Ferry Doedens gaat op theatertournee met solovoorstelling Only Ferry

Ferry Doedens gaat op theatertournee met solovoorstelling Only Ferry

6 september 2022 0 Door Deugenieten

Acteur en zanger Ferry Doedens, bekend van de Nederlandse soap Goede Tijden, Slechte Tijden trekt met zijn eerste solovoorstelling Only Ferry door Nederland. Tijdens deze muzikale voorstelling geeft Ferry ons een kijk in zijn leven met anekdotes, persoonlijke verhalen en vele mooie liedjes.


Vanaf half oktober zal Ferry Doedens in het theater te zien zijn met zijn onemanshow Only Ferry. Grote bekendheid kreeg hij door zijn rol als Lucas Sanders in de populaire Nederlandse soap Goede Tijden, Slechte Tijden. In het theater was Ferry te zien in musicals waaronder Wicked, The Bodyguard en Grease.

Met het soloprogramma Only Ferry gaat hij een nieuwe uitdaging aan. In deze voorstelling maakt het publiek nader kennis met Ferry en krijgt een kijkje in zijn leven. De leuke, maar ook minder leuke gebeurtenissen uit zowel zijn persoonlijke als professionele leven komen aan bod. Hij doet dit aan de hand van anekdotes, persoonlijke verhalen en veel mooie liedjes. Wie Ferry Doedens de afgelopen jaren heeft gevolgd, weet dat er heel wat hoogtepunten maar af en toe ook dieptepunten in zijn leven voorbij kwamen. Veel kans dat zijn vele jaren als acteur bij Goede Tijden, Slechte Tijden maar ook zijn ontslag bij de soap in de voorstelling zullen zitten. Net als zijn toenmalige drugsverslaving en zijn carrièreswitch naar het online platform OnlyFans waar Ferry expliciete content aan zijn betalende volgers aanbiedt.

Open en kwetsbaar

Het solodebuut van Ferry laat een nieuwe kant van hem zien. Nooit eerder zagen we hem zo open en kwetsbaar. Ferry: “Toen ik werd benaderd om deze show te gaan doen was ik meteen enthousiast. Ik heb natuurlijk al veel theater gedaan, maar altijd als onderdeel van een groter geheel. Deze show doe ik alleen en gaat over mijn leven. Een super mooie uitdaging, maar ook wel heel spannend, want ik stel me hiermee wel heel kwetsbaar op en zal ook dingen vertellen die nog niet eerder zo uitvoerig zijn besproken.”

De voorstelling wordt geproduceerd door NDM Theaterproducties, een jong productiehuis dat zich richt op de ontwikkeling van jong talent. Producent Niels de Mossenau is dan ook maar wat blij dat Ferry met NDM Theaterproducties in zee gaat: “Toen ik Ferry benaderde voor dit project vroeg hij mij: “Waarom ik?” “Omdat jij een verhaal te vertellen hebt”, was mijn antwoord. We willen hem letterlijk een podium bieden om zijn kant van het verhaal te belichten. We voelen ons dan ook vereerd dat Ferry dit avontuur met ons aan durft en wij hem op een andere manier mogen belichten.”

Tijdens de voorstelling zal Ferry begeleid worden door een liveband en backing vocals onder leiding van Robert Stoop. Nummers als De Liefde van je Vrienden van Willeke Alberti, Tot Jij Mijn Liefde Voelt, een vertaling van het nummer Make You Feel My Love van Adèle, en Romeo en Julius geschreven door Annie M.G. Schmidt zullen de revue passeren. Een aantal nummers wordt speciaal voor de voorstelling bewerkt om er een eigen versie van te maken.

Only Ferry gaat in première op 17 oktober 2022 in theater De Meervaart in Amsterdam en zal daarna te zien zijn in verschillende theaters doorheen Nederland. Tickets en informatie omtrent speeldata vind je op onlyferry.nl.

Lees ook: Ann Van den Broeck en Stany Crets presenteren eerste eigen musical ‘You Are My Sunshine’

Volg ons op sociale media of contacteer ons