Herbeleef de ondergang van de wereld in de visuele spektakelfilm ‘2012’

Herbeleef de ondergang van de wereld in de visuele spektakelfilm ‘2012’

22 februari 2021 8 Door Deugenieten

‘2012’ is de spectaculaire film over de dramatische ondergang van de wereld. De film werd een kaskraker in de bioscoop en kan nu opnieuw worden beleefd in je eigen thuisbioscoop. In volle glorie, want nu uit op 4K Ultra HD.

Wie een goed geheugen heeft, herinnert zich ongetwijfeld nog dat de wereld zou vergaan op 12 december 2012. Die datum was niet lukraak gekozen maar zou volgens sommigen gebaseerd zijn op de Mayakalender. We zijn ondertussen al ruim 8 jaar later en weten dat rampspoed die dag gelukkig uitbleef.

Het verhaal rond 12 december 2012 was voor regisseur Roland Emmerich reden genoeg om een spectaculaire film te maken rond het vergaan van de wereld. De film met de titel ‘2012‘ was geboren en werd in 2009, het jaar dat hij in de bioscoop werd uitgebracht, een ware kaskraker.

Eind februari komt deze special effects film uit op 4K Ultra HD. Wij ondergingen voor jou alvast de ervaring van de kwalitatieve verbeteringen die werden aangebracht op vlak van zowel beeld als geluid. We duwden de disc in onze 4K Ultra HD-speler, zetten het volume van ons surroundsysteem op maximum (vergeet die subwoofer niet!) en lieten ons omverblazen door de film die de wereld veranderde.

Een crack in rampenfilms

De Duitse regisseur Roland Emmerich was met ‘2012’ niet aan zijn proefstuk toe. Hij maakte al eerdere kaskrakers en staat bekend om het regisseren van heel wat rampenfilms.

Voor wie de naam Emmerich toch onbekend in de oren klinkt, laten titels als ‘Independence Day‘, ‘Godzilla‘ en ‘The Day after Tomorrow‘ waarschijnlijk wel een belletje rinkelen. Het zijn stuk voor stuk sciencefictionfilms met een hoog actie-gehalte en heel wat hoogwaardige visuele effecten. Zo ook dus in de spektakelfilm ‘2012’. Elk zijn specialiteit, niet?

Het begin van het einde (van de wereld)

Wanneer Jackson Curtis (John Cusack) en zijn twee kinderen een familietrip naar Yellowstone maken, ontdekken ze toevallig het geheim van de dreigende apocalyps. Hij stort zich in een wanhopige wedloop om zijn gezin en zichzelf te redden terwijl hij getuige is van aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, tsunami’s en allerlei andere rampen die de aarde voor de mensheid in petto heeft.

Curtis probeert zijn gezin te redden door hen onder te brengen in een van de arken die als reddingsboei moeten dienen voor de 800.000 gelukkigen die het menselijk ras moeten helpen overleven. Van de acht arken, gemaakt in opdracht van de Amerikaanse president Thomas Wilson (Danny Glover), zijn er slechts 4 klaar wanneer het onheil zich voordoet. Wanneer ook nog eens blijkt dat de poort van een van de arken niet meer sluit door een geblokkeerde motor, lijken rampspoed en ellende nog het enige wat Curtis en zijn gezin te wachten staat.

Dat ‘2012’ niet voor het diepe verhaal en de uitgewerkte karakters gaat, is meteen duidelijk. Daarvoor is de film ook niet gemaakt. ‘2012’ heeft daarentegen een groot entertainmentgehalte en zorgt voor de nodige spanning en sensatie dankzij de vele indrukwekkende scenes. Het aantal gebouwen dat gesloopt wordt in de film is niet bij te houden. Logisch want de film gaat tenslotte over het vergaan van de wereld! Filmisch is het dan ook een puik werk van regisseur Emmerich, die sinds ‘2012’ onder meer ‘White House down‘ en ‘Independence Day: Resurgence‘ heeft geregisseerd. Gelijkaardige films die ondertussen het handelsmerk van de filmregisseur zijn geworden. Weet jij trouwens in hoeveel van Emmerichs films het Witte Huis werd verwoest? Volgens ons: reeds ontelbare keren!

Superieure beeld- en klankkwaliteit

Meer dan 11 jaar na het uitbrengen van de film in de bioscoop, wordt ‘2012’ nu uitgebracht op 4K Ultra HD. Een film met zoveel spectaculaire visuele én auditieve effecten is dan ook ideaal materiaal om uit te brengen op het superieure kwalitatieve Ultra HD Blu-ray. Zowel de beeld- als klankeffecten kregen een upgrade en werden aangepast naar 4K Ultra HD. Zo komen de ongelooflijk spectaculaire scenes nog beter tot hun recht op het (kleine) scherm.

De 4K Ultra HD uitgave van ‘2012’ met onder meer John Cusack, Danny Glover en Woody Harrelson is vanaf 24 februari verkrijgbaar in de dvd-winkel of je kan hem via de webwinkel thuis laten bezorgen.

GIVEAWAY – Win je eigen exemplaar van ‘2012’ op 4K Ultra HD!

Deze giveaway is helaas afgelopen. Volg Deugenieten op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe acties.

Lees ook: The High Note: een muzikale feelgoodfilm over het bereiken van je dromen

Films en seriesFilms en series
Volg ons op sociale media of contacteer ons