10 boeken die je mentaal sterker maken

10 boeken die je mentaal sterker maken

4 januari 2023 0 Door Deugenieten

Een nieuw jaar gaat steeds gepaard met goede voornemens om beter voor onszelf te zorgen en onszelf op een positieve manier te ontwikkelen. Maar hoe pakken we dat het best aan? Vaak is het een kwestie van slechte gewoontes overboord te gooien en dingen anders te doen. Met deze 10 boeken die je mentaal sterker maken, wordt de weg naar positieve zelfontwikkeling alvast veel makkelijker.

2 Minuten tot je Slaapt

In bed kruipen betekent niet steeds dat je meteen in slaapt raakt. Vaak lig je nog te piekeren, denk je al aan de plannen voor de volgende dag of lig je te woelen in de hoop gewoon in slaap te vallen.

Een goede slaap is nochtans essentieel voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Maar door de druk van alledag en onze levensstijl is het vaak lastig om de juiste hoeveelheid kwaliteitsvolle slaap te krijgen.

2 Minuten tot je Slaapt is een boek met praktische oefeningen en inzichten om een diepe, herstellende nachtrust te bereiken. Psycholoog Corinne Sweet geeft makkelijk toepasbare en korte oefeningen zoals visualisaties, affirmaties, ademhalingsoefeningen en meditaties die je zullen helpen om beter te slapen. Naast heel wat mindfulnesstechnieken vind je er ook heel wat boeiende informatie over de verschillende slaapstadia, zoals de rem- en non-remslaap, de juiste slaaphygiëne en de invloed van stress op onze nachtrust.

2 Minuten tot je Slaapt is voor iedereen die het beste uit de nacht wil halen met begrijpelijke tips en prettige, toegankelijke oefeningen. Je kan het boek hier bestellen.

Crash Baby Crash

Herkauw je nog steeds de zure oprispingen uit je jeugd? Ken je diepe dalen maar net zo goed piekervaringen? Schrikt je heftigheid anderen af? Voel jij je vaak een buitenbeentje? Dan is de theorie van Positieve Desintegratie van de vergeten Poolse psychiater Kazimierz Dabrowski wellicht de gamechanger die je nodig hebt. In Crash Baby Crash legt Chris Van Camp bijzonder helder Dabrowski’s theorie uit en reikt ze tools aan om met zelfonderzoek te starten.

Chris Van Camp publiceerde eerder De kus van Dabrowski, een literair relaas van het afscheid van haar moeder en een traumatische jeugd, maar net zo goed het verhaal van een aha erlebnis. Door Dabrowski kon ze haar pijnkabinet omzetten in een schatkamer. Die ontdekking veranderde haar leven op een positieve manier.

In Crash Baby Crash pleit Van Camp voor eerherstel van de mens in al zijn menselijkheid. Het is een moedig boek over autonomie en non-conformisme, over persoonlijke ontwikkeling en diepgewortelde empathie, maar ook over de stuwende kracht van emoties en het belang van de queeste. Het is een positief verhaal dat voor velen het boeiende, intense traject kan blootleggen dat ze al jaren nietsvermoedend en met een fout label afleggen. Je kan Crash Baby Crash hier online bestellen.

Het Perfecte Boek voor Imperfecte Mensen

Loop jij ook met een grote boog om die vuile kookpan heen? Zie je de berg was steeds groeien en de stofnestjes door de kamer waaien? Je bent zeker niet de enige. Voor veel mensen is het huishouden immers een neverending story.

Terwijl het bij de buren altijd opgeruimd lijkt, blijven de rommel en de was zich bij jou opstapelen waardoor je het gevoel krijgt dat je tekortschiet. In Het Perfecte Boek voor Imperfecte Mensen leert KC Davis je opruimen en organiseren zonder schuldgevoel, stress of eindeloze to-dolijstjes. Naast praktische tips en oplossingen introduceert de opruimcoach en therapeut vijf cruciale inzichten die je mindset voorgoed veranderen. Bovendien laat Davis je zien hoe je afrekent met zelfverwijten. Zo krijg je niet alleen grip op het huishouden, maar hou je ook meer tijd over voor leuke dingen voor jezelf en je gezin.

Het Perfecte Boek voor Imperfecte Mensen, de hulpgids voor een schoon huis en een opgeruimd hoofd vind je in de online boekenwinkel.

Jerks at Work

We krijgen tijdens onze loopbaan allemaal wel eens af te rekenen met een collega die ons het bloed onder de nagels vandaan haalt. Om dat probleem het hoofd te bieden probeert een mens van alles: klagen bij vrienden, afstand nemen op de werkvloer, roddelen over de persoon in kwestie in de hoop dat de leidinggevende ervan hoort,…

In Jerks at Work laat Tessa West zien hoe je met die moeilijke collega om kunt gaan. Ze laat je kennismaken met de verschillende archetypen: Er bestaan maar liefst zeven types irritante collega’s waaronder de hielenlikker, de ideeënpikker, de meelifter, de micromanager,… West leert je hoe je deze stoorzenders herkent, maar nog veel belangrijker: hoe je ermee omgaat.

