Op reis langs de Oosterse keuken in Wok Dynasty Lochristi

Op reis langs de Oosterse keuken in Wok Dynasty Lochristi

19 augustus 2022 3 Door Deugenieten

In het Oost-Vlaamse Lochristi opende enkele maanden terug een nieuwe vestiging van Wok Dynasty. Wij gingen heerlijk deugenieten van de populaire Oosterse keuken in Wok Dynasty Lochristi.

Ben jij ook zo’n fan van de Oosterse keuken? Dan is de kans groot dat je Wok Dynasty kent van naam of al langs geweest bent in een van hun vestigingen verspreid over Vlaanderen. Voor wie Wok Dynasty nog niet kent: je kan er heerlijk genieten van Oosterse gerechten in combinatie met een overheerlijke cocktail. Door het kwaliteitsvolle buffet en de ruime keuze aan voorgerechten, hoofdgerechten en desserts is Wok Dynasty ideaal voor gezinnen die Oosters willen smullen maar is het ook de perfecte culinaire plek voor gezellige familiefeesten en uitstapjes met vrienden.

Eigenaars Changying Wu en Peh-Fo Pak hebben ruim 30 jaar ervaring in de Belgische horecawereld. Na kennis opgedaan te hebben in enkele sterrenzaken stapt zoon Arthur Pak nu mee in het familiebedrijf als manager van het nieuwe restaurant in Lochristi.

Verfijnde Oosterse gerechten in een hedendaags decor

Al bij het binnenkomen van Wok Dynasty Lochristi worden we overspoeld door de gekende Oosterse gastvrijheid. De inrichting van het restaurant met warme houtaccenten en de gepaste verlichting zorgen voor een aangename sfeer. We beginnen onze avond met een verfrissende cocktail. Eenmaal die aan tafel wordt geserveerd, begeven we ons naar het buffet. Hier kan je zelf kiezen wat en hoeveel je wil eten. De keuze is erg ruim en gaat van koude en warme voorgerechtjes over vers te wokken ingrediënten tot ijsjes en pannenkoeken als dessert. Wij nemen als voorgerecht sushi en sashimi, een bordje met zeevruchten en enkele dimsum. Maar ook een soepje of gefrituurde hapjes behoren tot de mogelijkheden.

Wij gaan voor de traditionele volgorde van voor-, hoofgerecht en dessert maar als jij liever de hele tijd oester, soepjes of ja, zelfs snoepjes wil eten, dan is dat helemaal aan jou. Jij eet wat je wil, hoe vaak je wil. Wij stellen enkele wokgerechten samen. We opteren voor kleine porties zodat we verschillende proevertjes hebben. Daarbij variëren we telkens onze ingrediënten, zowel wat betreft groenten als vis of vlees. De keuze is ruim en ook hier is er voor elk wat wils. Ben jij een liefhebber van wok met kip of ga je toch voor runds? Ben je vegetarisch? Ook dat bepaal je helemaal zelf. Eenmaal je favoriete portie is samengesteld, overhandig je die aan de kok achter het fornuis. Je kiest nog een van de 9 sausjes en in een mum van tijd tovert de Chinese chef een heerlijk wokgerecht op je bord.

Na verschillende wokgerechtjes te hebben geproefd, willen we ons tegoed doen aan de teppanyaki. Hierbij worden groenten, vlees en vis gebakken op een hete ijzeren plaat. Bij deze Japanse bereidingswijze wordt gebruik gemaakt van grof gesneden groenten en grote stukken vis of vlees, zoals scampi’s, inktvis of filet pur maar ook kikkerbilletjes, lams- en kangoeroevlees.

Last but not least kan je nog genieten van een onweerstaanbaar dessertbuffet. Er is een ruim aanbod aan schepijs, snoepjes, vers fruit, taartjes en andere gebakjes. Zelfs een warme pannenkoek behoort tot de mogelijkheden. En heb je nog steeds niet voldoende gegeten, dan kan je gewoonweg opnieuw beginnen!

Wok Dynasty Lochristi opende op 20 april en is meteen de zevende vestiging van de succesvolle Belgische keten. Wil je met je gezin of een stel vrienden in een gezellige sfeer lekker lunchen of dineren, dan zal je bij Wok Dynasty niet worden teleurgesteld. Wie zijn verjaardag in Wok Dynasty Lochristi komt vieren, wordt er bovendien feestelijk getrakteerd op iets lekkers. Zo schalde er tijdens ons bezoek meerdere keren ‘happy birthday’ door de luidsprekers en werd er door de gasten enthousiast geapplaudisseerd voor de jarigen. Wok Dynasty Lochristi is elke dag, behalve op maandag, geopend voor lunch en diner. Parkeren kan op de ruime parking voor het restaurant. Meer info vind je op wokdynasty.be.

Lees ook: Geef je zomerse maaltijden een smaakvolle boost met de sauzen en dressings van Didden

Volg ons op sociale media of contacteer ons