Brussels Airport, Brussels Airlines en TUI klaar om reizigers veilig op vakantie te laten vertrekken

Brussels Airport, Brussels Airlines en TUI klaar om reizigers veilig op vakantie te laten vertrekken

5 juni 2020 4 Door Deugenieten

Goed nieuws: vanaf 15 juni kunnen we weer naar het buitenland. Brussels Airport, Brussels Airlines en TUI hebben alvast de nodige maatregelen getroffen om ons op een veilige en comfortabele manier op vakantie te laten vertrekken.

Binnenkort wordt het opnieuw mogelijk om familie te bezoeken in het buitenland, er even tussenuit te gaan, andere landen of steden te ontdekken en om op zakenreis te gaan.

Brussels Airport, Brussels Airlines en TUI zijn alvast klaar om ons in alle veiligheid te ontvangen. Vanuit de nationale luchthaven zullen we deze zomer naar een 100-tal bestemmingen kunnen reizen. Voldoende reden om volop vakantieplannen te maken.

Een waaier van bestemmingen

Binnen het zomeraanbod vervult Brussels Airlines een belangrijke rol. De luchtvaartmaatschappij begint haar vluchten op 15 juni met 20 bestemmingen en bouwt dit aanbod week na week verder op om in de zomermaanden 59 bestemmingen aan te vliegen. Volgens Dieter Vranckx, CEO Brussels Airlines, heeft de maatschappij haar zomernetwerk uitgewerkt op basis van de noden van zowel vakantiegangers als zakenreizigers.

Het gaat om bestemmingen in onder meer Spanje, Italië, Portugal en Zwitserland, maar ook New York in de VS en een groot deel van de Afrikaanse routes zullen opnieuw van start gaan zodra dit door de lokale overheden wordt goedgekeurd.

Ook TUI start geleidelijk opnieuw op vanaf begin juli met 55 bestemmingen. Tegen 17 juli wordt het uiteindelijke zomerprogramma met 72 bestemmingen uitgevoerd. Op voorwaarde dat de Belgische vakantiegangers door de plaatselijke autoriteiten toegelaten worden uiteraard.

Het nieuwe vluchtprogramma van TUI is maximaal gebaseerd op het oorspronkelijke vluchtplan. Hierdoor kan het overgrote deel van de geboekte vakanties ongewijzigd doorgaan. “Door de lange onzekerheid is momenteel nog een ruim en interessant last minute aanbod beschikbaar op de meeste bestemmingen” aldus Gunther Hofman, Managing Director van TUI fly Western Region.

Met een gerust hart vertrekken

Zowel op de luchthaven als aan boord van het vliegtuig worden de nodige voorzorgsmaatregelen genomen voor een veilige reis.

Zo worden de maatregelen die al in voege zijn op de Brussels Airport, om bijvoorbeeld de sociale afstand te bewaren en nodige handhygiëne te verzekeren, vanaf 15 juni versterkt door onder meer systematische temperatuurcontroles. Daarnaast wordt de infrastructuur grondig gereinigd en gedesinfecteerd met nieuwe UV-technologie.

Brussels Airport is door EASA, het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart, geselecteerd als één van de pilootluchthavens om op zoek te gaan naar praktische oplossingen voor de luchtvaart in deze ongeziene crisis. Je leest er meer over via deze link.

Omdat social distance aan boord niet altijd mogelijk is, zijn passagiers die met Brussels Airlines of TUI vliegen verplicht om een masker te dragen dat neus en mond bedekt. De verplichting geldt voor al wie ouder is dan 6 jaar en dit gedurende de hele vlucht. Daarnaast passen de airlines hun service aan boord aan om fysiek contact te vermijden. Een grondig desinfectieproces van de vliegtuigen moet ervoor zorgen dat passagiers in alle gemoedsrust aan boord kunnen stappen. Ook het boarden van het vliegtuig zal anders verlopen, namelijk in verschillende fases om rijen te vermijden. Tot slot blijven Brussels Airlines en TUI een flexibele herboekingspolicy hanteren indien de reisplannen van hun klanten wijzigen.

Jaarlijks houdt voor enkele duizenden vakantiegangers de vakantie al op bij hun aankomst op de luchthaven. De meest voorkomende redenen waarom je vliegvakantie in het water kan vallen en tips om dit te voorkomen ontdek je hier.

Vertrek jij binnenkort met een gerust hart op vakantie, of heb je toch nog twijfels? We horen het graag in de comments.

Volg ons op sociale media of contacteer ons