De 5 beste Batmanfilms die je absoluut in huis moet hebben

De 5 beste Batmanfilms die je absoluut in huis moet hebben

13 juli 2022 0 Door Deugenieten

Dit jaar is het 30 jaar geleden dat Batman Returns werd uitgebracht. Naar aanleiding hiervan zijn de 5 beste Batmanfilms heruitgebracht als Ultimate Collectors Editions in 4K Ultra HD.

Superhelden in een strak pak. Wie zou er niet verliefd op worden? De verhalen van Bruce Wayne en zijn misdaadbestrijdende alter-ego Batman weten ons al sinds de jaren ’40 te bekoren. Nu eens als geschreven verhaal, dan weer als televisiereeks, maar meestal als oogverblindend spektakel op het witte doek. De voorbije 80 jaar verschenen er zo’n 17 Batmanfilms. We mogen dan ook gerust zeggen dat hij de meest populaire held ooit is, zelfs populairder dan Superman en Spider-Man.

Maar het is vooral met de release van Batman (1989) dat het personage meer dan wereldberoemd werd. Een groot deel van het succes is absoluut te danken aan Jack Nicholson die op onnavolgbare wijze The Joker speelde. Nicholson slaagde erin om de sterke Michael Keaton, die de rol van Caped Crusader op zich nam, en de goddelijke Kim Basinger alias Vicki Vale bijna van het doek te spelen. Het grandioze spektakel van regisseur Tim Burton met de songs van Prince en de muziek van Danny Elfman was dan ook het begin van een nieuw Batmantijdperk. In Batman Returns (1992) maakten de bizarre en sinistere Penguin (Danny DeVito) en de stiekeme, mysterieuze Catwoman (Michelle Pfeiffer) Batman het leven zuur. Terwijl Michael Keaton voor de tweede keer de cape van Batman omdeed, kroop Tim Burton opnieuw in de regisseursstoel en zorgde hij voor een donker en bizar maar duizelingwekkend avontuur.

Na enkele jaren de wereld te hebben rondgereisd op zoek naar middelen om onrecht te bestrijden, keerde Bruce Wayne in 2005 terug naar Gotham City. Deze keer was het Christian Bale die het strakke Batmanpak mocht aantrekken. Van regisseur Christopher Nolan kreeg hij in Batman Begins alvast een lading high-tech wapens om het kwaad te bestrijden. In The Dark Knight (2008) nam Batman (Christian Bale) het met de hulp van openbare aanklager Harvey ‘Two-Face’ Dent (Aaron Eckhart) op tegen The Joker die angst en chaos zaaide. De fenomenale Heath Ledger kreeg postuum een Oscar voor zijn angstaanjagende vertolking. Nadat Batman er weer eens in geslaagd was om orde op zaken te stellen, trok hij zich terug.

Gedurende 8 jaar was er, dankzij een wet ter ere van Harvey Dent en zijn strijd tegen de georganiseerde misdaad, bijna geen criminaliteit in Gotham City. De stad had dan ook geen nood aan een held als Batman. Bovendien haatten de inwoner de vroegere held omdat hij verantwoordelijkheid was voor de dood van Harvey Dent. Maar wat de inwoners niet wisten is dat de gesneuvelde openbare aanklager als een echte Dr. Jekyll and Mr. Hyde een rist misdaden op zijn geweten had. Dat geheim dreigde aan het licht te komen in The Dark Knight Rises (2012). In het derde deel van de Batman-trilogie nam Christian Bale het voor de laatste keer als Batman op tegen een sluwe inbreekster (Anne Hathaway) met een mysterieuze agenda en tegen Bane (Tom Hardy), een gemaskerde terrorist die meedogenloze plannen had voor Gotham City.

Voor wie maar niet genoeg kan krijgen van de held van Gotham City zijn de 5 beste films van de Caped Crusader nu beschikbaar als Ultimate Collectors Editions. De unieke sets bevatten onder meer een een fotoboek, 10 lobby cards, 2 art cards, reproducties van 2 posters, een Batman-envelop om alles in te bewaren en natuurlijk een 4K Ultra HD blu-raydisk met de film. Kortom een absolute must voor elke Batman-fan.

Zin om de avonturen van Batman door de ogen van Oscarwinnende regisseurs Tim Burton en Christopher Nolan te herbeleven? De Batman Ultimate Collectors Editions zijn verkrijgbaar in de winkel of je kan ze hier online bestellen.

Lees ook: Herbeleef de ondergang van de wereld in de visuele spektakelfilm ‘2012’

Lees ook: Amazfit lanceert stijlvolle smartwatches met sport- en gezondheidsfuncties

Volg ons op sociale media of contacteer ons