Kunstgaleries stellen hedendaagse kunst voor op Affordable Art Fair Brussels

Kunstgaleries stellen hedendaagse kunst voor op Affordable Art Fair Brussels

9 februari 2023 0 Door Deugenieten

Ook dit jaar kan je op Affordable Art Fair Brussels kennismaken met betaalbare kunst. De 14de editie van de beurs vindt tot en met zondag 12 februari onderdak in de gebouwen van Tour & Taxis.

Affordable Art Fair Brussels is een belangrijk evenement op de culturele en sociale kalender. Elk jaar verwelkomt de beurs ongeveer 15.000 kunstliefhebbers en geïnteresseerde bezoekers die het aanbod van ongeveer 85 Belgische en internationale galeries komen ontdekken. Dezelfde galeries representeren 600 opkomende en gevestigde kunstenaars.

Het Affordable Art Fair-principe is eenvoudig: enkele duizenden kunstwerken voor betaalbare prijzen tentoonstellen. De slogan van de beurs is immers ‘ontdek het plezier van het verzamelen van kunst‘.

De Affordable Art Fair is bekend om zijn ontspannen sfeer waar zowel startende verzamelaars als ervaren liefhebbers de ideale setting vinden om zich te laten verleiden door hedendaagse kunst. Schilderijen, prints, fotografie, sculpturen of installaties: er is voor elk wat wils, en voor ieder budget.

Een strenge en gevarieerde selectie

Bij de Affordable Art Fair gaan betaalbare prijzen hand in hand met kwaliteit. De keuze werd gemaakt volgens strenge criteria, waarbij de door de kandidaat-galeries voorgestelde kunstenaars beoordeeld werden op originaliteit, artistieke identiteit en intentie, de technische kwaliteit en de betekenis achter het werk. Alle tentoongestelde werken zijn bovendien van levende kunstenaars en de prijzen van de kunstwerken worden verplicht vermeld.

Meer dan 80 Belgische en internationale galeries

Voor de 14de editie verwelkomt de beurs een 25-tal Belgische galeries, waaronder: Winwood Gallery (Knokke), d’Haudrecy Art Gallery (Knokke), Oever Gallery (Oostende), Christine Colon Galerie (Luik), Charline Kervyn – Contemporary Art (Gent), Kunst in Huis (Brussel) en Art Unity Gallery (Brussel). Daarnaast vind je er een breed scala aan internationale galeries uit onder meer Nederland, Frankrijk, Spanje, Italië, Denemarken, de VS, Japan en Zuid-Korea.

Alles bij elkaar presenteren de galeries werken van meer dan 600 kunstenaars waaronder gevestigde en internationaal bekende namen als Denis Meyers, Magali Cazo, Willi Siber, Gemmy Woud Binnendijk, Jaime Sicilia en Mr Brainwash. Op Affordable Art Fair kan je ook kennismaken met het werk van opkomende talenten als Neoza Goffin, Edouard Schneider, Teophilus Tetteh, Cathy Tabbakh en Vanessa Van Meerhaeghe.

Interactieve kunstbeleving

Tijdens de Affordable Art Fair bundelen twee jonge Belgische kunstenaars, Sara Plantefève-Castryck en Wannes Cools, hun krachten om de bezoekers te verwelkomen in een leuke interactieve workshop over druktechnieken. De deelnemers worden uitgenodigd om hun eigen patronen te knippen en te plakken om een uniek print ontwerp te creëren.

Het Belgische creatieve duo ROXEHA, gevormd door Roxanne Wegscheider en Denis Auspert, presenteert The Happy Trip, een 5m lange doodle met onder meer funky karakters en asymmetrische vormen. Tijdens de beurs kunnen de bezoekers het werk tot leven brengen door het in te kleuren. Voor hun werk hebben Roxanne en Denis zich laten inspireren door artiesten als Keith Haring, Romero Britto, Tom Wesselmann en Niki de Saint Phalle.

Affordable Art Fair Brussels loopt tot en met zondag 12 februari 2023 in Brussel in de gebouwen van Tour&Taxis.

Lees ook: Atomium zet in op digitale kunst met expo Restart

Volg ons op sociale media of contacteer ons