Alice au Cabaret, een betoverende voorstelling in een magische spiegeltent

Alice au Cabaret, een betoverende voorstelling in een magische spiegeltent

11 oktober 2023 0 Door Deugenieten

De hele maand december speelt de sprookjesvoorstelling Alice au Cabaret in Gare Maritime van Tour & Taxis in Brussel. De voorstelling is een betoverende reis waarbij onder meer magie, zang en acrobatie centraal staan.

Na het daverende succes van vorig jaar met de productie Julia au Cabaret komt het creatieve team achter Au Cabaret dit jaar met een gloednieuwe boeiende show die de toeschouwers zal meevoeren naar een wereld van dromen en verwondering. Alice au Cabaret belooft een wervelende reis te worden met de boodschap dat we altijd hoop moeten blijven koesteren, wat er ook gebeurt. De voorstelling zit gevuld met heel wat komedie en magie; spanning en emotie; poëzie en een flinke dosis humor.

Waar is Alice?

Wanneer de show moet beginnen en Alice nergens te vinden is, slaat de paniek toe bij alle artiesten. Om te verdoezelen dat Alice onvindbaar is, zullen ze alles uit de kast moeten halen om het publiek te entertainen. Er volgen heel wat spectaculaire en adembenemende acts met acrobaten en mimespelers. Maar ook goochelaars, zangers en de pianist doen hun uiterste best om de show te laten doorgaan alsof er niks aan de hand is. En ondertussen blijft het wachten op de komst van Alice… En wanneer je het minst verwacht, gebeurt plots de magie.

Alice au Cabaret kan je enkel zien in Gare Maritime van Tour & Taxis in Brussel. Maandenlang heeft het artistieke team van Au Cabaret zich aan het schrijven en creëren gezet om het publiek een originele versie te bieden. Scenario, dialoog, muziek en acts van Belgische artiesten worden georkestreerd door Jack Cooper en Laurent Beumier. Net als vorig jaar zorgen pianist Druss Lecomte en ceremoniemeester en zanger Bruce Ellison voor het nodige entertainment op het podium, evenals Bram de Beul en Irina Yakousheva die als duo voor heel wat spectaculaire luchtacrobatiek zorgen.

Magische spiegeltent

Niet alleen de acts maar ook de locatie zorgen voor de juiste sfeer. De Magic Mirrors zorgen bovendien voor de perfecte setting van dit buitengewone avontuur. De authentieke structuur uit de ‘roaring twenties’ die elegantie en mysterie combineert, voegt alvast een extra dimensie toe aan de hele beleving. Met zijn gezellige sfeer en tijdloze charme is Magic Mirrors de ideale plek om de fantasiewereld van Alice tot leven te brengen.

De avond zit vol met theater, illusies, muziek, acrobatische acts in de lucht,… Dat maakt de voorstelling zowel geschikt voor gezinnen en families, een groep vrienden of gewoon gezellig met z’n twee.

De voorstelling mag dan wel Frans als voertaal hebben, de echte beleving zit hem in de visueel sterke acts en de bijhorende bijzondere sfeer. Bovendien staan Anne Mie Gils en Wanda Joosten, Vlaamse acteurs die je ongetwijfeld kent van televisie, theater en musical, op het podium. Zij spelen afwisselend de rol van Alice.

UPDATE: Het magische en boeiende avontuur van Alice au Cabaret speelt tot en met 7 januari in Gare Maritime op de terreinen van Tour & Taxis in Brussel. Meer info op aucabaret.be.

Lees ook: Tim Burton’s Labyrinth, de betoverende expo over het eigenzinnig universum van de gelauwerde filmmaker

Volg ons op sociale media of contacteer ons