Tim Burton’s Labyrinth, de betoverende expo over het eigenzinnig universum van de gelauwerde filmmaker

Tim Burton’s Labyrinth, de betoverende expo over het eigenzinnig universum van de gelauwerde filmmaker

13 september 2023 0 Door Deugenieten

Vanaf 20 oktober kan je op Tour & Taxis in Brussel jezelf onderdompelen in het fantasierijke universum van de talentvolle filmregisseur en -producent Tim Burton. Langs een zelf te ontdekken parcours in Tim Burton’s Labyrinth beland je in de wondere werelden van onder meer Beetlejuice, Alice in Wonderland en Edward Scissorhands.

Fotocredits: Fabian Morasut

Tim Burton kennen we allemaal als de wereldberoemde filmmaker van onder meer Beetlejuice, Ed Wood, Alice in Wonderland, Frankenweenie en Dumbo. Het zijn slechts enkele van de succesvolle films die hij geregisseerd of geproduceerd heeft. De films van de hand van Tim Burton zijn gekenmerkt door hun unieke en excentrieke visuele stijl. Zijn werk omvat enkele van de meest geliefde en iconische films in de geschiedenis van de cinema en zijn verbeelding heeft generaties geïnspireerd. Met een indrukwekkende carrière die zich uitstrekt over decennia, blijft Burton een invloedrijke en geliefde figuur in de entertainmentindustrie.

Wie fan is van Burtons werk of zich helemaal kan vinden in zijn fantastisch creatieve wereld kan zich binnenkort onderdompelen in het kleurrijke universum van de filmmaker. De expo Tim Burton’s Labyrinth houdt vanaf 20 oktober halt in Brussel, nadat de tentoonstelling reeds succesvolle edities kende in Madrid en Parijs. De expo, die in nauwe samenwerking met de filmmaker werd samengesteld, volgt het pad van de befaamde regisseur door zijn diverse projecten aan de hand van authentieke tekeningen en ontwerpen.

“Fantastische kermis”

Deze bijzondere expo bestaat uit een intrigerend labyrinth dat je uitnodigt om een eigen weg te banen langs de talrijke decoraties en te verdwalen in een ware ontdekkingstocht. De opmerkelijke reis voert je langs het creatieve universum van de regisseur, producent, schrijver en kunstenaar. Langs de route kom je, naast de originele werken van Tim Burton, ook levensgrote personages, decors, kostuums, teksten en animaties tegen. Elke kamer onthult een ander thema, waarbij je als bezoeker zelf je pad kunt kiezen en bepalen. Tim Burton zelf omschrijft het alvast als een “fantastische kermis”.

Fotocredits: Fabian Morasut

De expositie neemt je onder meer mee naar het duistere en magische bos uit de film ‘Corpse Bride‘, laat je de kleurrijke personages herontdekken uit ‘Edward Scissorhands‘, ‘Charlie and the Chocolate Factory‘ en ‘Beetlejuice‘, en dompelt je onder in de buitengewone werelden van ‘Alice in Wonderland‘ en ‘The Nightmare Before Christmas‘.

Zin om zelf de wondere wereld van Tim Burton in Brussel te gaan ontdekken? De deuren van het bijzondere labyrinth gaan open vanaf vrijdag 20 oktober in Shed 3 op de terreinen van Tour & Taxis in Brussel. Meer info, de exacte openingstijden en tickets zijn te vinden op timburtonexhibition.be.

Lees ook: Stijlvol overnachten aan de oevers van de Maas in Namen

Volg ons op sociale media of contacteer ons