Beleef Zomerhit 2023 in Blankenberge als vip

Beleef Zomerhit 2023 in Blankenberge als vip

7 juli 2023 0 Door Deugenieten

Wie naast zon, zee en strand ook heel wat muzikale sfeer wil opsnuiven, slaat deze zomer best twee maanden lang zijn tenten op in Blankenberge. Voor liefhebbers van Vlaamse artiesten wordt de kuststad the place to be. Blankenberge is namelijk de gaststad voor Zomerhit, dat dit jaar zijn 50ste verjaardag viert.

zomerhit blankenberge
Foto: Damon De Backer en VRT

Radio2 en VRT 1 slaan de handen in elkaar om er één groots muziekfeest van te maken. Van maandag 10 juli tot en met zaterdag 19 augustus strijden twintig artiesten er om de felbegeerde Zomerhit-trofee. Het wordt een muzikale zomer met zes weken lang Radio2 aan zee, zes televisieshows op VRT 1 en een schitterende live-beleving in Blankenberge.

“Na de geslaagde samenwerking in 2022, gaan we ook dit jaar op hetzelfde elan verder. Meer nog: Zomerhit en Radio2 aan zee komen in 2023 exclusief naar Blankenberge. Een hele zomer lang zullen inwoners en bezoekers in onze badstad kunnen genieten van de optredens, live-uitzendingen en opnames. Zet het maar met stip in je agenda: in juli en augustus moet je in Blankenberge zijn!” zegt burgemeester Björn Prasse vol enthousiasme.

Twee locaties: Belgium Pier en Vuurtorenplein

De studio van Radio2 vind je van maandag 10 juli tot en met zaterdag 19 augustus aan het begin van de Belgium Pier in Blankenberge. Je ziet en hoort er je favoriete presentatoren live aan het werk met Radio2 aan zee en Radio2 Zomerhit. Tijdens de week van 9 tot 20 uur, in het weekend tussen 11 en 20 uur. Elke weekdag zijn er optredens om 15.30 en om 19.30 uur. Er is altijd iets te beleven.

zomerhot kusttram blankenberge
Foto: VRT

Aan de andere kant van de zeedijk, naast de vuurtoren, krijgt de Zomerhit-televisieshow van VRT 1 zijn vaste plek. De opnames zijn gratis en vinden plaats op woensdag 12, maandag 17 en dinsdag 18 juli, woensdag 2, donderdag 3 en zaterdag 19 augustus. In de eerste vijf shows worden de twintig genomineerden voorgesteld en treden ook nog heel wat andere artiesten op. Op zaterdag 19 augustus is het de grote finale en weten we welk nummer de opvolger wordt van Lekker Blijven Hangen van Margriet Hermans. De tien populairste nummers strijden dan voor de titel Zomerhit 2023. Ook dit jaar nemen Siska Schoeters en Niels Destadsbader je mee op sleeptouw samen met de artiesten van Zomerhit. Zita Wauters gaat dan weer op pad achter de schermen om verslag uit te brengen op allerlei socialemediaplatformen zodat jij niets moet missen van wat achter de coulissen en het podium gebeurt.

Zomerhit 2023 in stijl

Wie van de Zomerhit-opnames een bijzondere avond wil maken kan kiezen voor een viparrangement. Zo wordt een dagje Blankenberge meteen een extra fijne beleving met optredens en ambiance. Ideaal voor een groep vrienden, fans van de optredende artiesten maar ook werknemers van een bedrijf of zakenrelaties.

“Wie een avondje Zomerhit in Blankenberge nog een tikkeltje glamoureuzer wil maken, kan als vip naar Zomerhit 2023 komen. In een indrukwekkende viptent, die wordt opgetrokken aan de haven ter hoogte van de Pekelput, bezorgen we de vipgasten een onvergetelijke ervaring,” zegt Björn Prasse.

Op maandag 17 en dinsdag 18 juli, en woensdag 2 en donderdag 3 augustus kan je gebruik maken van een viparrangement. Deze formule zorgt ervoor dat je kan genieten van luxueuze catering tijdens een receptie, comfortabel kan genieten van de optredens, en de showopnames volgt vanop de beste plaats. Alle drankjes zijn inbegrepen in de toegangsprijs. Dit viparrangement kan je boeken voor € 106.

Ook voor de liveshow van 19 augustus kan je een viparrangement boeken. Die avond krijg je op de receptie champagne en oesters voorgeschoteld, en nadien geniet je van een smaakvol diner met kreeft. Vervolgens kan je de liveshow vanop de beste plaats meevolgen. Na de show volgt een spetterende afterparty met dj. Het viparrangement met alle drankjes inbegrepen kan je boeken voor € 265.

Het viparrangement boek je via visit-blankenberge.be.

Lees ook: Gault&Millau stelt eerste Belgische Wijngids voor

Volg ons op sociale media of contacteer ons