Ann Van den Broeck en Stany Crets presenteren eerste eigen musical ‘You Are My Sunshine’

Ann Van den Broeck en Stany Crets presenteren eerste eigen musical ‘You Are My Sunshine’

26 augustus 2022 0 Door Deugenieten

‘You Are My Sunshine’ is de eerste samenwerking tussen Stany Crets en Ann Van den Broeck als auteur en componiste. Ann speelt ook één van de twee hoofdrollen (Britt) in deze pakkende musical met een onverwachte plottwist en Stany regisseert hun eerste gezamenlijke musicalcreatie.

Omdat je nooit iets definitief weg moet gooien, herwerkte Stany Crets een scenario voor een kortfilm die er door corona niet is gekomen, tot een script voor een musical. Omdat je nooit je dromen aan de kant moet zetten, schreef Ann Van den Broeck de muziek voor dit script.

You Are My Sunshine is een aangrijpend verhaal over twee vrouwen van verschillende generaties die elkaar door een speling van het lot ontmoeten op een plek die ze allebei koesteren. Een voorstelling, zoals Ann en Stany zelf zeggen, voor alles en iedereen met een hart!

“Als er een symbiose ontstaat tussen tekst en muziek en ze eigenlijk niet meer zonder elkaar kunnen bestaan, dan weet je dat er iets speciaals is gecreëerd. De musical heeft ons beider ziel.” zegt Ann Van den Broeck over ‘You Are My Sunshine.’

“Ik wist dat het Anns droom was en ik geloofde ook dat ze het zou kunnen. Dat we samen net dàt zouden maken wat het verhaal heel ontroerend kon maken, omdat we zowel in muziek als tekst zochten naar dingen die onszelf konden raken.” voegt stany Crets eraan toe.

Bij productiehuis Deep Bridge zijn ze alvast enthousiast met de locatie: “Iets meer dan een jaar geleden werd bekendgemaakt dat er in Arenbergstraat 10, het iconische adres waar het Echt Antwaarps Theater 32 jaar lang z’n voorstellingen speelde, met TriArte een gloednieuw zelfstandig cultuurcentrum zou herrijzen. Nieuws dat de Antwerpse cultuurscene als muziek in de oren klonk, zeker omdat de initiatiefnemers aangaven de uiterst gezellige theaterzaal ook beschikbaar te maken voor externe gezelschappen en verenigingen. Dat wij in deze legendarische cultuurtempel deze prachtige voorstelling mogen brengen, vinden we gewoon fantastisch. We hopen hiermee Theater TriArte ook een duwtje in de rug te kunnen geven in hun missie om opnieuw een prominent deel uit te maken van het bruisende hart van de Antwerpse theaterbuurt.”

‘You Are My Sunshine’ is vanaf 30 april 2023 te zien in Theater TriArte te Antwerpen. Tot en met 31 augustus krijg je 15% korting op tickets voor ‘You Are My Sunshine’. Tickets & info: deepbridge.be.

Deepbridge.be - Charlie and The Chocolate Factory

Volg ons op sociale media of contacteer ons