Naast het leren herkennen van de moeilijke collega’s staat het boek ook boordevol alledaagse voorbeelden en slimme strategieën. Zo leer je hoe je kan voorkomen dat een bulldozer – iemand die altijd het woord neemt en nooit naar jouw ideeën luistert – als eerste aan het woord komt in een vergadering. Je komt ook te weten hoe je een goed presterend team kan beschermen tegen meelifters. En je leert zelf de tactieken van een manipulerende gaslighter te gebruiken zodat je hem met zijn eigen trucs kan verslaan.

Jerks at Work is een geestige, herkenbare én leerzame gids voor iedereen met collega’s. Het boek leert je omgaan met en loskomen van de aanmatigende bazen, irritante collega’s en lastige mensen die je het werk en leven zuur proberen maken. Je kan Jerks at Work hier bestellen.

Badass Habits

We hebben allemaal wel goede voornemens en vooral bepaalde gewoonten die we willen afleren. Maar mensen houden niet van verandering en net daarom is stoppen met een slechte gewoonte of beginnen met iets nieuws zo moeilijk en ingewikkeld.

Badass Habits is het nieuwste boek van Jen Sincero waarin ze leert hoe je goede voornemens daadwerkelijk kunt omzetten in actie. In het handige boek ontleedt ze op heldere en geestige manier hoe het komt dat we nog steeds niet elke dag flossen of niet kunnen stoppen met roken. Maar het gaat verder dan dat: Jen leert ook dat het aanleren van gezonde gewoonten te maken heeft met duidelijk je grenzen aangeven en nee zeggen. En ze laat zien wat gewoonten te maken hebben met onze verlangens, onze overtuigingen en onze angsten.

Badass Habits leert je hoe je je brein kunt trainen het beste uit jezelf te halen en bevat een stapsgewijze 21-daagse handleiding voor het stoppen met gewoonten die slecht voor je zijn en voor het ontwikkelen van gewoonten die belangrijk voor je zijn. Of het nu gaat om meer sporten, gezonder eten, meer aandacht hebben voor je kinderen, vaker nee zeggen of het stoppen van negatieve gedachten.

Tijd om jouw badass habits onder controle te krijgen? Bestel Badass Habits dan hier online.

Doe 1 ding

Ons dagelijkse leven is drukker dan ooit. Al van bij het opstaan moeten we rushen want er moet zoveel gebeuren voor de dag ooit kan beginnen. Als er al tijd is om te ontbijten, dan beantwoorden we terzelfder tijd snel enkele e-mails. Wie kids heeft, weet dat het nog hectischer kan. Brooddozen moeten gevuld, schoenen gezocht,… Al van ’s ochtends vroeg is een mens aan het multitasken.

In Doe 1 ding rekenen Gary Keller en Jay Papasan af met je dag volproppen met onbelangrijke zaken en tonen ze hoe je het beste uit jezelf kunt halen door het juiste te doen, niet door álles te doen.

Het boek is overzichtelijk ingedeeld in 3 hoofdstukken: leugens, waarheid en resultaten. Begonnen wordt met het ontkrachten van het nut van multitasken. Nochtans zijn we daar allemaal wel echte uitblinkers in. Of dat maken we onszelf toch wijs. Maar niks is minder waar, zo leert hoofdstuk twee. De weg naar productiviteit ligt in de eenvoud: Doe 1 ding. En daar speelt concentratie een grote rol in. In het derde hoofdstuk krijgen we praktische tips om ons op 1 doel te focussen. Op die manier blijven we productief en loopt onze spreekwoordelijke emmer niet over.

Vraag jij je op het einde van de dag ook af wat je die dag precies hebt gedaan? Doe 1 ding, lees dit boek. Doe 1 ding kan je hier online bestellen.

Je Kan Het (Doen!)

We zitten allemaal vol doelen, plannen en ideeën, maar deze tot werkelijkheid maken gaat iets moeilijker. Vaak zitten we gewoon onszelf in de weg met allerlei excuses en twijfels, waardoor we vaak niet eens aan een taak beginnen. Of als we dan toch de moed vinden om ergens aan te beginnen, haken we halverwege af en denken we: laat maar.

Je Kan Het (Doen!) wil je hierbij helpen. Het boek is een handleiding voor iedereen die wil leren dóén. Je vindt er nieuwe perspectieven en tips voor het psychologische en mentale aspect van aan de slag gaan. Je krijgt er de handvaten om jezelf te trainen in belangrijke vaardigheden: leren omgaan met tijd, falen, zelfvertrouwen ontwikkelen en meer. Dankzij de oefeningen die aan het einde van elk hoofdstuk staan, kan je meteen aan de slag.

