Films en series met actiehelden in de hoofdrol

Films en series met actiehelden in de hoofdrol

24 juli 2023 0 Door Deugenieten

Naast leuke boeken inspireren we je bij Deugenieten ook graag met een romantische film of spannende serie. Deze keer zetten we een aantal actiefilms in de kijker waarin naast spierbundels ook gewone stervelingen hun mannetje staan. Zoals in de met Oscars overladen Everything Everywhere All at Once waarin Evelyn in meerdere dimensies opduikt. Of soms volstaat een codewoord om de hulp van een kinderlijke superheld op te roepen in beide films van Shazam. Van hetzelfde DC is de meer gewelddadige maar minstens even komische superheld Peacemaker. En in Devotion zie je het waargebeurde verhaal van echte helden die elkaars wingman zijn in het luchtruim.

Everything Everywhere All at Once

In Everything Everywhere All at Once runt Evelyn Wang (Michelle Yeoh) samen met haar man Waymond (Ke Huy Quan) een onsuccesvolle wasserette. Dat blijkt onder meer uit de aanhoudende problemen die ze ondervindt bij haar dubieuze belastingaangifte. Daarnaast zijn er nog haar conservatieve vader Gong Gong, rebellerende dochter Joy en Waymond die er al maanden niet in slaagt een scheiding ter sprake te brengen.

Net op het moment dat het Evelyn allemaal teveel wordt, wordt ze door een interdimensionale versie van Waymond aangesproken die haar vertelt dat ze als enige de wereld kan redden van Jobu Tupaki, een kwaadaardige kracht genaamd belichaamd door een interdimensionale versie van haar dochter Joy. Jobu Tupaki is een multiversum-wezen dat alle krachten van alle andere versies van zichzelf heeft geabsorbeerd. Evelyn moet nu de krachten van andere versies van zichzelf leren gebruiken om Jobu Tupaki te verslaan en de wereld te redden.

In al die verschillende universums blijkt Evelyn niet langer alleen een wasserettehouder te zijn, maar ook internationale filmster, kungfu-meester, chef-kok en misschien wel de held die iedereen al die tijd nodig had.

Everything Everywhere All at Once is een eigenzinnige, komische science-fiction avonturenfilm die zorgt voor de meest bizarre filmervaring van dit jaar. Het is terecht een van de meest besproken films en wist maar liefst 7 Oscars in de wacht te slepen.

Je kan het sublieme Everything Everywhere All at Once in de winkel aanschaffen en hier online bestellen.

Shazam! boxset

Een nieuwe film van Shazam is uit op blu-ray, net als de boxset met beide films over deze superheld.

Shazam! is een superheldenfilm uit 2019 die gebaseerd is op het gelijknamige DC Comics-personage. De film volgt het verhaal van de veertienjarige Billy Batson (Asher Angel), een weeskind dat door een oude tovenaar wordt gekozen als de nieuwe beschermer van de wereld. Wanneer Billy de magische spreuk “Shazam!” uitspreekt, transformeert hij in de volwassen superheld Shazam (Zachary Levi) met ongelooflijke krachten. Vanbinnen is hij nog een kind, maar vanbuiten heeft Shazam een gespierd, goddelijk lichaam.

Net als elk kind gaat ook Shazam op zoek naar de grenzen van zijn krachten met de roekeloosheid van een kind. Maar wanneer op een dag de onervaren Shazam wordt aangevallen door Doctor Sivana (Mark Strong) en zijn krachten aan hem kwijtspeelt, transformeert Dr. Sivana vervolgens in Billy en weet op die manier te ontsnappen.

Deze eerste film van superheld Shazam is een mooie combinatie van avontuur en komedie waarin de ontdekking en bijhorende verwondering van superkrachten voor de nodige humoristische situaties zorgen. In Shazam! – Fury of the Gods gaat het avontuur van de held met superkrachten verder en nemen hij en zijn familie het op tegen nieuwe slechteriken. Je kan de eerste Shazam!-film en de boxset hier bestellen.

