Brussels Airlines vliegt deze zomer naar 79 vakantiebestemmingen

Brussels Airlines vliegt deze zomer naar 79 vakantiebestemmingen

22 april 2021 0 Door Deugenieten

Nu de reisbeperkingen evolueren en de vaccinatieprogramma’s aan de gang zijn, neemt de vraag naar vliegreizen langzaam toe. Brussels Airlines heeft haar netwerk hertekend om aan deze vraag te voldoen. Daarnaast lanceert Brussels Airlines ook vluchten naar Bordeaux in Frankrijk en Tanger, Nador en Al Hoceima in Marokko.

De voorbije zes maanden spitste het netwerk van Brussels Airlines zich toe op essentiële reizen, voornamelijk met vluchten van en naar Afrika. Met de zomervakantie in zicht verwacht de luchtvaartmaatschappij een toename van de vraag naar vliegreizen. Daarom zal de luchtvaartmaatschappij, naast de bestemmingen die ze vandaag reeds aanbiedt, de komende maanden haar aanbod flink uitbreiden. Meer bepaald worden tussen nu en augustus 43 bestemmingen geopend. Deze zomer zal Brussels Airlines in totaal 79 bestemmingen aanvliegen.

Lees ook: Brussels Airlines en chef Tim Boury brengen Belgische topgastronomie op 10km hoogte

Vanaf mei zal Brussels Airlines vluchten aanbieden naar Wenen, Heraklion, Kos, Rhodos, Tel Aviv, Bologna, Napels, Rome, Edinburgh, Bilbao, Ibiza, Palma de Mallorca en Valencia. In juni zal de maatschappij weer vliegen naar Luanda, Jerevan, Praag, Dubrovnik, Split, BirminghamBordeaux, Corfu en Zakynthos. Verder staan ook nog Boedapest, Bari, Catania, Florence, Milaan Linate, Palermo, Vilnius en Oslo op de planning. De steden Nador, Tanger, Krakau, Warschau, Moskou Sheremetyevo, Sint-Petersburg, Ljubljana, Göteborg en de Amerikaanse steden New York en Washington D.C. vervolledigen de lijst. Vanaf juli wordt opnieuw gevlogen naar Olbia (Sardinië), in augustus naar Frankfurt en in september naar Basel.

Nieuwe bestemmingen: Bordeaux, Tanger, Nador en Al Hoceima

Naast de heropening van een groot deel van haar netwerk, voegt Brussels Airlines ook vier bestemmingen aan haar portfolio toe: Bordeaux in Frankrijk en Al Hoceima, Tanger en Nador in Marokko. Deze laatste drie bestemmingen zullen worden aangeboden in samenwerking met ML Tours. De eerste vlucht naar Bordeaux vertrekt op 20 juni, met twee wekelijkse vluchten op vrijdag en zondag. Nador en Tanger zullen zich respectievelijk vanaf 26 en 27 juni bij het netwerk aansluiten. Nador zal tweemaal per week op dinsdag en zaterdag verbonden zijn met Brussels Airport, terwijl de vluchten naar Tanger elke woensdag en zondag zullen worden uitgevoerd. Vluchten naar Al Hoceima zullen exclusief te boeken zijn via ML Tours.

Naast Bordeaux, Tanger, Nador en Al Hoceima vervoegt ook Frankfurt voor het eerst het netwerk van Brussels Airlines. De eerste vlucht van Brussel naar Frankfurt vertrekt op 2 augustus.

Afrika en Noord-Amerika

Washington DC en New York zijn gepland om op te starten vanaf 14 juni. Dit worden de eerste Noord-Atlantische vluchten van Brussels Airlines sinds 21 maart 2020. Montreal zou zich op 15 juni bij het netwerk aansluiten, maar gezien de huidige reisbeperkingen in Canada kunnen deze plannen nog wijzigen.

Wat het Afrikaanse netwerk betreft, verhoogt Brussels Airlines geleidelijk haar vluchtfrequentie naar al haar Afrikaanse bestemmingen vanaf midden juni. Vanaf dan worden de West-Afrikaanse bestemmingen Abidjan (Ivoorkust), Accra (Ghana), Banjul (Gambia) en Dakar (Senegal) dagelijks  aangeboden. In Centraal- en Oost-Afrika zullen Douala en Yaounde (beide in Kameroen), Kinshasa (Democratische Republiek Congo) en Entebbe (Oeganda) ook dagelijks worden bediend. Luanda sluit zich na meer dan een jaar weer aan bij het netwerk. Vanaf 15 juni zal de Angolese stad drie keer per week bediend worden.

Het volledige overzicht van het Brussels Airlines netwerk is beschikbaar op brusselsairlines.com/bestemmingen.

Sanitaire maatregelen blijven belangrijk

Aangezien meer en meer passagiers zullen worden verwelkomd, is het belangrijk te benadrukken dat de maatschappij dezelfde Corona-maatregelen blijft toepassen als voorheen. Deze omvatten een verplicht gezichtsmasker gedurende de hele vlucht (vanaf aankomst op de luchthaven) voor elke passagier vanaf zes jaar, rij per rij in- en uitstappen om wachtrijen in het vliegtuig te vermijden, extra desinfectie van het vliegtuig en uiteraard een goede handhygiëne. Alle vliegtuigen van de maatschappijzijn uitgerust met HEPA-filters die continu zorgen voor schone lucht aan boord.

Zoals gebruikelijk verzoekt de luchtvaartmaatschappij passagiers die zich onwel voelen niet te reizen, om de gezondheid van de andere passagiers en de bemanning te beschermen. Aangezien veel landen nog steeds specifieke beperkingen hebben, worden passagiers verzocht de vereisten te controleren voordat ze op reis gaan. En natuurlijk blijft de luchtvaartmaatschappij omboekbare tickets aanbieden, zodat klanten maximale flexibiliteit hebben om hun reisplannen te wijzigen en zij hun vluchten met een gerust hart kunnen boeken.

Lees ook: 4 heerlijke vakantie-ideeën voor de ultieme roadtrip door Italië

Volg ons op sociale media of contacteer ons