Brussels Airport is klaar voor een veilige start van de vakantie

Brussels Airport is klaar voor een veilige start van de vakantie

7 mei 2020 2 Door Deugenieten

Brussels Airport zal vanaf vandaag, en tijdens de heropstartfase van de luchthaven, mondmaskers uitdelen aan de passagiers en het personeel.

Voor Brussels Airport is de volksgezondheid een topprioriteit, zowel de gezondheid van de passagiers als van het personeel. Zo installeerde de luchthavenuitbater sinds maart meer dan 200 handgeldispensers in de terminal. Tegelijkertijd werden de nodige maatregelen genomen om de sociale afstand te handhaven: er werden stickers om een veilige afstand te bewaren en plexiglas aan de balies aangebracht. Tegelijkertijd worden er extra schoonmaakrondes gehouden en wordt alles in het werk gesteld om ervoor te zorgen dat het beperkte aantal passagiers dat momenteel gebruik maakt van de luchthaven, dit veilig kan doen. 

Op dit moment zijn er gemiddeld slechts een 15-tal passagiersvluchten per dag, met slechts enkele honderden passagiers, terwijl er normaal gezien 80 à 90 000 passagiers per dag zijn in deze periode.

Hoewel er op dit moment zeer weinig mensen aanwezig zijn in de publieke zones van de luchthaven en men dus makkelijk de sociale afstand kan respecteren in de terminal is het dragen van een mondmasker verplicht. Dit zowel voor passagiers als voor personen die iemand komen ophalen. Wie geen mondmasker draagt zal het luchthavengebouw dus niet kunnen betreden.

Brussels Airport is alvast klaar voor de verwachte toename van het vliegverkeer en heeft voldoende voorraad aan maskers opgebouwd. De luchthaven zal deze vanaf vandaag en tijdens de heropstartfase aanbieden aan alle passagiers en personeel.Update 11/05/20

Volg ons op sociale media of contacteer ons