Deze zomer veilig op vakantie naar 175 bestemmingen via Brussels Airport

Deze zomer veilig op vakantie naar 175 bestemmingen via Brussels Airport

18 mei 2021 0 Door Deugenieten

Brussels Airport kan in de loop van deze zomer maar liefst 175 bestemmingen aanbieden. De veiligheidsmaatregelen op de luchthaven blijven onverminderd gelden. Samen met de testverplichting die voor bijna alle bestemmingen geldt, maakt dit van de luchthaven een veilige plek om aan de vakantie te beginnen. 

Kijk jij ook uit naar de zomermaanden en de eerste buitenlandse vakantie in lange tijd? Heel veel mensen hebben na het moeilijke jaar echt nood om er even tussenuit te gaan, en via Brussels Airport kan dat in de meest veilige omstandigheden. 95% van de vertrekkende passagiers is in het bezit van een negatief PCR-testbewijs, mondmaskers zijn verplicht, en de ventilatie is optimaal. Met 175 bestemmingen is er bovendien een bijzonder mooi aanbod met voor elk wat wils.

Reizen zonder zorgen via Brussels Airport 

Nu de vaccinatiecampagnes op kruissnelheid komen en de gezondheidssituatie beter wordt, is dromen van vakantie en vakanties plannen en boeken eindelijk weer aan de orde!

Voor wie al even niet meer op de luchthaven is geweest: de omgeving zal er even vertrouwd aanvoelen, maar alles ziet er nét iets anders uit. Zo is er de nodige signalisatie en bestickering aangebracht om passagiers te herinneren aan de Covid-maatregelen. De sociale afstand dient bewaard te worden en mondmaskers zijn verplicht. Voor wie een negatief testbewijs nodig heeft voor vertrek is er tegenover de vertrekhal een Test Center waar je voor je reis kan langsgaan voor een PCR-test. En doorheen de luchthaventerminal zijn er vele tientallen handgelverdelers beschikbaar. De toegang tot de terminal is beperkt tot reizigers en personeel. Mensen wegbrengen of ophalen, kan buiten en op de parkings. 

Minder zichtbaar is dat de ventilatie op de luchthaven sinds het begin van de crisis werd aangepast volgens de laatste voorschriften, de lucht wordt continu vernieuwd en er gebeuren regelmatig metingen van de luchtkwaliteit. De combinatie van al deze maatregelen en het feit dat 95% van de vertrekkende passagiers getest zijn op Covid-19, maakt van de luchthaven een erg veilige omgeving, zelfs op de drukkere momenten wanneer de sociale afstand een uitdaging zou kunnen worden.

Om in te spelen op de geleidelijke toename van de passagiersaantallen worden bijkomende wachtzones gecreëerd voor de ingang van de vertrekhal. In de komende dagen zullen er voor de vertrekhal tenten worden geplaatst waar de passagiers van bepaalde vluchten kunnen wachten in het geval dat er een grote drukte is aan de check-in. Dit om de vorming van lange rijen te vermijden en de sociale afstand zoveel mogelijk te respecteren.

7 nieuwe bestemmingen en 9 nieuwe routes 

In het aanbod voor de zomer wordt het netwerk van Brussels Airport geleidelijk uitgebreid naar maar liefst 175 bestemmingen, aangeboden door 51 luchtvaartmaatschappijen. Daarbij ook 6 nieuwe bestemmingen voor de zomermaanden: Bari (Italië) voor Brussels Airlines, Pula (Kroatië), Karpathos (Griekenland), Suceava (Roemenië) en Tetouan (Marokko) voor TUI fly en Cluj (Roemenië) voor Blue Air. In oktober komt daar ook nog Mauritius bij door Air Belgium. 

En voor sommige bestemmingen worden de opties verder verruimd. Zo verwelkomt Brussels Airport SkyExpress die naar Athene zal vliegen. Turkish Airlines biedt nu ook Antalya als bestemming aan. Brussels Airlines voegt Bordeaux, Tangier, AL Hoceima, Nador, en Frankfurt toe aan haar netwerk. TUI fly zal ook naar Larnaca (Cyprus) vliegen en Aegean Airlines naar Thessaloniki. 

En er is niet enkel een ruim aanbod aan bestemmingen binnen Europa. Ook intercontinentaal is er al een waaier aan bestemmingen beschikbaar in Noord-Amerika (Chicago, New York, Washington, Montreal, …), Afrika (onder meer Abidjan, Dakar, Kigali), de Golfstaten (Abu Dhabi, Doha, Dubai) en Azië (Bangkok, Beijing, Tokyo).  

Brussels Airlines en TUI klaar om een goedgevuld zomerseizoen te lanceren

De luchtvaartmaatschappijen met het meest uitgebreide netwerk vanaf Brussels Airport zijn Brussels Airlines (78 bestemmingen, waarvan 17 intercontinentaal), TUI fly (75 bestemmingen, waarvan 6 intercontinentaal) en Ryanair (18 bestemmingen). 

78 bestemmingen voor Brussels Airlines

Brussels Airlines heeft een gevarieerd vakantieaanbod ontwikkeld met zowel traditionele als nieuwe bestemmingen. Naast populaire vakantiebestemmingen in Spanje, Portugal en de Canarische en Griekse eilanden, voegt de maatschappij ook nieuwe bestemmingen toe aan het netwerk in Frankrijk, Marokko en Egypte. Om ervoor te zorgen dat de passagiers hun reis met een gerust hart kunnen plannen, wordt het gratis omboekingsbeleid uitgebreid. Passagiers van Brussels Airlines kunnen hun tickets omboeken naar een nieuwe bestemming of een nieuwe reisdatum zonder een omboekingskost te betalen. Je kan het zomeraanbod van Brussels Airlines hier ontdekken.

75 bestemmingen voor TUI fly

TUI fly, de luchtvaartmaatschappij binnen TUI Belgium, moet haar aanbod vandaag nog vooral beperken tot een selectie Europese luchthavens. De systematische evolutie naar oranje gebieden binnen Europa stemt de maatschappij hoopvol voor een mooie zomer. Voor de niet-Europese bestemmingen is het alsnog afwachten welke mogelijkheden de zomer en het najaar zullen brengen. Toch ziet de luchtvaartmaatschappij een positieve evolutie naar Europese regio’s die code rood achter zich hebben gelaten. De populaire Griekse en Spaanse vakantie-eilanden zijn absolute koploper.

Daarnaast heeft TUI bij de regering een voorstel op tafel gelegd voor een ‘travel corridor’ naar rode vakantieregio’s, een ‘sun & beach’ vakantie in een veilig kader van bij het vertrek tot de terugkeer in België. Een gecontroleerde bubbel en een strikt aantal tests maken op die manier een quarantaine onnodig. TUI hoopt op een positief gevolg zodat de Belg weer kan genieten van waar hij al zo lang naar snakt: een veilige vakantie op zijn favoriete bestemming.

Lees ook: De 5 beste bestemmingen voor digitale nomaden in Griekenland

Volg ons op sociale media of contacteer ons