Clair/Obscur, de nieuwe hotspot voor vroege vogels en nachtraven

Clair/Obscur, de nieuwe hotspot voor vroege vogels en nachtraven

15 februari 2023 0 Door Deugenieten

Bij Clair/Obscur kan je op elk moment van de dag terecht voor een heerlijke drank of een deugddoende hap. Ontbijten, lunchen, dineren of gewoon gezellig samen een drankje nuttigen: het kan allemaal in deze nieuwe gastropub in Brussel.

Op een boogscheut van de populaire Kasteleinswijk in Elsene opende onlangs Clair/Obscur, een gastropub net op de grens van Elsene en Sint-Gillis. Je kan er oergezellig biertjes drinken maar ook genieten van een heerlijke keuken. Het fijne is dat je er op ieder moment van de dag terecht kan. Je bent er 7 dagen op 7 welkom vanaf 9 uur, ideaal om je dag goed te starten met een heerlijk ontbijt. Er is keuze uit wel 10 bereidingen, van gepocheerd ei over pancakes tot huisgemaakte granola. Voor elk wat wils!

Ook voor een gevarieerde lunch kan je langslopen bij Clair/Obscur. Sandwiches gevuld met traag gegaard vlees, burgers of salades behoren tot de vele mogelijkheden. Wie graag wat zoetigheid lust, zal zijn gading vinden in de banoffee pie, een Britse taart met bananen, slagroom en karamelsaus, of een van de andere desserten.

Een plek waar geleefd wordt

Clair/Obscur wil een erg divers publiek aantrekken, van early birds tot nighthawks. Overdag is de sfeer cosy met mensen die genieten van een koffie met gebak, even binnenspringen voor een verfrissend biertje van het vat of aan een bistrotafeltje zitten te werken terwijl ze nippen aan hun smoothie. Dankzij het interieur van oude houten balken, ruwe stenen muren en de talrijke groene planten, heeft het geheel een huiselijke sfeer.

’s Avonds is Clair/Obscur een gezellige plek om te genieten van een originele cocktail of een homemade iced tea in het gezelschap van vrienden of collega’s. Om tijdens het samenzijn ook de honger te stillen, serveert de gastropub enkele lekkere huisbereide gerechten. op het menu staan er heel wat schotels voor food sharing: van geroosterde Camembert over taco’s met pulled beef tot een bord met Serranoham. Het bijgeleverde brood is kraakvers en overheerlijk. Dat komt uit de oven van de Brusselse ambachtelijke bakker Yves Guns. Ook voor hun bieren werkt Clair/Obscur samen met lokale ondernemingen. Zo zijn er 10 Belgische bieren van het vat te proeven, van pils over pale ale tot kombucha. Samen met microbrouwerij La Source uit Brussel werd er gewerkt aan een signatuurbier Clair/Obscur. Voor liefhebbers van witbier is dit alvast een aanrader!

Lokaal en homemade

De nadruk ligt bij Clair/Obscur op lokale en huisbereide gerechten en drankjes. Zo kan je er naast de vele Belgische bieren ook heel wat huisgemaakte sappen en smoothies verkrijgen.

Gedurende de dag is er bediening aan tafel. Vanaf 5 uur ’s avonds haal je je drankjes aan de bar. Eten wordt steeds aan tafel geserveerd. Royale pancakes, eiergerechten, hamburgers, huisgemaakte kroketten,… het zijn maar een paar van de vele lekkernijen op het menu van Clair/Obscur. Dankzij de afwisselende gerechten is er op elk moment van de dag wel iets lekkers te eten. Het is duidelijk dat de klemtoon bij Clair/Obscur op homemade én genot ligt!

Clair/Obscur is elke dag open van 9 uur ‘s ochtends tot ’s avonds laat. Je bent er welkom voor een koffie, een brunch, een borrel of gewoon een gezellig avondje uit. Je vindt Clair/Obscur in Sint-Gillis, Waterleidingsstraat 61-63. Meer info op www.clairobscur.space.

Lees ook: Op reis langs de Oosterse keuken in Wok Dynasty Lochristi

Volg ons op sociale media of contacteer ons