ideeën en de grootste dromen wachten. Zodra de onderzoeker erin slaagt de deur naar deze wereld van wonderen te openen, komt de tijd volledig stil te staan en valt een opgewekte cast van buitenaardse personages zijn curiosakast binnen waardoor zijn geïmproviseerde creaties één voor één tot leven komen. Je kan je verwachten aan een mix van halsbrekende acrobatie met een verfrissend vleugje poëzie, schitterende muziek en de nodige humor.

KURIOS speelt in de iconische Big Top-tent aan de Natiënlaan in Knokke-Heist en daarna ter hoogte van Paleis 12 van Brussels Expo. Info op Kurios.com.


The FRIENDS Experience – Brussel

Was jij ook zo’n trouwe kijkers van de sitcom Friends? Dan zal The Friends Experience voor heel wat nostalgie zorgen.

In een bijzondere interactieve ervaring duik je in de wereld van de televisievrienden en herbeleef je heel wat lievelingsmomenten. Zo kan je gluren door de paarse voordeur van Rachel en Monica, ontspannen in de iconische fauteuils in het appartement van Joey en Chandler of een handje toesteken met de verhuis van Ross’ beruchte zetel.

Ook Central Perk met zijn legendarische, oranje sofa werd tot in de kleinste details nagebouwd. En met je vrienden kan je de legendarische generiek in de sofa met de fontein als achtergrond naspelen.

Om je favorite scènes te herbeleven en de meest iconische momenten uit de succesvolle serie te vieren, ga je als de bliksem naar The FRIENDS Experience – The One in Brussels.

Lees ook: Raadsels, puzzels en codekrakers op de boekenplank van Deugenieten

Volg ons op sociale media of contacteer ons