Het boek is ideaal voor iedereen die ontspannen en gefocust de leuke en minder leuke dingen van het leven wil aanpakken. Maar het is ook een aanrader voor diegenen die druk, moe, overweldigd of gestrest zijn.

Kortom, het boek is geschikt voor iedereen die zowel moetjes als dromen heeft en wel wat hulp kan gebruiken. Of hoe je in je hoofd krijgt dat het kan, en uit je handen krijgt wat je wil. Je Kan het (Doen!) kan je hier bestellen.

(Te) Veel Voelen

Vinden mensen je soms nogal intens en heftig? Word je vaak omschreven als hypergevoelig? Voel je je vaak overweldigd door de harde en onverschillige wereld om je heen? Dan is (Te) Veel Voelen van Imi Lo een boek dat heel wat zal verduidelijken.

In haar boek helpt Lo emotioneel gevoelige en intense mensen hun unieke eigenheid te detecteren. Met (Te) Veel Voelen ontdek je de begaafdheid onder die intense emoties en leer je om niet langer ’teveel’ voor jezelf te zijn.

Emotioneel hooggevoelige en intense mensen hebben immers prachtige eigenschappen, maar voelen zich maar al te vaak niet begrepen. Hun gave gaat vaak gepaard met andere vormen van begaafdheid op het gebied van kunst, muziek, logisch denken, sport of spiritualiteit. En door die gepassioneerde levenshouding bereiken ze veel. Maar soms wordt het voelen ook wel eens té veel.

Imi Lo weet alles van deze onderbelichte vorm van hooggevoeligheid en hoogbegaafdheid en helpt bij het ontdekken en omarmen van die unieke eigenheid. Met behulp van haar diepgaande kennis en praktische adviezen leert ze hoe los te komen van de beperkende gedachten waardoor je beter gaat begrijpen wat het betekent om emotioneel intens te zijn. Je kan (Te) Veel Voelen hier bestellen.

Word Je Eigen Dokter

Wanneer we naar een dokter gaan met een klacht, willen we zo snel mogelijk van die klacht verlost raken. Een pilletje of siroopje is dan vaak de oplossing waarvan we blij zijn als die aanslaat. Maar zelden vraagt iemand zich af waarom we precies die klacht hebben. Wat wil die klacht ons eigenlijk vertellen?

In Word Je Eigen Dokter geeft dokter Jutta Borms een vernieuwend inzicht in ziekten en kwalen. Ze gaat op zoek naar het echte verhaal achter je hoofdpijn, rugpijn, vermoeidheid, slaapproblemen of buikpijn, de ontstekingen die telkens terugkomen, je nek- en schouderpijn, je neerslachtigheid of zelfs depressiviteit. Je lichaam is namelijk de perfecte wegwijzer om te genezen. 

In dit boek maak je kennis met holistische geneeskunde. Oude denkpatronen worden losgelaten, je leert je eigen lichaam beter voelen, gaat de confrontatie met jezelf aan waardoor je ook durft om ongemak en pijn te voelen. Holistisch arts Jutta Borms leert je hoe je dat doet, wat erbij komt kijken en waarom dit je leven kan veranderen. Dat doet ze met een open en altijd liefdevolle visie op gezondheid. Word Je Eigen Dokter kan je hier bestellen.

Boost je metabolisme

Moeilijk op gewicht blijven, hormonale klachten en kwaaltjes als energiegebrek, een onrustige buik en slecht slapen hebben vaak één ding gemeenschappelijk: een haperend metabolisme. Op zoek naar een oplossing vinden heel wat mensen hun heil in allerlei voedingstrends: ze schrappen gluten, zuivel en suiker, volgen een ketodieet of slaan aan het vasten.

Aanvankelijk vaak met schitterende resultaten, maar wanneer na een tijdje de klachten weer opduiken volgt de ontnuchtering. Voedingstrends houden dan ook zelden rekening met het metabolisme, dat voor de energieproductie in je lichaam instaat en het slank en gezond houdt. Voedings- en levensstijlkeuzes kunnen je metabolisme maken of kraken. Maak je voortdurend de verkeerde keuzes, dan is het niet te verwonderen dat niets lijkt te helpen, ondanks je enorme inspanningen.

Boost je metabolisme van gezondheidscoach en herboriste Anntje Peeters leert je alles over de werking van je metabolisme en hoe je met voeding je metabolisme maakt of kraakt. Het is een ideaal boek voor mensen die al meerdere diëten of voedingstrends volgden zonder resultaat. Ook mensen die allerlei vage klachten hebben zoals een moeilijke spijsvertering, energietekort, haarverlies, slaapproblemen of gewichtsschommelingen zullen ontdekken welke belangrijke rol hun metabolisme daarin speelt. Je kan Boost je Metabolisme hier bestellen.

Lees ook: 6 boeken om het nieuwe jaar met de juiste mindset te beginnen

Volg ons op sociale media of contacteer ons