Shazam! Fury of the Gods

Nu ze de krachten van de goden bezitten, is het voor Billy Batson en de andere kinderen uit het pleeggezin een hele aanpassing om tegelijkertijd gewone tieners en volwassen superhelden te zijn. Maar in Shazam! Fury Of The Gods komen Billy en zijn familie voor nog meer uitdagingen te staan. De drie dochters van de Griekse god Atlas zijn op aarde aangekomen op zoek naar een machtige magische staf die lang geleden van hen is gestolen.

De godinnen Hespera (Helen Mirren), Kalypso (Lucy Liu) en Anthea (Rachel Zegler) zijn vastbesloten om hun staf terug te krijgen en zijn uit op wraak. Al snel vormen de godinnen een bedreiging voor Shazam en zijn familie, en moeten ze vechten voor hun superkrachten en hun leven. Uiteindelijk zijn Shazam en zijn familie in staat om de godinnen te verslaan en de staf te beschermen.

Shazam! Fury of the Gods is een leuke sequal met vele actiemomenten en heel wat humor. De film is te vinden in de winkel en je kan hem hier online bestellen.

Devotion

Devotion is een Amerikaans oorlogsdrama, gebaseerd op een gelijknamig biografisch boek, dat zich afspeelt in 1950, bij het begin van de Koreaanse Oorlog. Twee jonge mannen, Tom Hudner (Glen Powell) en Jesse Brown (Jonathan Majors), worden geselecteerd voor een prestigieuze eenheid van de marine. Tom is marineofficier, Jesse een getalenteerde piloot die als eerste Afro-Amerikaan voor de Amerikaanse marine vliegt.

Ook al voelt Jesse Brown zich door zijn huidskleur een buitenbeentje en heeft hij moeite om iemand te vertrouwen – zelfs zijn wingman Tom Hudner – toch groeit er tijdens de zware militaire opleiding een hechte vriendschap tussen de twee. Maar die vriendschapsband wordt danig op de proef gesteld wanneer één van hen op vijandelijk gebied wordt neergeschoten.

Tijdens de Slag om het Choisinreservoir wordt Brown gevraagd de marine bij te springen, maar Browns vliegtuig wordt geraakt en hij moet een noodlanding maken. Hudner ziet vanuit zijn positie een levende Brown die gevangen zit in de gehavende cockpit. Ondanks zijn poging zelf een noodlanding uit te voeren, slaag hij er niet in om Brown uit zijn benarde situatie te redden.

Devotion is naast een actiefilm vooral een aangrijpend verhaal over moed en opoffering. Een boodschap die zelfs na de aftiteling je niet zomaar loslaat. Je kan Devotion hier bestellen.

Peacemaker (seizoen 1)


Peacemaker is een Amerikaanse superheldenserie gebaseerd op het gelijknamige personage van DC Comics. Bovendien is het een spin-off van de film The Suicide Squad uit 2021. De serie volgt Christopher Smith (John Cena), ook bekend als Peacemaker, een sympathieke antiheld die ondanks zijn gewelddadige methodes vecht voor vrede. Nadat hij in The Suicide Sqad werd geschoten door Bloodsport, begint de serie met Peacemaker die na een wonderbaarlijk herstel het ziekenhuis mag verlaten. Maar hij komt er al snel achter dat zijn vrijheid een prijs heeft.

Onder lichte dwang wordt Peacemaker ingelijfd voor een geheime missie met de codenaam Project Butterfly. Hij vormt een mysterieus A.R.G.U.S.-team met NSA-agent Emilia Harcourt (Jennifer Holland), John Economos (Steve Agee) die het team van tactische informatie voorziet en de nieuwe rekruut Leota Adebayo (Danielle Brooks). Hun opdracht is om de dreiging van parasitaire vlinderachtige wezens die menselijke lichamen overnemen zien te stoppen.

Het eerste seizoen van Peacemaker is een vermakelijke en actievolle serie waarin gewezen WWE-worstelaar John Cena een gelaagd personage weet neer te zetten. De serie is humoristisch, gewelddadig en soms zelfs ontroerend. Ideaal materiaal voor een avondje ontspanning. Je kan het eerste seizoen van Peacemaker hier online bestellen.

Lees ook: Zomerse literatuur op de boekenplank van Deugenieten

Volg ons op sociale media of contacteer ons