De cast van MAMMA MIA! is klaar voor een Griekse zomer aan de Schelde

De cast van MAMMA MIA! is klaar voor een Griekse zomer aan de Schelde

8 juni 2021 0 Door Deugenieten

Alsof ze op een Grieks eiland zaten verzamelde de cast van ‘MAMMA MIA!’ onder een stralende zon aan de Antwerpse Stadsschouwburg. Met een informele drink en een selfie-moment vierden ze de officiële kick-off voor de doorstart van de hitmusical.

Na een geslaagde reeks avant-premières, de première en één voorstelling stopte de coronapandemie het ‘MAMMA MIA!‘-verhaal abrupt. Ondertussen kijken de cast en de meer dan 50.000 ticketkopers uit naar 30 juli. Vanaf dan worden de voorstellingen van de Vlaamse ‘MAMMA MIA!’, met o.a. Tinne Oltmans, Ann Van den Broeck, Ilsa La Monaca, Evi Hanssen, Govert Deploige, Johan Terryn en Stany Crets hervat in Stadsschouwburg Antwerpen

Na maanden van inactiviteit hebben de cast en crew er heel veel zin in, zo getuigt Johan Terryn die als Sam zijn musicaldebuut maakt. “Toen we stopten, dachten we aanvankelijk dat het maar voor een paar weken zou zijn, maar ondertussen zijn we anderhalf jaar verder. Nooit gedacht dat ik mijn debuut zo lang kon verlengen, maar uiteraard willen we het graag afmaken en zijn we blij dat we als één van de eersten die kans krijgen. Johan is dan ook heel benieuwd naar het zomerseizoen en wat dat gaat geven. “De komende weken wordt het nog eventjes werken op de techniek, de mechaniek en de timings, maar zodra we repeteren, ga ik ervan uit dat alles vrij snel terugkomt” aldus nog Johan.

Laurenz Hoorelbeke, die ‘Eddie’ speelt in de musical en ook als dance captain betrokken is bij de productie, kijkt al uit naar de repetities. “Bij de meesten zit de voorstelling nog in hun spiergeheugen en zodra het effectief spelen dichterbij komt, stijgt de adrenaline. Het publiek in de zalen gaat ons nog veel luider en enthousiaster aanmoedigen, waardoor iedereen nog beter gaat presteren en boven zichzelf gaat uitstijgen.”

Ann Van den Broeck, die straks opnieuw Donna speelt, is zich ondertussen al volop aan het voorbereiden. “Eindelijk hebben we weer een concreet doel. Zalig. Zodra we spelen voor publiek en er wordt geapplaudisseerd, word ik gegarandeerd emotioneel. Echt waar. Ik heb dat keihard gemist. Ik zweer je, ik ga tranen in mijn ogen hebben. Je wil mensen een fijne avond bezorgen en daarvoor is dit inderdaad dé ideale musicaltitel. Wij gaan ons goed amuseren en het publiek gaat gewoon mee in dat feestje.”

Ook Evi Hanssen heeft het toneel en haar personage de voorbije maanden hard gemist. “Tanya, da’s zo’n flamboyante, maar superfijn om die te spelen. Gisteren begon ik zo al een beetje met haar typisch Antwerpse tongval te praten tegen mijn vriend en die zei: “Allé, ze is terug!” Ja, nu gaat het inderdaad snel beginnen en is het een kwestie van opnieuw conditie kweken en de danspasjes onder controle krijgen, maar de motivatie is ongelofelijk groot.”

“De voorbije maanden heb ik nog meer beseft dat wat ik doe, het mooiste en leukste is wat er bestaat”, zegt Helle Vanderheyden. In ‘MAMMA MIA!’ speelt Helle Ellie en wisselt ze de hoofdrol van Sophie af met Tinne Oltmans. “Je merkt dat het bij iedereen kriebelt. Eindelijk kunnen we ons weer bezighouden met ons werk en onze passie. Ik hoop, maar ben er vrij zeker van dat de mensen straks terugkeren naar het theater om onze getroffen sector nog meer te steunen en een hart onder de riem te steken. Het is een super zomerse musical, met een verhaal dat zich afspeelt op een Grieks eiland, midden de zomermaanden. Het verhaal, de ABBA-liedjes. Kortom, het is een musical die je met heel de familie moet komen kijken.” 

De herstart van ‘MAMMA MIA!’ is meteen ook goed nieuws voor de Limburgse Kato Aerts uit Heusden-Zolder. De laatstejaarsstudente musical aan het Brusselse conservatorium krijgt straks toch nog de kans om mee te spelen in het ensemble, iets waar ze ontzettend hard naar uitkijkt: “Ik zag de voorstelling en ik werd helemaal omvergeblazen. Ik heb er inderdaad lang op moeten wachten, maar ik ben blij dat ik binnen mijn stage alsnog de kans krijg om mee te spelen.” Zelf kijkt Kato er al naar uit om in Hasselt op het podium te staan want dan zitten haar vrienden en familie in de zaal.”

“Ik denk dat er een grote ontlading gaat plaatsvinden zodra we gaan spelen”, vult regisseur en acteur Stany Crets die de rol speelt van Bill tot slot aan. “Mocht het uitstel niet zo negatief zijn door de crisis, dan zou het van een geweldige planning en timing getuigen om nu met ‘MAMMA MIA!’ te komen. Blij dat we hem hebben en dat hij klaarligt om terug vertoond te worden. Wij hebben hem en wij gaan spelen. De mensen zitten erop te wachten en hebben meer dan ooit goesting om dit mee te maken. Het gaat weer gebeuren!”. 

‘MAMMA MIA!’ speelt vanaf 30 juli in Stadsshouwburg Antwerpen. Op 10 september verkast het gezelschap naar het Ethias Theater Hasselt.

Lees ook: Nordin De Moor wordt ‘Willy Wonka’ in ‘Charlie and the Chocolate Factory’

Volg ons op sociale media of contacteer ons